Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Află de la Editura Diana care sunt beneficiile cărților de colorat pentru copii!

Publicat

in

Îți mai amintești minunatele momente când petreceai timp deasupra unor cărți de colorat cu tot felul de desene, mai complicate sau mai simple? Știai că anume acele clipe au fost printre cele care au definit aptitudinile tale creative? Da, ai citit corect. În acest material pe care ți l-am pregătit împreună cu echipa Editurii Diana îți vom divulga care sunt avantajele indiscutabile ale cărților de colorat pentru potențialul copiilor și de ce ar trebui să le introduci neîntârziat în rutina educațională a celor mici.

1.     Cărțile de colorat dezvoltă percepția logică a copiilor

            Deși poate părea o activitate relativ banală, colorarea este un segment care dezvoltă sau măcar pune bazele logicii, deoarece copiii încep să perceapă forme, structuri, texturi, utilizând acuarele sau creioane, trasând linii sau umplând spații goale.

2.     Cărțile de colorat pun bazele asocierilor

            Lanțurile de asocieri sunt o parte importantă din dezvoltarea precoce a copiilor. Învățându-i să facă diferite conexiuni prin colorare, le dăm posibilitatea ca ulterior cerebelul și structurile nervoase să se focalizeze și să crească atenția, ceea ce este vital în procesul educațional de ansamblu.

3.     Colorarea dezvoltă motorica fină

            Unul dintre elementele de bază ale dezvoltării armonioase a unui copil este accentul pe funcția de motorică fină a mâinilor. Utilizarea creioanelor colorate, apucarea acestora, trasarea de linii – toate îl ajută pe copil să se concentreze și să-și racordeze mișcările în mod organic.

4.     Colorarea dezvoltă forța și voința copiilor

            După o anumită vârstă, când cei mici încep să se concentreze mai bine și văd cum arată procesul de colorare, aceștia trebuie să depună eforturi constructive, astfel încât să umple spațiile cu culoare fără a le depăși frontierele prestabilite. În acel moment are loc o coroborare, o unificare a eforturilor și copilul își percepe munca drept un proiect pe care trebuie să se concentreze maximal posibil.

5.     Cărțile de colorat pun bazele interacțiunii cu arta

            Copiii au nevoie enormă de o bază estetică, prin urmare începând cu un caiet de colorat și până la mandale de colorat, aceștia își formează gustul estetic, optând pentru anumite combinații de culori, o manieră de structurare și texturare a nuanțelor. Practic, din acel moment, părinții îi ajută pe copii să aibă o nouă viziune a lumii, replicând viața în culori de diferite feluri. Evident, nu toți cei mici vor deveni pictori, dar s-ar putea să aibă o deosebită plăcere față de tot ce e frumos, lucru deloc de ignorat.

            Alege cărți de colorare, caiete și mandale absolut superbe de la Editura Diana. Folosește-le cu încredere alături de copilul sau elevul tău, iar rezultatele acestui timp de calitate nu vor întârzia să apară.

Editura Diana  – investiți calitativ în educația copiilor!

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend