Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viorel Ștefan, numit la Curtea Europeană de Conturi pentru un mandat de 6 ani

Publicat

in

Vicepremierul Viorel Ștefan a fost numit membru al Curții de Conturi Europene pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2025, anunță instituția europeană. Acesta îl va înlocui pe domnul George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră. În conformitate cu tratatul, membrii trebuie să își exercite îndatoririle în deplină independență și în interesul general al Uniunii Europene, se mai arată în comunicat.

Consiliul a luat aceste decizii pe baza propunerilor formulate de statele membre din care aceștia provin și după consultarea Parlamentului European.

Colegiul membrilor, prezidat de domnul Klaus-Heiner Lehne, președintele Curții de Conturi Europene, se va reuni în noua sa componență pentru a stabili atribuțiile specifice care vor reveni celor doi noi membri. Doamna Maletić și domnul Ștefan vor depune jurământul în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene la o dată ulterioară.

Colegiul membrilor, prezidat de Klaus-Heiner Lehne, preşedintele Curţii de Conturi Europene, se va reuni în noua sa componenţă pentru a stabili atribuţiile snoiloe membri. Viorel Ştefan va depune jurământul în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene la o dată ulterioară, se arată în comunicatul instituţiei.

Social-democratul Viorel Stefan, 63 de ani, fost sef al comisiei de buget finante al Camerei Deputatilor, vicepremier dar si ministru de Finante in Guvernul Grindeanu, el a fost remaniat in urma unor acuzatii repetate venite din partea presedintelui PSD Liviu Dragnea, dar si ale lui Sorin Grindeanu.

Dragnea se aratase deranjat de forma proiectului de buget pe care ministerul lui Viorel Stefan o lansase in dezbatere. El i-a imputat ministrului de Finante ca in proiectul de buget nu sunt cuprinse anumite masuri promise de PSD, iar alocarile unor ministere nu reflecta programul de guvernare al social-democratilor. Dupa parasirea demnitatii ministeriale, a revenit la conducerea comisiei de specialitate din Camera Deputatilor. Stefan este membru PSD din 1993, el avand la activ trei mandate de senator si doua de deputat.

In perioada in care a fost la conducerea Ministerului Finantelor, a fost lansata intentia aplicarii impozitului pe gospodarie, la care ulterior s-a renuntat. „Cu siguranta, la un moment dat si in Romania va trebui sa aplicam globalizarea veniturilor. Nu avem un termen prestabilit, dar este un proces pe care il vom gestiona cu multa seriozitate”, a spus Viorel Stefan.

Este creditat ca fiind un bun finantist, fiind respectat ca atare atat de membrii comisiei de vuget a Camerei din randul Puterii cat si de catre cei din Opozitie.

Vezi aici CV-ul lui Viorel Stefan

Inainte de Revolutie, Viorel Stefan a lucrat in cadrul Navrom, companie de transport fluvial de stat. Dupa Evenimentele din decembrie, Stefan a devenit sef de serviciu iar in 1991 ajunge directo general al Navrom. Stefan detine actiuni la firmele in care Navrom s-a divizat in urma priovatizarii (Navrom Bac si Navrom Reparatii), el avand de asemenea plasati circa 3 milioane de lei in actiuni ale Transport Trade Services- un grup de companii cu activitati in transporturi fluviale si pe calea ferata. Din grup fac parte firmele TTS, Transfer International Spedition, Mast Co, Navrom Galati si NFR Drobeta.

Stefan mai detine un teren intravilan de peste 2500 metri patrati in Galati (cumparat in 2010), doua apartamente (unul in Capitala si altul in Galati) si o casa in Galati. El conduce o Toyota Auris model 2009, dar mai are un Seat Ibiza. Are declarati circa 10.000 de euro cash si doua credite luate de la BRD (unul de 110.000 de dolari, scadent in 2019 si altul de 1,3 milioane de lei, scadent in 2024).

Vezi aici declaratia de avere a lui Viorel Stefan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sophia Loren revine – Noul său lungmetraj va fi distribuit de Netflix

Publicat

in

De

Netflix a cumpărat drepturile de difuzare la nivel global a filmului „The Life Ahead/ La vita davanti a sé”, care marchează revenirea actriţei Sophia Loren în lungmetraj după zece ani.

Regizat de fiul ei, Edoardo Ponti, drama este o adaptare a romanului „La vie devant soi”, de Romain Gary. Cartea a mai fost transpusă în film de israelianul Moshe Mizrahi sub titlul „Madame Rosa”, cu Simone Signoret în rol principal. Lungmetrajul a câştigat Oscarul pentru „film în limbă străină” în 1978.

Loren, în vârstă de 84 de ani, joacă rolul Madame Rosa, supravieţuitoare a Holocaustului, care leagă o prietenie cu Momo, un imigrant senegalez în vârstă de 12 ani. Acţiunea filmului este plasată în Bari, iar povestea este spusă din punctul de vedere ales în carte, al copilului Momo.

Din distribuţie mai fac parte actriţa spaniolă transgender Abril Zamora, italianul Renato Carpentieri şi iranianul Babak Karimi.

Cel mai recent, Sophia Loren a putut fi văzută în drama muzicală „Nine” (2009), regizată de Rob Marshall.

„Nu aş putea fi mai mulţumită decât să lucrez cu Netflix pentru un film atât de special”, a spus Sophia Loren într-un comunicat, citat de Variety. „În cariera mea, am lucrat cu cele mai mari studiouri şi pot spune cu siguranţă că niciunul nu a avut amploarea şi diversitatea culturală ale Netflix şi asta este ceea ce iubesc la ei”.

Filmul este produs de Palomar (Italia), unitate a Mediawan Group (Franţa), cu sprijinul Impact Partners Film Service, Artemis Rising Foundation, Foothills Productions, Another Chapter Productions şi Scone Investments.

Serviciul de streaming nu a anunţat o dată de lansare şi nici dacă filmul va fi prezentat în vreun festival.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Salonul auto de la Beijing, amânat din cauza epidemiei de coronavirus

Publicat

in

De

Organizatorii Salonului auto din Beijing au anunţat amânarea evenimentului, care ar fi trebuit să aibă loc în aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus. Evenimentul se desfăşura la fiecare al doilea an şi a atras, anul trecut, 820.000 de oameni din 14 ţări.

Potrivit Reuters, Salonul urma să aibă loc între 21 şi 30 aprilie.

Aceasta este cel mai recent dintr-o serie de evenimente care au fost victime ale răspândirii virusului, atât în ​​China cât şi în străinătate.

Marele Premiu de formula 1 al Chinei, programat pentru 19 aprilie, a fost amânat săptămâna trecută. Alte evenimente care au fost anulate sau amânate includ Campionatul Maybank din Malaezia, China Open de la Shenzhen şi târgul Mobile World Congress 2020 din Spania.

China ar putea amâna sesiunea parlamentară anuală, potrivit mass-mediei de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend