Conecteaza-te cu noi

TIMP LIBER

7 lucruri de care să ții cont când alegi un cazino online la care să te distrezi

Publicat

in

A alege cel mai bun cazino online la care să joci nu este ușor. Oferta este variată, în condițiile în care avem peste 30 de operatori licențiați de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Sunt câteva elemente importante pe care e bine să lei iei în calcul în momentul în care îți alegi cazinoul preferat. Tot ce este bine să știi vei afla din rândurile următoare:

Reputație și licență

Primul lucru pe care trebuie să-l faci în momentul în care ești interesat de un cazino online este să verifici dacă are licență din partea ONJN. Dacă nu are licență, evită să îți faci cont deoarece este ilegal. În cazul în care are licență, e indicat să citești recenziile de pe Internet, în așa fel încât să ai o imagine mai bună despre părerile pe care alți utilizatori și experți le au.

Oferta cazinoului

Chiar și fără să îți faci cont poți să vezi ce jocuri are cazinoul respectiv în ofertă. Dacă ai deja câteva jocuri preferate, poți să intri în secțiunea cu sloturi și să verifici dacă sunt disponibile. Cei mai buni operatori online îți vor oferi o gamă cât mai variată, în așa fel încât să nu te plictisești niciodată și să te determine să te întorci.

Bonusuri și promoții

Majoritatea operatorilor de jocuri de noroc știu cât de important este pentru clienți să găsească oferte bune la cazino online. Astfel, în momentul în care îți faci cont, vei avea posibilitatea să optezi pentru diverse bonusuri. Este o variantă foarte bună pentru tine, pentru că îți va permite să testezi jocurile preferate fără să riști banii tăi. Iar un semn bun este dacă în momentul în care verifici secțiunea de promoții vei vedea și alte campanii. Îți vei da seama că operatorul respectiv chiar își dorește să te păstreze pe platformă și te respectă.

Mizele permise

Distracția la jocuri de noroc e accesibilă indiferent de buget în mediul online. Față de mediul tradițional, unde mizele din cazinourile clasice sunt ceva mai mari, în mediul online nu trebuie să ai un buget considerabil ca să te distrezi. Poți să mizezi de la doar 1 RON sau mize chiar mai mici la sloturi online. Acest lucru este un plus, așa că verifică și mizele permise la cazinoul la care te gândești să îți faci cont.

Metodele de depunere și retragere

E bine să știi dinainte să îți faci cont care sunt metodele de depunere și retragere permise, dar și mizele minime. Poate că nu îți dorești să aloci un buget foarte mare pentru jocuri de noroc, mai ales dacă ești un utilizator recreațional. E un semn foarte bun astfel dacă depunerea minimă pleacă, spre exemplu, de la doar 20 RON. Iar dacă îți oferă și posibilitatea ca pe lângă metodele clasice – card, transfer bancar ori Skrill – să te lase să depui și cash este cu atât mai bine.

Măsurile de securitate

Un operator de top pune mare accent pe securitatea datelor. Este un domeniu sensibil, din moment ce se lucrează cu date personale. La operatorii licențiați de ONJN nu vei avea probleme din acest punct de vedere deoarece se fac controale stricte și datele tale vor fi întotdeauna în siguranță. Astfel, vei avea certitudinea că nu se va întâmpla nimic cu datele personale.

Disponibilitatea pe mobil

Accesibilitatea este un mare plus al cazinourilor online. E bine să știi că jocurile tale preferate sunt disponibile și pe mobil, în așa fel încât să te poți distra oriunde te-ai afla și oricând ești. Partea bună este că cele mai multe jocuri au și varianta de mobil, astfel că nu vei avea probleme.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Sanatate

Plătești pentru 1, beneficiază 2 – abonamentele medicale inovatoare lansate de Clinica Medikali la un an de la inaugurare

Publicat

in

Clinica Medikali din București, un standard de excelență în serviciile medicale private, marchează un an de la inaugurare prin lansarea unui pachet inovator de abonamente de sănătate individuale, cu servicii ce pot fi extinse pentru a acoperi nevoile medicale a două persoane – fără costuri suplimentare.

Noile produse puse la dispoziția pacienților Medikali, abonamentele medicale individuale, acoperă o gamă largă de servicii și investigații, la costuri lunare accesibile, și au o particularitate care le face unice pe piața din România: posibilitatea adultului titular de a-și include în abonament un copil cu vârsta până la 18 ani, caz în care serviciile accesate se pot împarti, dar costul rămâne același.

Tipuri de abonamente de sănătate Medikali și avantajele lor

Abonamentele medicale individuale Medikali au fost create în acord cu nevoile pacienților și acoperă servicii și investigații din toate specialitățile disponibile în clinică. Trei tipuri de abonamente pot fi accesate la Medikali începând de la doar 71 de lei pe lună – Medikare, Medikare Plus și Medikare Premium. Toate, cu avantajul de a asigura consultații oferite de medici dedicați și empatici, investigații și analize efectuate cu aparatură de ultimă generație, programări rapide, acces permanent la dosarul medical personal, care este disponibil online, medic concierge dedicat și ghidare în găsirea celor mai bune soluții medicale.

Pe oricare din aceste abonamente, adultul titular își poate include un copil de până la 18 ani. În acest caz, adultul va beneficia de consultațiile, investigațiile și analizele integrate abonamentului, iar copilul, de servicii și investigații pediatrice. Această împartire a serviciilor nu duce la o modificare a prețului abonamentului – practic, nu presupune niciun extra cost pentru părinte. În aceasta constă și inovația cu care vine Medikali pe piață: 2 abonamente în 1, două persoane care beneficiază de servicii medicale private plătite pentru o singură persoană.

Am urmărit crearea unor produse care să redea întocmai dorința noastră de a îmbunătăți sistemul medical. Acest lucru înseamnă și creșterea accesului la servicii de calitate, iar prin aceste abonamente tocmai asta facem: oferim acces extins la servicii și investigații, fără a crește costurile. Este un concept nou pe piața românească, un concept cu care ne mândrim și pe care ne bucurăm că l-am putut lansa la un an de la inaugurarea Clinicii Medikali”, a declarat Dr. Adina Negoiță, medic fondator Clinica Medikali.

Medikali: servicii și investigații la cele mai înalte standarde

Clinica Medikali, situată în zona Pallady și inaugurată în urmă cu un an, a fost creată din dorința de a oferi oamenilor servicii medicale private la standarde internaționale. Funcționează într-un spațiu ultramodern, în care designul și funcționalitatea se îmbină armonios, iar infrastructura medicală și ambianța au fost gândite ca un tot menit să asigure nu doar servicii medicale optime, ci și un confort sporit pentru pacienți.

Totul, la Medikali, este adaptat nevoilor pacienților. În zona de pediatrie au fost amenajate spații de joacă, pentru a crea experiențe cât mai plăcute pentru cei mici. Pe etajul dedicat recuperării medicale se află și zona de kinetoterapie pediatrică care include elemente de dinamism, pentru a le induce celor mici pofta de a face mișcare, iar zona de fizioterapie și masaj dedicată adulților a fost gândită în jurul ideii de relaxare.

Printr-o investiție de 2,8 milioane de euro, clinica a fost dotată cu cele mai noi tehnologii, incluzând un centru de radiologie și imagistică medicală, dar și un centru de recuperare medicală. Echipa Medikali, formată din peste 120 de profesioniști în domeniu, din care 70% sunt medici, acoperă peste 25 de specialități medicale. Misiunea lor: îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite, prin concentrarea asupra pacientului și necesităților acestuia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

LIFESTYLE

La ce case de pariuri joacă românii plecați în străinătate în 2023?

Publicat

in

Numărul românilor stabiliți în străinătate rămâne dificil de precizat, variind între 2,5 milioane și 5 milioane, conform diferitelor surse și studii. Cu toate acestea, este clar că o proporție semnificativă din aceștia se implică în activități de pariere sportivă. În continuare, vom explora casele de pariuri online preferate de românii plecați în străinătate și aspectele esențiale pe care trebuie să le ia în considerare, atunci când doresc să parieze în străinătate.

Pentru cei care pariază în afara României, există anumite aspecte importante de luat în considerare încă de la început. Piața jocurilor de noroc este reglementată în multe țări europene, iar accesul la operatorii de pariuri se supune legislațiilor locale specifice. Această situație poate crea adevărate provocări românilor care călătoresc în străinătate în scopuri diverse, fie că este vorba de concediu sau muncă.

Spre exemplu, din punct de vedere teoretic, din afara țării nu este posibil să accesezi contul de pariuri deschis la un operator licențiat în România, chiar dacă este vorba de același operator. Acest lucru se datorează faptului că fiecare operator licențiat își adaptează platforma la cerințele specifice ale pieței locale, separând astfel versiunea internațională a site-ului de cea utilizată într-o anumită țară. Prin urmare, un cont deschis pe o platformă legală în România nu poate fi accesat pe varianta internațională a site-ului.

În ceea ce privește preferințele diasporei în materie de pariuri online, este evident că mulți aleg să parieze la case de pariuri internaționale de top, precum 20bet, fiecare cu propriile reguli în ceea ce privește acceptarea rezidenților din anumite țări. Astfel, pentru a evita situațiile neplăcute, se recomandă parcurgerea procesului de verificare a clienților înainte de a efectua un depozit, astfel încât să se evite eventualele blocaje de fonduri în cont în cazul refuzului de acces.

Ce case de pariuri preferă românii din diaspora?

Românii plecați în Italia au o varietate de opțiuni pentru a paria, Betfair fiind una dintre casele de pariuri menționate adesea atât de jucătorii din România, care se bucură și de o apreciere considerabilă din partea italienilor. Alte alegeri populare includ Unibet, Netbet, 888sport și BetStars, iar Bet365 este cotată ca cea mai bine evaluată agenție de pariuri. Alți operatori notabili pe piața din Italia sunt Bwin și 1xBet.

În Franța, piața de pariuri sportive este reglementată de ARJEL, iar printre cei 13 operatori licențiați se numără Unibet, Netbet și PokerStars. Netbet se evidențiază, având o reputație solidă și oferind unul dintre cele mai consistente bonusuri de bun venit, fiind apreciată în special de românii stabiliți în Franța.

Pe piața britanică, Bet365, WilliamHill, Ladbrokes, PaddyPower, BetWay și Betvictor sunt cunoscute pentru serviciile de calitate și bonusurile atrăgătoare. Pentru accesibilitate de la distanță, 888sport și Betfair sunt opțiuni bune, iar Sportingbet, Unibet și Netbet merită luate în considerare.

În Germania, Tipico, Bet 90 și Bet 3000 sunt menționate de un român localnic ca fiind agenții populare, iar Bet365 este recomandată ca opțiune sigură și accesibilă de la distanță.

Românii stabiliți în Spania aleg adesea Bet365 sau Bwin, deși și 888sport, Betfair și BetStars sunt la fel de apreciate. Sportingbet oferă, de asemenea servicii de top, dar este important de menționat faptul că sucursala spaniolă este deținută de WilliamHill, ceea ce poate afecta accesul din România.

Pentru alți români plecați în diverse țări, se menționează alegeri precum Unibet, Sportingbet, Betfair și 888Sport în Portugalia, Betfair, 888Sport și Netbet în Olanda, Circus în Belgia, Betano și Netbet în Grecia și Cipru, Fortuna Bet în Slovacia, Cehia și Polonia, și BetOnline, GTBets, SportBet, 5Dimes și Bovada în SUA, cu mențiunea că piața de pariuri sportive este complexă și reglementată doar în anumite state.

Concluzie

În lumina diversității și complexității preferințelor de pariere ale românilor stabiliți în străinătate în 2023, concluzia evidentă este că diaspora românească aduce cu sine nu doar o varietate de experiențe și culturi, ci și o abordare distinctă în ceea ce privește parierea sportivă.

Diversitatea opțiunilor preferate, de la gigantul Bet365 la operatori locali sau internaționali apreciați precum Betfair, Netbet sau Unibet, subliniază adaptabilitatea și diversitatea gusturilor în cadrul diasporei. Cu toate acestea, este crucial pentru pariori să fie conștienți de regulamentele specifice fiecărei țări și să adopte o abordare precaută în ceea ce privește verificarea și accesarea conturilor de pariuri în străinătate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend