Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

​FOTO Toți arborii de pe bucata retrocedată în Parcul Grozăvești au dispărut, iar terenul a fost curățat

Publicat

in

Toți arborii de pe bucata retrocedată în Parcul Grozăvești au dispărut, iar terenul a fost curățat, locul fiind de nerecunoscut acum. 49 de arbori au fost tăiați în urmă cu două săptămâni, dar mai era vegetație, iar de atunci rădăcinile au fost scoase și a dispărut tot ce mai era pe spațiul verde.

Defrișare Parcul GrozăveștiFoto: Hotnews

Cetățenii din zonă spun că tăierile au continuat, însă Poliția Locală a Municipiului București a transmis într-un răspuns dat la solicitarea HotNews.ro că nu s-a mai tăiat niciun copac. Cert este că acum pe teren nu mai este nimic.

Imagini realizate de reporterul HotNews.ro pe bucata retrocedată din Parcul Grozăvești, pe 12 aprilie și 28 martie

„Inspectorii Poliției Locale au efectuat noi verificări vineri, 08 aprilie 2022 și NU au identificat alte defrișări în afară celor constatate în data de 28 martie 2022”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Cetățenii spun altceva.

„Pe data de 28 martie 2022 a fost depusă o plângere pentru defrișarea ilegală a copacilor din Parcul Grozăvești. Am primit răspuns de la Poliția Locală Sector 6 abia pe 12 aprilie 2022, după 2 săptămâni de la sesizare, că a fost aplicată o sancțiune contravențională și s-a dispus măsură complementară de plantare în compensare. Între timp, săptămâna trecută au fost desfrisati toți copacii din Parcul Grozăvești! Au scos chiar și rădăcinile! Avem dovezi că la momentul depunerii primei sesizări mai erau copaci în picioare, unii erau chiar înfloriți! Dovezile constau în pozele, filmele din presă sau publice pe internet”, a declarat pentru HotNews.ro Iulia Gutulov, de la grupul de inițiativă civică care militează pentru salvarea parcului.

Aceasta spune că a făcut sesizări la toate instituțiile în măsură să facă ceva, însă fără rezultat.

„Vineri, 8 aprilie, am făcut sesizare la Garda Națională de Mediu atât pe site cât și pe email și messenger, dar nu am primit nici un număr de înregistrare. Mi-au răspuns abia miercuri pe messenger că au redirecționat sesizarea către comisiariatul București, lucru pe care eu îl făcusem deja de vineri! Repet, încă nu ne-au trimis număr de înregistrare pentru sesizările făcute vineri, deși au trecut 3 zile lucrătoare. 13 aprilie am sunat la Primăria Capitalei să verificăm dacă între timp s-a emis aviz de mediu pentru tăierea copacilor din Parcul Grozăvești. Nimeni nu a răspuns la telefon. Am făcut până la urmă sesizare la relatiipublice@pmb.ro dar ne vor răspunde în maxim 30 de zile. Pe 13 aprilie 2022 am făcut o nouă sesizare la Poliția Locală Sector 6 la care am atașat și pozele și filmele din care reiese clar că mai existau copaci în Parcul Grozăvești după prima defrișare”, ne-a povestit Iulia Gutulov.

La controlul de pe 28 martie, Poliția Locală a Municipiului București a constatat că de pe teren au fost tăiați fără aviz 49 de copaci.

„În urma verificărilor efectuate în data de 28.03.2022 pe terenurile proprietate privată din strada Vasile Milea nr 5 D și 5 E s-a constatat că fuseseră defrișati 49 de arbori și arbuști cu diametre cuprinse intre 5-60 cm. Majoritatea arborilor prezentau urme de declin biologic (15 arbori uscați) și 10 avuseseră ramurile sau chiar trunchiurile rupte în urma fenomenelor meteorologice de săptămâna trecută”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, la vremea respectivă.

Reprezentantul proprietarului a declarat inspectorilor Primăriei Capitalei că a tăiat arborii fiindcă exista pericol de prăbușire a acestora.

„La fața locului a fost prezent reprezentantul proprietarului care a declarat că a efectuat intervențiile asupra materialului dendrologic în vederea igienizării terenurilor în cauză și că a mai defrișat si alți arbori si arbuști pe care i-a considerat că ar reprezenta un potențial pericol de prăbușire”, se mai arată în răspuns.

Pentru că a tăiat cei 49 de arbori fără aviz a primit o amendă de 4.900 lei.

„Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 304/2009, fiind aplicată amendă pentru fiecare arbore în parte, în cuantum total de 4.900 lei. Totodată s-a dispus să nu se efectueze alte intervenții asupra materialului dendrologic rămas decât cu obținerea avizului de specialitate”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

Ce doresc proprietarii să construiască în parc

Proprietarii doresc să construiască pe spațiul verde defrișat blocuri de 23 de etaje.

Aceștia au cerut la Primăria Sectorului 6 și obținut un certificat de urbanism pe 15 aprilie 2020 pentru construire de asambluri de locuințe colective, birouri și funcțiuni mixte, cu regim de înălțime maxim 75 de metri, cu subsol, demisol, parter și 23 de etaje.

Acum, aceștia cer prelungirea certificatului de urbanism.

„A fost cerut și emis în data de 15.04.2020 un certificat de urbanism, pentru alipire terenuri, construire de asambluri de locuințe colective, birouri și funcțiuni mixte, cu regim de înălțime maxim 75 de metri, cu subsol, demisol, parter și 23 de etaje. Certificatul emis este pentru terenuri în suprafață totală de 34.604 mp și aparține SC Offices Developers&Investment SRL. Certificatul de urbanism se încadrează în actele administrative pentru care se aplicau în perioada de stare de urgență, respectiv stare de alertă, Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel că după ridicarea stării de alertă beneficiarul a cerut prelungirea documentului”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Sectorului 6 la solicitarea HotNews.ro la finalul lunii martie.

Cetățenii spun că vor ataca în instanță certificatul de urbanism, dacă Primăria Sectorului 6 îl prelungește.

„Am înțeles că a fost depusă o cerere de către dezvoltator pentru prelungirea Certificatului de Urbanism pentru construcțiile din Parcul Grozăvești. Sperăm ca dl primar să nu semneze prelungirea certificatului de urbanism, pentru că atacarea în instanța ar fi ultima soluție. În Grozăvești, domnul primar Ciprian Ciucu a avut un scor de peste 70% la alegerile locale, oamenii au avut încredere în dumnealui că va apara interesele comunității. Instanța de judecată a spus clar în anularea PUZ S6 2020 că nu se poate construi în Parcul Grozăvești deoarece acest lucru ar afecta grav sănătatea oamenilor. Dacă certificatul de urbanism va fi semnat vom face plângeri la Prefectura și Inspectoratul de stat în construcții și îl vom ataca în instanță, caultima soluție”, a declarat Iulia Gutulov.

Și Fundația Ecocivica cere primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, să nu prelungească certificatul de urbanism dat de fostul primar, Gabriel Mutu. Dan Trifu, președintele fundației, a declarat săptămâna trecută pentru HotNews.ro că, în cazul în care certificatul de urbanism va fi prelungit, îl va ataca în instanță.

„Dacă prelungesc certificatul de urbanism, îl atacăm în instanță. Nu este în regulă să prelungească acest certificat de urbanism pentru că de la început s-a procedat greșit. Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului spune ce rubrici trebuie completate obligatoriu la certificatul de urbanism și una dintre rubrici este regimul economic, folosința actuală, deci este obligatoriu să le prezinți. Dacă se adăuga folosința actuală, adică parc, în momentul acela toate lucrurile încetau. Asta este o tactică întâlnită des, în care autoritatea locală nu trece folosința actuală a terenurilor, cu precădere la spațiile verzi”, a explicat Dan Trifu.

Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 6, aprobat în 2020, permitea construirea în Parcul Grozăvești, însă documentul a fost anulat definitiv în instanță în 2021.

Certificatul de urbanism a fost emis în baza acestui document. Întrucât PUZ-ul a fost anulat în instanță, Dumitru Dobrev, avocatul care a reprezentat cetățenii care au anulat în instanță Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 6, este de părere că Primăria Sectorului 6 nu poate da autorizație de construire în baza certificatului de urbanism emis în 2020.

„Toată doctrina de contencios administrativ și de urbanism, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție, spun că certificatul de urbanism nu este un act administrativ perfect, este o procedură preliminară. Actul administrativ este autorizația de construire fiindcă ea conferă drepturi. Certificatul de urbanism nu conferă drepturi, îți permite doar să parcurgi o procedură, să iei avizele, acordurile și primești până la urmă autorizația de construire. În baza ei poți să ridici un bloc sau ce ai cerut”, a explicat avocatul Dumitru Dobrev recent pentru HotNews.ro.

Acesta este de părere că Primăria Sectorului 6 putea emite autorizație de construire în baza acelui certificat de urbanism până la anularea PUZ-ului, dar în acest moment nu mai este posibil.

„PUZ-ul anulat trebuia să se mențină până în ziua emiterii autorizației de construire ca să poată să beneficieze de el. Dacă eu îl anulam după emiterea autorizației de construire, ei puteau să spună că este un drept câștigat, că nu va fi anulat, că nu puteau ști ce se va întâmpla, că ei credeau că e legal aprobat. În situația în care Primăria și Consiliul Local Sector 6 au fost parte la procesul de anulare și știu că s-a anulat, nu mai pot continua procedura de autorizare în baza acelui certificat de urbanism. În momentul în care PUZ-ul s-a anulat, tu ca autoritate locală trebuie să te oprești, iar beneficiarul dacă vrea să meargă mai departe, trebuie să ia alt certificat de urbanism, cu reglementările în vigoare. Mai ales că unul dintre motivele pentru care a fost anulat PUZ-ul Coordonator al Sectorului 6 a fost că nu s-a respectat Legea spațiilor verzi și s-a permis construirea în Parcul Grozăvești”, a mai explicat Dobrev.

Avocatul este de părere că în condițiile în care s-ar emite o autorizație de construire în baza acestui certificat, și cineva ar cere anularea ei, ar fi imediat anulată.

„Dacă Primăria emite autorizație de construire în baza certificatului vechi și ea este atacată în instanță, cu siguranță va fi anulată”, a mai explicat Dobrev.

Loading

NATIONAL

Arsenal a suferit a doua înfrângere în ultimele trei etape, 0-1 cu Newcastle

Publicat

in

Newcastle United a învins sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-0, gruparea londoneză Arsenal, în primul meci al etapei a zecea din Premier League.

Newcastle a deschis scorul în minutul 14, când Alexander Isak a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Anthony Gordon. Elevii lui Mikel Arteta au alergat după egalare toată repriza secundă, dar Newacastle nu a cedat şi s-a impus cu 1-0, ajungând la 15 puncte şi urcând pe locul 8, scrie news.ro.

Arsenal a pierdut al doilea meci din ultimele trei etape şi are 18 puncte, ocupând locul 3 în Premier League.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO PS Macarie a botezat copilul unor români tocmai în Norvegia

Publicat

in

Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, se află în vizită pastorală pe coasta de vest a Norvegiei, unde a oficiat astăzi, 2 noiembrie 2024, Dumnezeiasca Liturghie Arhierească cu Parastasul în Biserica Parohiei românești din Aalesund, cu ocazia Sâmbetei Moșilor de toamnă. Vizita ierarhului s-a bucurat de prezența numeroasă a credincioșilor români din regiune.

Botezul pruncului Teodor-Ilie

Un moment deosebit în cadrul vizitei a fost botezul pruncului Teodor-Ilie, al treilea copil al familiei Andrei-Doru și Ioana-Slivia Baciu. Nașii micuțului au fost Preotul Paroh Marius-Cristian Alexe și soția sa, Nicoleta, alături de întreaga comunitate care a participat la slujba solemnă.

Binecuvântare pentru credincioasele care confecționează ii și întâlnirea cu tinerii români și norvegieni

După slujbă, Preasfințitul Părinte Macarie a vizitat atelierul parohiei unde un grup de credincioase confecționează și brodează ii, pe care le-a binecuvântat și încurajat pentru efortul de a păstra tradițiile românești. De asemenea, ierarhul a purtat un dialog cu tinerii din CTSM – Centrul pentru Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, atât români, cât și norvegieni, adresându-le cuvinte de încurajare și împărtășindu-le din învățăturile creștine.

Vizita episcopală a fost primită cu multă bucurie de comunitatea românească, consolidând legăturile de suflet și credință în rândul credincioșilor români din Norvegia.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Sondaj în SUA: Cursă strânsă pentru Casa Albă, între Kamala Harris și Donald Trump, cu câteva zile înainte de alegeri

Publicat

in

Alegătorii din SUA se vor prezenta la urne în 5 noiembrie pentru a-şi alege următorul preşedinte. Marea întrebare este: va avea America prima femeie preşedinte sau un al doilea mandat al lui Donald Trump?

Pe măsură ce ziua alegerilor se apropie, sondajele oferă indicii despre efectul pe care campania îl are asupra cursei pentru Casa Albă, potrivit BBC.

Cine conduce în sondaje?

Harris a avut un mic avans faţă de Trump în media sondajelor naţionale de când a intrat în cursă la sfârşitul lunii iulie şi rămâne în frunte – 48% la 47%, potrivit 538/ABC News, conform news.ro.

În timp ce sondajele naţionale sunt un ghid util cu privire la cât de popular este un candidat în întreaga ţară, acestea nu reprezintă cea mai bună modalitate de a prezice rezultatul alegerilor.

Există 50 de state în SUA, dar, deoarece majoritatea acestora votează aproape întotdeauna pentru acelaşi partid, în realitate există doar câteva în care ambii candidaţi au şanse de câştig.

Acestea sunt locurile în care alegerile vor fi câştigate şi pierdute şi sunt cunoscute sub numele de state de luptă sau state oscilante.

Cine câştigă în sondajele de opinie?

În momentul de faţă, avansul în aceste state este atât de mic încât este imposibil de ştiut cine este cu adevărat în frunte dacă este analizată media sondajelor.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Patinatoare Kamila Valieva spune că va reveni în competiţii după perioada de suspendare din cauza dopajului

Publicat

in

Patinatoarea rusă Kamila Valieva, în vârstă de 18 ani, suspendată patru ani pentru dopaj, a declarat că intenţionează să revină în competiţie după expirarea sancţiunii, scrie AFP.

Medaliată cu aur pe echipe la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, patinatoarea, atunci în vârstă de 15 ani, a fost testată pozitiv pentru trimetazidină. Federaţia Internaţională de Patinaj i-a retras punctele Kamilei Valieva la sfârşitul lunii ianuarie 2024, scrie agerpres.ro.

“Desigur, mă gândesc să mă întorc în sport”, a spus prima patinatoare care a reuşit un salt cvadruplu la Jocurile Olimpice, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

“A părăsi o carieră sportivă atât de tânără ar fi probabil o prostie. Voi depune toate eforturile pentru a aduce bucurie din nou publicului, mie, antrenorilor mei şi, bineînţeles, tuturor fanilor mei”, a adăugat ea.

Potrivit acesteia, medicamentul interzis, prescris pentru probleme cardiace, ar fi putut fi ingerat în timp ce mânca un “desert de căpşuni pregătit de bunicul său pe masa unde îşi acesta îşi doza medicamentele pentru inimă”.

În vârstă de 15 ani în momentul Jocurilor de la Beijing, Valieva a ajutat Rusia să câştige aurul pe echipe la Olimpiada chineză, având o prestaţie uluitoare.

Însă ceremonia de atribuire a medaliilor nu a mai avut loc, după apariţia informaţiei conform căreia sportiva fusese testată pozitiv la o substanţă interzisă, trimetazidină, pe 25 decembrie 2021, la Campionatele Rusiei.

În apărarea sa, Valieva a spus că testul pozitiv a fost rezultatul unei contaminări accidentale, în condiţiile în care bunicul ei, care o ducea în fiecare zi la antrenamente, urma la momentul respectiv un tratament cu trimetazidină, substanţă depistată într-o concentraţie mică în eşantioanele patinatoarei.

După o aşteptare de doi ani, TAS a anunţat luni decizia finală în acest caz, suspendând-o pe Valieva pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 25 decembrie 2021. Tribunalul de la Lausanne a subliniat, la capătul unei audieri cu porţile închise, care a început în septembrie anul trecut şi s-a reluat în noiembrie, că Valieva “nu a fost în măsură să stabilească”, cu dovezi suficient de convingătoare, că nu s-a dopat “intenţionat”.

După descalificarea Rusiei, aurul în competiţia pe echipe de la JO 2022 a revenit Statelor Unite, argintul Japoniei, în timp ce Canada a primit bronzul.

Kamila Valieva nu a mai concurat la nivel internaţional de la Jocurile Olimpice din China, în condiţiile în care patinatorii ruşi au fost interzişi în competiţiile internaţionale după declanşarea războiului din Ucraina, în februarie 2022.

Suspendarea sa se va încheia în decembrie 2025, cu câteva săptămâni înaintea startului următoarei ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă, programată în Italia, la Milano/Cortina d’Ampezzo.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid: ‘Nu are nicio logică să jucăm după inundaţiile catastrofale din Spania’

Publicat

in

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a declarat sâmbătă că nu are nicio logică să se joace meciuri în acest weekend după inundaţiile catastrofale care au afectat regiunea de est a Spaniei, relatează Reuters.

Cele mai devastatoare inundaţii din istoria modernă a Spaniei au provocat moartea a cel puţin 211 persoane. Zeci de oameni sunt încă daţi dispăruţi, la patru zile după ce ploile torenţiale au măturat regiunea Valencia, a declarat sâmbătă premierul Pedro Sanchez, scrie news.ro.

Este cel mai grav dezastru legat de inundaţii din Europa de după 1967, când cel puţin 500 de persoane au murit în Portugalia.

Confruntarea de sâmbătă dintre Valencia şi Real Madrid, precum şi meciul Villarreal – Rayo Vallecano se numără printre partidele amânate în weekend în urma inundaţiilor.

“Nu are nicio logică”, a declarat Simeone înainte de meciul de acasă al echipei sale cu Las Palmas, programat duminică.

“Ceea ce se întâmplă este foarte dur; este foarte emoţionant să vezi oamenii care au ieşit pe străzi pentru a ajuta, care cu o lopată şi uneltele lor încearcă să ajute şi asta spune multe despre ţară, despre oameni, iar noi vrem să ajutăm oriunde putem. Sunt oameni care au foarte mari probleme, este foarte trist şi ei ne spun să continuăm şi iată-ne aici, continuând”.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

„Nu poți să mergi la tejgheaua din față și să arăți cu degetul spre telefonul tău și să spui personalului: „Unde este asta?” Cum au ajuns mai mulți curieri români să fie discriminați în Irlanda de Nord

Publicat

in

Reprezentanții unui McDonald’s din Irlanda de Nord au intimidat, discriminat și exploatat curierii Uber Eats, printre care și români, conform unui raport al grupului de activism Worker Info Exchange.

Managerului unei filiale McDonald’s din Ballymena, un oraș din Irlanda de Nord, a ridicat probleme legate de cunoștiințele de limba engleză ale curierilor români în timpul unei ședințe înregistrate și postate pe un grup de Facebook.

„Nu poți să mergi la tejgheaua din față cu telefonul și să arăți cu degetul spre telefonul tău și să spui personalului: „Unde este asta?””, a spus managerul în înregistrare. Acesta a adăugat că personalul restaurantului se plânge pentru că „ei cred că sunteți duri sau abrupți, dar voi doar vorbiți normal, așa cum ați face-o în România. Engleza este un pic mai delicată.”

Curierii sunt angajați McDelivery, un serviciu externalizat de McDonald’s către Uber, care gestionează angajații. 

Deși prin lege sunt angajați independenți și nu fac parte din umbrela McDonald’s, șoferii alocați de către Uber la restaurantul din Antrim au fost chemați de conducerea restaurantului la o ședință în Martie 2023.

Înregistrarea ședinței a fost postată alături de codul de conduită Uber în Octombrie 2024 pe un grup de Facebook privat creat cu câteva zile înainte de conducere numit ‘McDonald’s Ballymena Delivery Partners’.

În ședință, managerul le-a spus curierilor că au responsabilitatea de a învăța limba engleză și de a-și îmbunătăți comunicarea în timpul lor liber. În continuare, a spus că are un angajat român care va traduce punctele cheie, „ca să înțeleagă băieții”[so the boys will understand]. Pe toată durata înregistrării, mai mulți curieri au vorbit în română cu angajatul, care le-a tradus discursul managerului. 

Jim Moore, consultant în relații cu angajații la firma de consultanță în resurse umane Hamilton Nash, a explicat pentru revista HR: „Este vital ca angajatorii să abordeze barierele lingvistice cu sensibilitate și profesionalism. A le spune lucrătorilor că este „responsabilitatea lor” să învețe limba engleză în timpul lor liber este nepotrivit și potențial discriminatoriu.”

„În echipele multinaționale, lucrătorii care nu sunt vorbitori nativi de limba engleză pot comunica între ei în propria lor limbă. Tribunalele de muncă au constatat anterior că instruirea lucrătorilor de a nu vorbi în propria lor limbă la locul de muncă ar putea fi discriminatorie.”

În 2021 erau 7056 de români rezidenți în Irlanda de Nord și 539.000 în Anglia și Țara Galiilor.  

În continuare, managerul le spune că nu ar trebui să indice numărul comenzii atunci când se prezintă personalului de la restauant, ci ar trebui să poată vorbi cu ei despre detaliile comenzii. Aplicația Deliveroo are o caracteristică în care lucrătorii pot afișa numărul comenzii în caractere mari pe ecran exact în acest scop. 

Raportul Worker Info Exchange(WIE) a acuzat managementul restaurantului de încălcarea codului de conduită al Uber, care interzice disciminarea pe bază de trăsături precum „vârstă, rasă, dizabilitate, identitate de gen, stare civilă, naționalitate, religie, sex, orientare sexuală, sau orice altă trăsătură protejată prin lege.” Penalizarea poate fi suspendarea contului Uber. 

Managerul i-a amenințat pe șoferi că îi poate concedia pentru greșeli minore, deși acesta are doar puterea de a îl raporta pe șofer la Uber, care are prerogativul să îi interzică lucrătorului accesul la platformă. A spus că deja a concediat doi șoferi, unul pentru că a fost „obraznic”[cheeky] și celălalt pentru că „nu lucra bine în echipă.” 

Acesta a recunoscut că a condus un experiment, generând comenzi false cu scopul de a vedea ce șoferi din apropiere vor lua comanda. WIE a spus că acest comportament este nu numai o încălcare a codului de conduită Uber, ci rănește angajații care acceptă o comandă falsă, neplătită. 

Un șofer anonim a declarat pentru WIE: “Forța de muncă din Ballymena care se ocupă de livrări a ajuns la un moment critic cu McDonalds și Uber. 

„Salariile au scăzut constant în ultimele douăsprezece luni, pe măsură ce Uber a implementat sisteme dinamice de salarizare și alocare a muncii. 

„Ca urmare, Uber și McDonalds sunt mai profitabile ca niciodată, în timp ce noi muncim mai multe ore pentru mai puțini bani. 

„Conducerea McDonalds locală devine din ce în ce mai agresivă, știind că Uber le va face pe plac și îi va concedia automat pe toți cei care se plâng.”

Un purtător de cuvânt de la Uber Eats a declarat pentru The Guardian: „Convocarea unei întâlniri de această natură nu este un lucru pe care Uber l-a tolerat sau la care a participat. Suntem în curs de investigare și am contactat direct McDonald’s cu privire la această chestiune.”

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat că „relațiile de lucru respectuoase cu curierii” sunt esențiale.

„Încurajăm toate restaurantele și francizele noastre să promoveze în mod activ aceste relații, la fel cum fac și partenerii noștri de livrare cu curierii lor”, au declarat aceștia. „Credem că clienții noștri primesc cele mai bune servicii atunci când echipele noastre lucrează în colaborare cu curierii și creează un mediu în care aceștia își fac treaba cât mai eficient.

Alexandra Luca este o jurnalistă română stabilită în Londra care semnează pentru publicațiile South West Londoner și Reaction.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend