NATIONAL
80 de ani de la Pogromul din 1941. Ample manifestări culturale, ştiinţifice şi religioase, organizate la Iași
Publicat
acum 3 aniin
De
adminAmple manifestări culturale, ştiinţifice şi religioase vor fi organizate la Iaşi, în perioada 28-30 iunie, pentru a comemora împlinirea a 80 de ani de la Pogromul din iunie 1941.
Pogromul de la Iași de la finalul lui iunie 1941 a fost unul din cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România, inițiat de Ion Antonescu, secondat de autoritățile publice locale, împotriva cetățenilor de etnie evreiască din orasul Iași. În conformitate cu datele prezentate de autoriățile române, în cele trei zile au fost uciși 13.266 de evrei.
Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Iaşi, la aceste manifestări vor participa ambasadorii Statului Israel, Franţei, Germaniei şi Elveţiei, împuterniciţi ai Ambasadelor Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit al Marii Britanii. De asemenea, vor fi prezenţi directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel”, Alexandru Florian, prim-rabinul României, Rafael Schaffer, fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, dar şi personalităţi marcante din ţară şi alte state europene.
Conform programului manifestărilor, luni, 28 iunie, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi se desfăşoară Conferinţa Internaţională “Iaşi 1941 – 2021: Memorie, Asumare, Uitare”, iar la Casa de Cultură a Studenţilor va fi organizat un spectacol de operă interpretat de artiştii Operei Naţionale Iaşi.
Conferinţa Internaţională “Iaşi 1941 – 2021: Memorie, Asumare, Uitare” se va desfăşura în Sala Senatului Universităţii “Al. I Cuza” din Iaşi şi va fi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Universităţii şi pe pagina de Facebook a Institutului “Elie Wiesel”.
Marţi, 29 iunie, este o zi dedicată ceremoniilor de comemorare din cimitirele evreieşti din Iaşi, Podu Iloaiei şi Târgu Frumos. Reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, administraţiei centrale şi locale, ai corpului diplomatic, ai comunităţii evreieşti din Iaşi şi ai societăţii civile vor transmite mesaje şi vor depune coroane în memoria victimelor.
La Cimitirul Evreiesc din Iaşi va avea loc ceremonia dezvelirii unei plăci omagiale dedicate memoriei celui care a fost Abraham Ghiltman, fost preşedinte al Comunităţii Evreilor din Iaşi.
De la ora 18.00, la Casa Muzeelor din str. Vasile Alecsandri nr. 6 va fi inaugurat Muzeul de istorie a Pogromului de la Iaşi, un proiect realizat de Consiliul Judeţean Iaşi cu sprijinul Institutului “Elie Wiesel” şi al Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. Ceremonia de inaugurare va fi urmată de un tur ghidat prin muzeu.
Evenimentele dedicate comemorării victimelor Pogromului se vor încheia cu o ceremonie organizată de Primăria Municipiului Iaşi în cadrul căreia supravieţuitori ai Pogromului vor primi titlul de “Cetăţean de onoare al Municipiului Iaşi”. Astfel, în seara aceleiaşi zile, de la ora 19.15, la sediul Primăriei Municipiului Iaşi va avea loc ceremonia de decernare a titlurilor de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi celor patru supravieţuitori ai Pogromului de la Iaşi: Frances Fletcher, Jehuda Evron, Moshe Yassur, Michael Cernea şi unor personalităţi implicate în păstrarea memoriei vii a suferinţelor poporului evreu, anume Alexandru Florian, directorul general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” şi rabinul Josef Wasserman din Israel, cel care a iniţiat Marşul Vieţii la Iaşi.
În cadrul evenimentului vor fi lansate mapa filatelică “Istorie şi memorie. 80 de ani de la Pogromul din Iaşi” şi un album fotografic dedicat Pogromului.
Evenimentele comemorative includ şi conferinţe, expoziţii şi spectacole organizate de alte instituţii, printre care Festivalul de Film Evreiesc la Cinema Victoria şi Cinema Ateneu, proiectul educaţional “Pogromul de la Iaşi – memoria unei suferinţe” organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.
În cadrul programului comemorativ va fi, de asemenea, inaugurată expoziţia “80 de ani de la Pogromul de la Iaşi. Drepţi între Popoare”. Expoziţia va fi amplasată în Centrele de cartier ale Primăriei Iaşi din Nicolina, Frumoasa, Alexandru, Păcurari şi Tătăraşi şi va putea fi vizionată începând de marţi, 29 iunie până în luna decembrie. O variantă digitală a expoziţiei va fi publicată şi pe website-ul Institutului “Elie Wiesel” (www.inshr-ew.ro).
Pe 30 iunie, pe scena Ateneului Naţional Iaşi ieşenii vor putea vedea spectacolul “Nu sunt eu. Maia Morgestern – o bibliografie”. (Agerpres)
Poate vrei sa citesti
LEBĂDA NEAGRĂ NORDIS
Cristian Diaconescu îşi lansează oficial candidatura pentru Preşedinţia României şi programul electoral, luni, la Iaşi
Rareș Bogdan a prins gluma lui Nicolae Ciucă de ‘La Măruță’: ‘Pentru că îl cunosc’ / Ce a vrut să facă liderul PNL și ce a ieșit
VIDEO Doliu în sportul mondial: A murit un atlet britanic la doar 28 de ani
„Un autor asasinat de un președinte infam. Ce ar putea cere mai mult departamentul de marketing?” Primele fragmente ale memoriilor lui Navalnîi, scrise din închisoare, înainte de a muri
Rareș Bogdan, derapaj de limbaj în direct la TV: ‘Un dobitoc. Trebuie să fii complet lovit la cap’
NATIONAL
Câte ore de somn sunt recomandate pentru cei peste 50 de ani. Cum poți să-ți păstrezi organismul sănătos și odihnit
Publicat
acum 4 minutein
13 octombrie 2024De
adminAflă câte ore de somn sunt recomandate pentru persoanele care au peste 50 de ani. Pe măsură ce înaintezi în vârstă ți se pare tot mai dificil să pierzi nopțile sau să nu te odihnești corespunzător. Un somn de calitate te ajută să îți resetezi creierul și să te poți concentra a doua zi. După o noapte de odihnă starea ta de spirit se îmbunătățește.
Tiparele de somn se schimbă după împlinirea vârstei de 50 de ani. Iată cum să îți păstrezi organismul odihnit și cum să ai parte de un somn calitativ. Să dormi suficient este la fel de important cum este și să ai o dietă sănătoasă sau să faci regulat exerciții fizice.
Câte ore de somn sunt recomandate pentru cei peste 50 de ani
Somnul este esențial pentru sănătatea ta. Indiferent cât de aglomerat este programul tău, nu trebuie să neglijezi sau să sacrifici orele de odihnă. Un adult care are peste 50 de ani are nevoie de 7 până la 9 ore de somn pe noapte.
Potrivit unui articol din Sleep Medicine Clinics, corpul produce mai puțini hormoni pe măsură ce înaintezi în vârstă, ceea ce poate provoca dezechilibre ale somnului. Organismul eliberează melatonină seara pentru a pregăti corpul pentru somn. După vârsta de 50 de ani, secreția de melatonină începe să scadă, ceea ce va face adormirea cu atât mai dificilă.
Chiar dacă nu te confrunți cu insomii, este posibil să adormi mai greu și să poți dormi pe tot parcursul nopții. „Adulții în vârstă tind să aibă un somn mai ușor, cu mai puțin timp petrecut în etapele mai profunde, care sunt cele care sunt mai reparatoare pentru organism.”, a declarat medicul somnolog Angela Holliday-Bell potrivit Health Digest.
După vârsta de 50 de ani este posibil să observi o schimbare a ritmului tău circadian. Această tranziție către un ritm mai matinal va duce la mai multe treziri dimineața devreme. Modificarea poartă numele de Sindromul Fazei de Somn Înaintate și debutează cu dereglările programului de somn. Cel mai frecvent simptom este faptul că adormi mult mai devreme seara decât o făceai cu câțiva ani în urmă.
Cum să îți menții calitatea somnului
Somnul este mai mult decât un moment de odihnă pentru corpul și mintea ta. De fapt, în timp ce dormi, corpul tău rămâne activ. Acesta își reface mușchii pe care i-ai uzat în timpul zilei și elimină toxinele din creier care se acumulează în timp ce ești trează.
Ai aflat câte ore de somn sunt recomandate dacă ai peste 50 de ani. La fel de importantă este și igiena somnului ca să te poți odihni corespunzător și să ai grijă de sănătatea ta. Specialiștii recomandă să eviți mesele copioase și să limitezi consumul de cofeină și alcool înainte de culcare. Poți face câteva exerciții fizice timp de 15 minute înainte de somn pentru a reduce insomnia.
Somnul este vital atunci când vine vorba de reglarea emoțiilor. Privarea cronică de somn poate crește stările emoționale negative, cum ar fi anxietatea și depresia. De asemenea, privarea de somn poate afecta capacitatea organismului de a regla funcții esențiale precum gestionarea apetitului, sistemul imunitar, metabolismul și greutatea corporală.
Respectă un program regulat de somn
Regula de bază a unui somn de calitate pe măsură ce înaintezi în vârstă este să îți păstrezi constantă ora de trezire și ora la care mergi la culcare. Acest lucru te va ajuta să îți reglezi bioritmul. Organizează-ți rutina zilnică astfel încât să poți integra acest obicei sănătos.
Creează un mediu confortabil în dormitor
Este important să practici o igienă bună a somnului înainte de culcare. Dormitul într-o cameră liniștită, întunecată, la o temperatură confortabilă te poate ajuta să adormi mai ușor și să ai parte de un somn odihnitor, spun cei de la Parade.
NATIONAL
Ucraina rămâne pe poziții în Kursk – Anunțul făcut de Zelenski
Publicat
acum 47 de minutein
13 octombrie 2024De
adminPreşedintele Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că forţele ruse au încercat să scoată trupele ucrainene din poziţiile ocupate în regiunea de frontieră Kursk din Rusia, dar a dat asigurări că forţele Kievului îşi menţin liniile ocupate până acum.
„În ceea ce priveşte operaţiunea din Kursk, Rusia a încercat să împingă poziţiile noastre, dar noi ne menţinem liniile”, a declarat Zelenskiy în mesajul său video de sâmbătă seara.
Ministerul rus al Apărării declarase vineri că forţele sale au recucerit două sate din regiunea de frontieră Kursk, unde trupele ucrainene au lansat o incursiune-surpriză în luna august, în ideea de a obliga Moscova să mute trupe din estul Ucrainei pentru a uşura presiunea asupra liniilor de front de acolo, după câştiguri teritoriale constante obţinute ruşi acolo în ultimele luni.
În discursul său de sâmbătă seara, Zelenski a recunoscut că în regiunile Doneţk şi Zaporojie, parţial controlate de forţele ruse, „există condiţii foarte dificile, cu acţiuni inamice dure. Dar rezilienţa unităţilor noastre este crucială. Totul depinde de rezilienţa noastră”, a spus Zelenski.
Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri capturarea Ostrivske, un sat din apropierea oraşului Kurahove, o ţintă-cheie a Rusiei în regiunea Doneţk. Ucraina nu a recunoscut pierderea satului, însă bloggeri militari au relatat că forţele ruseşti au avansat în zonă.
Zelenski, care în această săptămână a fost într-un turneu-fulger prin principalele capitale europene partenere, le-a spus compatrioţilor că a obţinut noi contracte de armament pentru Ucraina, inclusiv în ceea ce priveşte producţia internă de armament.
„La fiecare vizită externă se discută întotdeauna despre investiţii în industria Ucrainei. Baza noastră industrială este capabilă să producă mult mai multe drone, mai multe obuze, mai multe echipamente militare decât permit capacităţile financiare ale ţării noastre. Dar, în acelaşi timp, există mulţi parteneri care, din motive obiective, nu pot contribui la furnizarea de arme: ei nu au propriile lor arme, dar ne pot ajuta cu finanţarea. Unii parteneri au, de asemenea, tehnologii speciale care pot fi utilizate în Ucraina chiar acum – în apărare, în operaţiunile noastre active. Mulţumesc fiecărui partener al Ucrainei care a investit deja în industria noastră de apărare ucraineană. Am crescut deja semnificativ producţia de drone, în special, datorită acestor investiţii”, a explicat Zelenski.
El a spus că în Franţa, de pildă, a discutat despre un nou model de cooperare – crearea de facilităţi de producţie comune ucraineano-franceze în Ucraina. „Acest lucru este în curs de elaborare la nivelul ministerelor apărării. Modelul danez este deja în vigoare, când guvernele partenere atrag investiţii în producţia de armament, iar noi vedem noul model francez ca o oportunitate de a atrage investiţii în crearea de noi facilităţi de producţie. Aşteptăm cu nerăbdare acest rezultat pentru Ucraina şi este o sarcină personală pentru ministrul apărării şi ministrul industriilor strategice să se asigure că toate acordurile noastre sunt puse în aplicare”, a spus Zelenski.
NATIONAL
Muncitorii români s-au bătut cu cei albanezi pe şantierul stadionului Camp Nou
Publicat
acum o orăin
13 octombrie 2024De
adminMai mulţi muncitori români și albanezi care lucrau pe şantierul stadionului echipei de fotbal FC Barcelona, Camp Nou, au fost implicaţi, vineri, într-o încăierare violentă, a declarat pentru AFP o sursă din poliţia catalană.
Şase persoane au fost rănite uşor în această încăierare în care au fost implicate 20-30 de persoane, potrivit sursei, care a confirmat că nu a fost făcută nicio arestare şi nu a fost depusă nicio plângere, scrie agerpres.ro.
Presa spaniolă a relatat că unii dintre muncitori au utilizat pari de lemn ca arme în acest incident, iar cei implicaţi au fost concediaţi de angajator, un antreprenor extern contractat de FC Barcelona pentru a se ocupa de renovarea arenei.
Clubul catalan, care nu a făcut niciun comunicat legat de acest incident, anunţase recent că intenţionează să joace în acest an pe Camp Nou, fără a fixa o dată.
Legendarul stadion catalan ar trebui să fie deschis pentru început doar parţial, cu 62.000 de locuri, obiectivul fiind încheierea lucrărilor până la debutul sezonului 2026-27, pentru o capacitate totală de 105.000 locuri.
Lucrările au început în 2023, iar de atunci FC Barcelona îşi dispută meciurile de acasă pe Stadionul Olimpic Montjuic.
NATIONAL
Liga Naţiunilor: Portugalia a întrecut Polonia, Spania a câştigat greu cu Danemarca
Publicat
acum o orăin
13 octombrie 2024De
adminEchipa naţională a Portugaliei a învins sâmbătă seara, în deplasare, scor 3-1, echipa Poloniei, în grupa A1 a Ligii Naţiunilor. În grupa A4, spaniolii au învins la limită Danemarca, scor 1-0, potrivit news.ro.
La Varşovia, lusitanii au condus cu 2-0, după golurile starurilor Bernardo Silva şi Cristiano Ronaldo. Acesta din urmă a înscris din pasa lui Rafael Leao şi a ajuns la 133 de goluri pentru naţionala portugheză. Piotr Zielinski a părut că poate readuce Polonia în joc, cu golul din minutul 78, dar după numai zece minute Jan Bednarek a introdus în propria poartă o centrare a lui Nuno Mendes şi Portugalia a învins cu 3-1.
La Murcia, Spania a învins Danemarca la limită, 1-0, şi rămâne în fruntea grupei A4, cu şapte puncte.
Rezultate înregistrate sâmbătă seara în Liga Naţiunilor:
Grupa A1: Polonia – Portugalia 1-3 (Zielinski 78 / Bernardo Silva 26, Cristiano Ronaldo 37, Bednarek 88 autogol);
Grupa A4: Spania – Danemarca 1-0 (Zubimendi 79);
Grupa A4: Serbia – Elveţia 2-0 (Elvedi 45+1 autogol, Mitrovic 61);
Grupa C2: Cipru – România 0-3 (Man 16, R. Marin 25 penalti, Drăguşin 36);
Grupa C3: Belarus – Irlanda de Nord 0-0.
NATIONAL
Moment istoric în Germania: Lege pentru limitarea numărului cererilor de azil la 100.000 pe an
Publicat
acum o orăin
13 octombrie 2024De
adminUniunea Creştin-Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), a adoptat sâmbătă o moţiune ce prevede un plafon de 100.000 de cereri de azil pe an şi o reformă fundamentală a legii privind azilul, transmite DPA.
În perspectiva alegerilor parlamentare din 28 septembrie 2025, delegaţii CSU reuniţi în oraşul Augsburg (sud) au adoptat o serie de moţiuni importante. Una dintre acestea are în vedere limitarea numărului cererilor de azil primite anual de Germania. Numai anul trecut au fost înregistrate peste 300.000 de cereri de azil.
”Securitatea cetăţenilor şi încetarea migraţiei ilegale trebuie să fie prioritatea principală pentru guvernul federal. Ospitalitatea noastră nu trebuie să fie exploatată şi să devină un teren fertil pentru importul de conflicte, violenţă, infracţionalitate organizată şi ură împotriva modului nostru de viaţă”, indică moţiunea.
În unele oraşe germane, uneori ”oamenii nu se mai simt acasă”, arată documentul adoptat de CSU, care avertizează că ”influxul de migranţi este prea mare şi nu mai poate fi gestionat”.
O altă moţiune adoptată de CSU solicită reintroducerea serviciului militar obligatoriu, crearea unei ”armate de drone” şi sporirea bugetului apărării Germaniei la 3% din PIB.
Blocul conservator CDU-CSU se află în prezent în opoziţie în Germania; guvernul de coaliţie de la Berlin este format din social-democraţi, ecologişti şi liberali.
NATIONAL
VIDEO Explozie puternică la Groznîi – Ramzan Kadîrov va superviza personal ancheta
Publicat
acum 2 orein
13 octombrie 2024De
adminDoi copii se numără printre cele patru persoane care au fost ucise sâmbătă în urma unei explozii la o benzinărie din capitala cecenă Groznîi, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al regiunii ruse, relatează Reuters, potrivit news.ro.Russian Telegram channels reported that a gas station on Muhammad Ali Avenue in Grozny, Chechnya, exploded. The causes are unknown.
It is reported that two children and two adults were killed in the explosion. One of the fatalities reportedly turned out to be a man who decided… pic.twitter.com/pEiTjnTmbi— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) October 12, 2024
Russian Telegram channels reported that a gas station on Muhammad Ali Avenue in Grozny, Chechnya, exploded. The causes are unknown.
It is reported that two children and two adults were killed in the explosion. One of the fatalities reportedly turned out to be a man who decided… pic.twitter.com/pEiTjnTmbi— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) October 12, 2024
Autorităţile au declarat că un rezervor de combustibil a explodat la benzinărie, provocând un incendiu. Alte cinci persoane au fost rănite.
Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, a declarat pe Telegram că a preluat situaţia sub controlul său personal. El a declarat că cei responsabili pentru explozie vor fi aduşi în faţa justiţiei, dar nu a oferit detalii suplimentare.
Exploziile produse în septembrie 2024 şi august 2023 la staţii de alimentare cu combustibil din regiunea vecină Daghestan au provocat moartea a 13 persoane şi, respectiv, a 35 de persoane.
Incidentul intervine în timp ce Kadîrov a intrat în conflict cu parlamentari ruşi din regiunile învecinate, pe care i-a acuzat că au încercat să comande asasinarea sa şi i-a ameninţat cu o „vendetă”.
Câte ore de somn sunt recomandate pentru cei peste 50 de ani. Cum poți să-ți păstrezi organismul sănătos și odihnit
Ucraina rămâne pe poziții în Kursk – Anunțul făcut de Zelenski
Muncitorii români s-au bătut cu cei albanezi pe şantierul stadionului Camp Nou
Liga Naţiunilor: Portugalia a întrecut Polonia, Spania a câştigat greu cu Danemarca
Moment istoric în Germania: Lege pentru limitarea numărului cererilor de azil la 100.000 pe an
ITM ARGEȘ, ANUNȚ DE MAXIM INTERES: CUM PUTEȚI INTRA ÎN POSESIA CARNETELOR DE MUNCĂ – VEZI DETALII
VIDEO | PRINȘI ÎN FLAGRANT CÂND VINDEAU DROGURI ÎN APARTAMENTUL DIRECTORULUI MITUCĂ DIN CURTEA DE ARGEȘ
Haos la Curtea de Argeș: Pana de curent masivă paralizează orașul
Stare de urgență în orașul Feodosia din Crimeea / Explozii și incendiu la un depozit de petrol
SuperLiga: FCSB vs Gloria Buzău – Nu mai este loc de surprize
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
ITM ARGEȘ, ANUNȚ DE MAXIM INTERES: CUM PUTEȚI INTRA ÎN POSESIA CARNETELOR DE MUNCĂ – VEZI DETALII
Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş anunţă angajatoriide pe raza judeţului Argeş că se pot prezenta la instituția noastră situată în...
ARGEȘ | Femeie tâlhărită în miezul zilei – VIDEO
În ziua de 8 octombrie a.c., polițiștii piteșteni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, de...
Președintele Klaus Iohannis a decorat un colegiu și două școli din Argeș – „Zinca Golescu”, Școala din Rucăr și „Tudor Vladimirescu”
Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer,...
OFICIAL! Ministrul Simona Bucura-Oprescu, deschide lista candidaților PSD Argeș pentru Parlament – Vezi lista finală pentru Senat și camera Deputaților
PSD Argeș a depus astăzi la Biroul Electoral Județean listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024. Alături...
Curtea de Argeș
VIDEO | PRINȘI ÎN FLAGRANT CÂND VINDEAU DROGURI ÎN APARTAMENTUL DIRECTORULUI MITUCĂ DIN CURTEA DE ARGEȘ
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au...
Haos la Curtea de Argeș: Pana de curent masivă paralizează orașul
O pană de curent electric fără precedent a paralizat duminică orașul regal, provocând haos și panică printre locuitori și turiști....
ACUM! Grav accident de tren pe ruta Curtea de Argeș- Pitești
Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de...
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
Acțiune în forță la Curtea de Arges , miercuri seara, a mascaților într-un dosar care vizeaza traficul de droguri de...
ACUM! TIR răsturnat la Ciofrângeni pe DN 73 C
Un grav accident rutier s-a produs în urmă cu puțin timp pe DN 73 C, în localitatea Ciofrângeni, unde un...
Mioveni
VEȘTI BUNE! Au “bubuit” salariile in Argeș! Salariul mediu brut a ajuns la 1800 Euro – Un argeșean ia 1000 euro în mână
Salariile din Argeș, în creștere semnificativă, dar încă sub media națională potrivit datelor oficiale O veste bună pentru angajații din...
Bucuria constructorilor! Magazinul Leroy Merlin din Pitesti se deschide săptămâna viitoare – VEZI DETALII și PROGRAM
Lantul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucator de pe piata de bricolaj din Romania, cu o retea...
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
Consiliul Național al Audiovizualului a adus o veste bună pentru telespectatorii din Argeș, aprobând în ședința de ier, în unanimitate,...
DSV a făcut prăpăd! Zeci de amenzi și zeci de tone de alimente retrase din magazinele din Argeș
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au efectuat 154 controale în cursul lunii august...
Câmpulung
ARGEȘ – Pensionar de 93 ani accidentat grav de un șofer neatent
Un grav accident rutier în care un pieton a fost acroșat a avut loc in această după amiază în localitatea...
TIR răsturnat într-o prăpastie în Argeș
În urmă cu puțin timp pompierii argeșeni au fost anunțați prin 112 despre un accident între n care un cap...
ARGEȘ | Un bărbat de 38 ani și-a snopit mama în bătaie, în plină stradă
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
Se înființează o funcție importantă și bine plătită în Primăria Curtea de Argeș – CINE VA FI NOUL ȘEF NUMIT DE PRIMAR?
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Accident mortal în Argeș – Fata de 15 ani și șoferul de 22 ani au murit pe loc
- ACTUALacum o săptămână
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
- ACTUALacum 3 zile
ITM ARGEȘ, ANUNȚ DE MAXIM INTERES: CUM PUTEȚI INTRA ÎN POSESIA CARNETELOR DE MUNCĂ – VEZI DETALII
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Grav accident de tren pe ruta Curtea de Argeș- Pitești
- ACTUALacum 4 zile
VIDEO | PRINȘI ÎN FLAGRANT CÂND VINDEAU DROGURI ÎN APARTAMENTUL DIRECTORULUI MITUCĂ DIN CURTEA DE ARGEȘ
- ACTUALacum 6 zile
Haos la Curtea de Argeș: Pana de curent masivă paralizează orașul
- NATIONALacum o săptămână
Atac armat de tip execuție în una dintre țările considerate cele mai sigure: Trei persoane au murit