Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Află de la Editura Diana care sunt beneficiile cărților de colorat pentru copii!

Publicat

in

Îți mai amintești minunatele momente când petreceai timp deasupra unor cărți de colorat cu tot felul de desene, mai complicate sau mai simple? Știai că anume acele clipe au fost printre cele care au definit aptitudinile tale creative? Da, ai citit corect. În acest material pe care ți l-am pregătit împreună cu echipa Editurii Diana îți vom divulga care sunt avantajele indiscutabile ale cărților de colorat pentru potențialul copiilor și de ce ar trebui să le introduci neîntârziat în rutina educațională a celor mici.

1.     Cărțile de colorat dezvoltă percepția logică a copiilor

            Deși poate părea o activitate relativ banală, colorarea este un segment care dezvoltă sau măcar pune bazele logicii, deoarece copiii încep să perceapă forme, structuri, texturi, utilizând acuarele sau creioane, trasând linii sau umplând spații goale.

2.     Cărțile de colorat pun bazele asocierilor

            Lanțurile de asocieri sunt o parte importantă din dezvoltarea precoce a copiilor. Învățându-i să facă diferite conexiuni prin colorare, le dăm posibilitatea ca ulterior cerebelul și structurile nervoase să se focalizeze și să crească atenția, ceea ce este vital în procesul educațional de ansamblu.

3.     Colorarea dezvoltă motorica fină

            Unul dintre elementele de bază ale dezvoltării armonioase a unui copil este accentul pe funcția de motorică fină a mâinilor. Utilizarea creioanelor colorate, apucarea acestora, trasarea de linii – toate îl ajută pe copil să se concentreze și să-și racordeze mișcările în mod organic.

4.     Colorarea dezvoltă forța și voința copiilor

            După o anumită vârstă, când cei mici încep să se concentreze mai bine și văd cum arată procesul de colorare, aceștia trebuie să depună eforturi constructive, astfel încât să umple spațiile cu culoare fără a le depăși frontierele prestabilite. În acel moment are loc o coroborare, o unificare a eforturilor și copilul își percepe munca drept un proiect pe care trebuie să se concentreze maximal posibil.

5.     Cărțile de colorat pun bazele interacțiunii cu arta

            Copiii au nevoie enormă de o bază estetică, prin urmare începând cu un caiet de colorat și până la mandale de colorat, aceștia își formează gustul estetic, optând pentru anumite combinații de culori, o manieră de structurare și texturare a nuanțelor. Practic, din acel moment, părinții îi ajută pe copii să aibă o nouă viziune a lumii, replicând viața în culori de diferite feluri. Evident, nu toți cei mici vor deveni pictori, dar s-ar putea să aibă o deosebită plăcere față de tot ce e frumos, lucru deloc de ignorat.

            Alege cărți de colorare, caiete și mandale absolut superbe de la Editura Diana. Folosește-le cu încredere alături de copilul sau elevul tău, iar rezultatele acestui timp de calitate nu vor întârzia să apară.

Editura Diana  – investiți calitativ în educația copiilor!

Citeste mai mult

ACTUAL

USR-istul Bogdan Marina face jocurile PSD!?! Abonat la contracte pe bani publici, aranjamente de culise, notorietate ioc

Publicat

in

De

Alianta Dreapta Unită formată din USR, Forța Dreptei și PMP nu functionează prea bine in multe localități din Argeș și asta datorită pretențiilor unor politicieni mărunți, străini de problemele cumnităților și apropiați de PSD. Unul dintre orașele unde Alianța nu este funcțională este și Curtea de Argeș. Liderii Forta Dreptei susțin că în orașul basarabilor lucrurile au stat prost înca de la inceputul negocierilor, de cand USR-istul Bogdan Marina nici măcar nu a vrut să audă de o alianță al cărei candidat să fie cel mai bine cotat dintre liderii celor trei partide, susținând că doar el va trebui să fie candidatul unic. “Cu așa pretenții de bucureștean de la periferie – căci domnul Marina, am aflat cu stupoare, nici macar nu avea domiciuliul in Curtea de Argeș, ci pe undeva pe la marginea capitalei- nu poți face o echipă care să se lupte împotriva PSD. Nu aveam cum sa facem să funcționeze o alianță cu un astfel de candidat care ne-ar fi tras inapoi pe noi, tocmai pe cei care trăim aici, ne cunoaște lumea si cunoastem cu adevarat problemele orasului. Si noi si PMP am refuzat categoric sa sustinem un candidat fără notorietate și realizari dar cu multe contracte cu statul prin intermediul unor primarii. Da, da, domnul Marina este unul dintre abonatii la contracte pe bani publici…. Ia si de la PSD în Argeș, ia si de la USR la Bucuresti din palma lui Nicușor Dan. Ar fi fost penibil sa iesim cu un candidat care acum 4 ani abia astrans aproape 1000 de voturi, care a stat după aceea pitit pe la București iar acum să vină cu pretenții de candidat. Sa rămână la USR că și așa înțelegem că nici măcar colegii lui de partid nu il mai sprijină.”, susțin liderii Forța Dreptei Argeș. Ziarul nostru scria inca din luna februarie ca Marina a avut contracte cu o primărie PSD dar și cu primăria Capitalei prin intermediul Teatrului Bulandra. Acesta din urma este in derulare iar asta spune multe despre candidatul Marina. Altfel spus, dacă e sa ne luam după cei de la Forta Dreptei, Marina e un pesedist mai marunt.

Citeste mai mult

ACTUAL

Viceprimarul Evlampie de la Brăduleț și-a pierdut actele la un mall din Pitești – ACUM S-A AFLAT CE STUDII ARE LIBERALUL

Publicat

in

De

Fostul primar PSD al comunei Brăduleț, actual viceprimar PNL al aceleiași comune s-a emotionat așa de tare ieri, după o discuție aprinsă cu noii săi șefi de partid, că și-a uitat actele intr-un centru comercial din Pitești. Un tanar le-a gasit si le-a postat pe facebook pentru ca uitucul liberal sa știe unde le gaseste. Printre multe documente care erau intr-un plic A4, se afla si diploma de licență a viceprimarului care atesta că omul s-a școlit la aproape de 50 de ani la o facultate privată. Este vorba Universitatea Bioterra, acolo unde unde o diplomă se CUMPĂRA cu 1.000 de euro exact in perioada in care Alecu Evlampie studia… la bătânețe.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend