spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Vin turcii la Pitesti ! Vor sa investeasca in industria pusa pe butuci de şmecherii pădurilor

Facebook Twitter Google+
Vin turcii la Pitesti ! Vor sa investeasca in industria pusa pe butuci de şmecherii pădurilor

Dupa ce industria de prelucrare a lemnului din Arges a fost pusa pe butuci, ajungandu-se ca din exportatori de mobila sa devenim doar exportatori de paduri, doua companii din Turcia au mirost ca nu e normal sa vinzi lemnul si apoi sa cumperi mobila fabricata in Polonia, asa ca au decis sa investeasca intr-o astfel de industrie la Pitesti. Vestea ar fi fost una foarte buna pentru cetateni, mai ales ca astfel s-ar fi creat circa o mie de locuri de munca. Nu se stie insa daca, pana in final, se va putea face investitia pentru construirea respectivelor fabrici, deoarece cei doi turci investitori au solicitat Primariei Pitesti ceva ce nu le-a putut oferi. Vorbim despre o suprafata de circa 30 de hectare de teren, pentru ridicarea a doua fabrici de prelucrare a lemnului.

Viceprimarul Pitestiului, Laurentiu Zidaru, a spus insa ca nu exista o astfel de suprafata mare industriala disponibila, insa i-a pus pe cei doi turci investitori in legatura cu persoane care ar putea sa ajute la crearea acestor 1000 de locuri de munca.

 “Am luat legatura cu OMV Petrom, pentru zona de la Arpechim, cu cei de la GDF Suez, pentru ca si ei au teren, am vorbit cu cei de la Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, ca sa ii puna in legatura cu persoane care ar putea sa aiba si sa le puna la dispozitie o asa suprafata. Si pe noi ne intereseaza, pentru ca astfel vor fi create circa 1000 de locuri de munca. Noi le-am spus ca nu avem aceasta zona industrial. Doresc si utilitati. Atata timp cat nu am avut teren, nu am avut ce sa le oferim”, a mai explicat viceprimarul.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....