Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Viorica Dăncilă spune cum va combate dezinformările despre România la Bruxelles. ‘Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative’

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă spune că le-a solicitat preşedinţilor Consiliului European, Parlamentului European şi Comisiei Europene, cu care s-a întâlnit în acestă săptămână la Bruxelles, ca atunci când vor informaţii despre situaţia din România să le ia direct de la Guvern şi să o sune pe ea, pentru a arăta „care este adevărul”, în condiţiile în care au existat foarte multe dezinformări legate de modificările legilor justiţiei.

Ea a susţinut, la Antena 3, că nu a mai văzut „aceeaşi îngrijorare” a liderilor europeni. Viorica Dăncilă s-a plâns, însă, că jurnaliştii străni i-au pus „numai întrebări negative”, dorindu-se „această percepţie negativă despre România”, informează news.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, într-un interviu acordat Antena 3 în timpul vizitei făcute la Bruxelles, că le-a transmis preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, şi preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că îşi doreşte continuarea luptei anticorupţie şi o justiţie independentă, dar în acelaşi timp vrea să fie respectate drepturile cetăţenilor.

„Am discutat cu fiecare dintre preşedinţi, am subliniat de fiecare dată că doresc independenţa justiţiei, vreau ca lupta anticorupţie să continue, dar în acelsi timp să fie respectate drepturile cetăţenilor. I-am rugat pe domnii Juncker, Tusk şi Tajani ca atunci când vor informaţii să le ia de la Guvernul României, pentru că au existat foarte multe dezinformări şi dacă dânşii cred ca sunt probleme pe o anumita lege, să discutăm punctual pentru a îndrepta, dacă este nevoie, şi pentru a arăta care este adevărul. (…) În nouă ani de zile, cât am fost europarlamentar, am văzut foarte multe dezinformări, am văzut cum reaua-credinţă a dus la critici pe care toate statele le-au adresat României, ceea ce este nedrept. Vreau să nu las aceste dezinformări să facă o imagine greşită asupra României. Voi încerca să am cotact cu liderii europeni, i-am rugat să ma sune si eu voi da toate informaţiile în mod transparent şi corect”, a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat Antena 3 în timpul vizitei făcute în această săptămână la Bruxelles.

Întrebată dacă i s-au părut îngrijoraţi liderii europeni, în contextul avertismentelor acestora privind lupta anticorupţie din România, Dăncilă a susţinut că nu a mai văzut „aceeaşi îngrijorare” la Bruxelles.

„Mi s-a părut că ne tratează în mod egal cu celelalte state. Nu am mai văzut aceeasi îngrijorare. Faptul că am arătat o mare deschide dinspre România, cred că e un lucru benefic şi acceptat de liderii europeni”, a afirmat Dăncilă.

Chestionată despre faptul că jurnaliştii străini au pus întrebări despre problemele interne ale României, de exemplu despre Darius Vâlcov şi Laura Codruţa Kovesi, Dăncilă s-a plâns că „toate întrebările au fost negative”, pentru că s-a dorit această percepţie despre România.

”S-a dorit această perceptie despre România, mulţi au luptat să existe o percepţie negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative. Aş fi vrut să aud măcar o întrebare pozitiva despre România (…), să aud felicitări că România are 7% creştere economică . Dar toate întrebarile au fost legate de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. (…) Am răspuns cum cred eu că este corect: justiţia trebuie să fie liberă, dar în acelaşi timp drepturile cetăţenilor trebuie apărate. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiţie”, a conchis premierul Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, marţi şi miercuri, într-o vizită la Bruxelles.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

MÂNZÂNĂ confirmă: La PSD Argeș, orice cal ajunge gloabă și orice baricadă…redută !

Publicat

in

Noua echipă de conducere a PSD Argeș a venit, astazi, în fața presei, în frunte cu președintele Mânzână. Am ezitat să merg la conferinta de presă după ce, ultima dată, am dârdâit de frig devenind, imediat, si purtator de muci… Ca să nu mai amintesc de cafeaua călâie plină de zaț. Nu o să detaliez ce a fost, azi, acolo, dar trebuie remarcat, în primul rând, faptul ca noua conducere a PSD a venit cu o altfel de abordare, mai prietenoasa, in ciuda faptului ca Gentea părea adus cu forța acolo. In stilul Vadim, mai cu o gluma, mai cu un zambet sau un citat, Mânzâna a facut un prim anunț important. Da, da ! Un anunt de genul celor cu care ne-am obisnuit din partea PSD: VOM FACE AUTOSTRADA, VOM AVEA PARTIE DE SKI samd, adica acel gen de anunt pompieristic cat sa te faca doar sa apari prin ziare. Si atât ! Mânzana a anuntat, așadar, cu o mândrie atenuată de mutra acră a lui Gentea, că două personalități marcante s-au convins de bunele intentii ale PSD si au batut la usa partidului cerând să fie candidati la primării. Atât ! Geaba au incercat jurnalistii sa smulga niste detalii, un nume, o initială, un sex…. Nimic și exact, asa cum spuneam mai sus, ca in anunturile despre autostrada: fără detalii, fără termene… Dar, părerea, mea, cel mai important lucru care l-a transmis Mânzână astazi, a fost acela ca va renunța la practici politice vechi dar dovedite ca fiind eficiente, mai exact că, sub conducerea sa, mulți primari în funcție ai PSD vor fi opriti sa mai candideze iar. Ori, avand in vedere actualul context si actuala situatie a PSD mi se pare o tentativa de suicid politic, cel putin în privinta unor cazuri concrete pe care eu personal le cunosc, unul dintre acestea fiind Cornel Ionica.(intre noi fie vorba, Ionica e presat de ceva vreme sa renunte de buna voie la candidatra pentru un nou mandat, cam de un an ). Spun tentativă, pentru ca sunt si sanse ca cineva sa ramana in viata dar, oameni buni, daca seful PSD spune ca chiar si actuali primari cu 5, 6 mandate vor fi opriti sa mai candideze si vor fi inlocuiti cu altii, e o recunoastere clară ca, in Arges, PSD a promovat primari slabi, ca a dat zeci de comunități pe mâna unora văzuti drept incapabili chiar de conducerea partidului pe care il reprezintă. Mărturisesc, e un demers curajos al lui Mânzana, dar care are mari șanse să cotonogească extrem de dureror PSD-ul la locale.

Tot din conferinta de astazi am mai reținut, din declarațiile lui Manzana, ca după alegerile de saptamana trecuta, falia dintre cele doua tabere s-a adâncit și nicidecum îngustat. Cu referire la Manu, Măria si alti primari ultrasi, Mânzînă a confirmat ca, și la PSD Argeș, orice cal ajunge gloabă. Iar din scurta lui povestioară, aproape lacrimogenă, cum că a tot fost pe post de baricadă în episoadele Nicolescu sau Tecău ( alaturi de Simona si omițând-o pe Zoană), mai ca imi venea sa ii strig în conferință că si orice baricadă ajunge (adesori) redută. Dar, iată, i-o spun acum: da, domnule Mânzână, daca nu v-ați prins, din baricadă ați ajuns, acum, o veritabilă redută. Și nu pentru PNL sau alți dreptaci, ci pentru stângacii din organizația pe care o conduceți.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

POLITICA

Deputatul ”Mitralieră” atacă un coleg de partid: „Oportunismul, lasitatea și securismele îl caracterizează”

Publicat

in

Deputatul PSD de Argeș Cătălin Rădulescu a răbufnit, pe Facebook, la adresa unui coleg de partid. „Mitralieră” a reacționat la criticile formulate de Titus Corlățean, spunând că fostul ministru al Justiției este caracterizat de „oportunism, lașitate și securisme” și că nu își dorește decât „o funcție și un loc cald la vârful partidului”.

„Am aflat astăzi (duminică – n.red.), că la Conferința județeană extraordinară din Dâmbovița, un candidat, nu la funcția de președinte ci la funcția de președinte executiv (asta arată cât de curajos este acest coleg), cerea în discursul dânsului ca partidul să renunțe la stilul Prm și la stilul „mitralieră”! Pai sigur, știu că colegul Corlățean își dorește foarte tare conducerea organizației Dâmbovița sau în general orice conducere sau funcții sau vreun minister, și asta de când există în partid, oportunismul, lașitatea și securismele îl caracterizează! Domnule Corlățean, atunci când se făceau abuzuri enorme în justiție și colegi de-ai tăi erau anchetați, judecați sau condamnați, ca ținte politice, fiind nevinovați, marea majoritate dintre ei (…), tu senator PSD tăceai chitic, că îți era teamă să nu deranjezi structurile”, susține deputatul PSD, într-o postare pe Facebook.

Deputatul Rădulescu spune că a ieșit public, alături de alți colegi din PSD și au reclamat ”abuzurile” din Justiție: ”Da, am ieșit public eu, Olguța, Codrin, Pleșoianu, Șerban Nicolae, Iordache, Nicolicea, Ionel Arsene, Teodorovici și alții, împotriva unui sistem opresiv și ilegal”.

Parlamentarul mai susține că diferența dintre el și Corlățean este că Rădulescu a ales să susțină o echipă în Argeș, iar fostul șef al Justiției vrea o funcție și un loc cald la vârful partidului.

”Diferența între tine și mine este că eu am ales să susțin o echipă în Arges, pe când tu vrei iarăși sa ai o funcție și un loc cald la vârful partidului. Spui că din cauza peremiștilor și a mea, a pierdut partidul? Spune asta membrilor de partid și primarilor din țară, care ne iubesc pentru curajul nostru, însă cred ca vei fi fugărit de oameni! Știi de ce am pierdut procentele în sufragiul românilor, Titus Corlățean? O mare parte din cauza ta, că ți-ai bătut joc de românii din diaspora, nefăcând suficiente secții de votare, atunci când erai un jalnic ministru de Externe. Tot din cauza ta am pierdut și președenția țării, amărâtule. (…) Între oportunismul, lașitatea și dezastrul făcut de tine ca ministrul românilor din diaspora, aleg curajul, patriotismul și naționalismul. Nu o sa fii niciodată ca mine, ca Olguța, Codrin, Teodorovici, Șerban Nicolae, Pleșoianu, Arsene, Iordache sau Grindeanu, o sa rămâi un individ mort după funcții și atât! Dep Cătălin Marian Radulescu sau „Mitraliera“ așa cum mi-ai spus tu. Eu sunt medic, tu?”, mai susține Rădulescu.

Scandalul a început după ce Titus Corlăţean a cerut, la conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, liderilor de partid să renunţe „la peremisme şi la stilul mitralieră”. Corlăţean a atras atenţia că PSD are nevoie de lideri care vorbesc corect limba română, ştiu şi limbi străini şi sunt buni comunicatori.


Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend