spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Zeci de mii de euro, masini si lemn au confiscat azi procurorii de la ‘mafia padurilor’ din zona Campulung

Facebook Twitter Google+
Zeci de mii de euro, masini si lemn au confiscat azi procurorii de la ‘mafia padurilor’ din zona Campulung

 În urma celor 40 de percheziţii efectuate de poliţiştii din Argeş în această dimineaţă( 37 de percheziții domiciliare și 3 la societăți comerciale de prelucrare a materialului lemnos), în comunele Bughea de Sus, Albeștii de Muscel și Rucăr, aceştia au ridicat: 3 autoutilitare, 29 de atelaje hipo, 54 de motoferăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, cantitatea de 40 mc lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei și 9 mc cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei de la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori,  tăinuire la furt de arbori și complicitate la furt de arbori.

La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Județean Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale  și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare ( 37 de percheziții domiciliare și 3 la societăți comerciale de prelucrare a materialului lemnos) pe raza comunelor Bughea de Sus, Albeștii de Muscel și Rucăr la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori și complicitate la furt de arbori.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate : 3 autoutilitare, 29 de atelaje hipo, 54 de motoferăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, cantitatea de 40 mc lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei și 9 mc cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada  octombrie 2016 – martie a.c., persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5200 de arbori, respectiv cantitatea de aproximativ 1235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat și comercializat materialul lemnos.

24 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....