Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vlad Livădaru, șef de fermă agricolă: „Lucrez într-o companie care oferă foarte multe oportunități profesionale, iar eu, cu foarte multă muncă și dedicație, doresc să profit de acest lucru”

Publicat

in

​​Studiile de specialitate, dedicația și un mediu de lucru care încurajează perfecționarea continuă sunt cheile pentru construirea unei cariere de succes în domeniul agricol. Tânărul inginer Vlad Livădaru a ajuns șef de fermă la Agricost Braila, după trei ani de la terminarea facultății. Astăzi, coordonează lucrările de pe mai mult de 1.000 de hectare de teren agricol. Povestea lui a început când încă se afla „pe băncile școlii”.

Fermierinromania: Cum ați ajuns să lucrați în domeniul agricol? Ați urmat studii de specialitate?

Vlad Ionuț Livădaru: Am absolvit cursurile Facultății de Agricultură a Universității Ion Ionescu de la Brad din Iași. În anul III de facultate am intrat în contact cu Insula Mare a Brăilei, când am fost aduși în practică pentru o perioadă de o săptămână. La sfârșitul acelei săptămâni, am luat decizia de a mă angaja, muncitor necalificat, pe perioada vacanței de vară. Mai apoi, după finalizarea anului IV de facultate, am depus CV-ul la sediul firmei Agricost, în vederea ocupării unui post de ajutor de șef de fermă. Am trecut cu brio interviul și am fost repartizat la ferma Prundu. După un an și patru luni, am fost promovat pe postul de inginer fitosanitar la sectorul Chimizare, iar peste încă un an și cinci luni am preluat ferma Dobrota. În acest moment, ocup funcția de șef de fermă și manageriez cele 1.127 de hecare ale fermei Dobrota.

Fermierinromania: Agricultura în marile ferme a devenit, astăzi, foarte receptivă la noile tehnologii. Cum vă adaptați?

Vlad Ionuț Livădaru: În ceea ce privește noile tehnologii, compania Agricost investește constant în cercetare și în tot ceea ce este nou în domeniu și ne poate oferi un spor de producție. Aici aș dori să menționez semănatul culturilor de porumb, soia și floarea soarelui la 50 cm între rânduri, semănatul cerealelor la 25 cm între rânduri și folosirea apei dedurizate la aplicarea tratamentelor fitosanitare. Nici mașinile agricole de ultimă generație nu ne sunt străine, compania achiziționând ultima generație de combine agricole și tractoare.

Fermierinromania: Cum se desfășoară programul de lucru?

Vlad Ionuț Livădaru: În sectorul agricol, programul de lucru prezintă unele particularități. Este vorba de perioadele de campanie, semănat, recoltat, irigat, unde fiecare minut în plus petrecut pe câmp se poate traduce în spor de producție. Există, însă, și perioade în care ne putem odihni și reîncărca bateriile și aici mă refer la perioada de iarnă.

Citește articolul integral pe fermierinromania.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Tribunalul București a hotărât ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

Publicat

in

De

O judecătoare de la Tribunalul București a decis marți că această instanță nu are competența materială de a dezbate o contestație la executare depusă de Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Decizia a fost luată de judecătoarea Manuela Orzaţă, care anterior a mai făcut o cerere de abţinere în acest proces.

Dragnea a încercat să scape de această judecătoare şi a introdus la termenele anterioare o cerere de recuzare a magistratului, care însă i-a fost respinsă.

Prezent în sala de judecată, Liviu Dragnea s-a arătat deranjat de faptul că Tribunalul vrea să mute procesul la altă instanţă.

„Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul”, a afirmat Dragnea.

În urma deciziei luate marţi, contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care i-a respins în luna ianuarie o solicitare identică.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a doi căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman, conform Agerpres.ro

Vezi și:

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

PER cere USR să explice public amendamentele care nu sunt in interesul cetatenilor si de ce le-au propus

Publicat

in

De

Partidul Ecologist Român amenează comportamentul USR și cere explicații privind amendamentele care nu sunt in interesul cetățenilor  și de ce le-au propus.

„Având in vedere afirmațiile ministrului Cîțu de ieri, cum ca “Amendamentele USR, în mare parte au fost aprobate, chiar dacă unele dintre ele nu au fost în interesul cetățeanului, le-am aprobat și pe acelea, nu vreau să intru în detalii (…)”, Partidul Ecologist Român cere celor de la USR explicatii imediate asupra modului in care USR inseală românii, promovând politici de grup bazate pe interese obscure, altele decat ale cetăteanului roman!

PER cere sesizarea institutiilor statului asupra faptului ca Legea Bugetului a devenit un mijloc de satisfacere a clientelei politice si nu a intereselor românilor. De asemenea, useristii să explice public, care sunt concret, amendamentele pe care le-a probat Cîțu si despre care declara ca nu sunt in interesul cetatenilor.

“Sa aratam cu degetul catre cei care pacalesc electoratul, facand o altfel de politică” părea sa fie deviza usristilor dar se vede bine ca in realitate, sunt mai rai și mai periculoși decât vechile partide. Din afirmațiile lui Florin Cițu se poate intelege și faptul ca useristii promovează șantajul la nivelul comisiilor, Parlament și in Consiliile Locale.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend