Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIN GAZELE ! Finanțare de milioane lei prin FDI pentru rețea de gaze în comunele Valea Danului și Bogați

Publicat

in

Comisia Națională de Strategie și Prognoză, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului și sub coordonarea prim-ministrului României, a publicat, recent, listele de proiecte aprobate pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) dar si lista proiectelor eligibile pentru finantare . La nivelul județului Argeș, vor beneficia de finanțare din FDI 2 proiecte a căror valoare cumulată este de  13.234.838  lei

Proiecte aprobate pentru finanțare:

Comuna Ștefan cel Mare:  Modernizare drumuri comunale în lungime de 6 km    5.855.145  lei

Comuna Bogați:  Sistem de alimentare cu gaze naturale     8.379.693 lei

De asemenea, alte zeci de localitati din Arges au șanse mari să primească bani pentru proiectele depuse. Acestea au au primit undă verde fiind incluse de FDI pe lista proiector eligibile pentru finantare.

Printre acestea se află:

Valea Danului :  Înființare sistem de distribuție gaze naturale în satele Valea Danului, Bănicești, Bolculești, Borobănești și Vernești  7.668.697 lei

Băiculeşti:  Înființare distribuție gaze naturale în satul Zigoneni 1.586.615 lei

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Informare de ultimă oră! Noi decese înregistrate în România! Bilanțul a ajuns la 220

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică raportează, miercuri seara, noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

„Deces 216

Bărbat, 35 de ani din București

Internat la Spitalul COVID-Colentina, în data de 31.03.2020, prin transfer de Spitalul Universitar de Urgență București, în comă și suport ventilator și cu modificări observate prin imagistică medicală la nivel pulmonar.

Condiții medicale pre-existente: Boală renală.

Confirmat în 30.03.2020.

Decedat pe 02.04.2020.

Deces 217

Bărbat, 51 de ani din județul Bistrița-Năsăud.

Internat în Spitalul Județean de Urgență Bistrita, secția boli infecțioase, în data de 31.03.2020 și transferat în data de 05.04.2020 în secția ATI, cu insuficiență respiratorie acută, unde a fost intubat.

Confirmat în 01.04.2020

A avut contact cu persoane din comunitate care nu au respectat condițiile de izolare la întoarcerea în țară.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 218

Bărbat, 58 de ani din județul Arad.

Internat în secția boli infecțioase adulți a Spitalul Județean de Urgență Arad, în data de 04.04.2020 și transferat în data de 05.04.2020 în secția ATI cu bronho-pneumonie, Insuficiență respiratorie acută.

Confirmat în 05.04.2020.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 219

Bărbat, 61 de ani, din județul Sibiu

Internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Sibiu, în data de 26.03.2020 prin transfer de la Spitalul de Pneumoftiziologie (internat 24.03.2020).

Condiții medicale pre-existente: Diabet zaharat, psoriazis.

Confirmat în 27.03.2020.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 220

Bărbat, 85 ani, județul Suceava.

Internat în Spitalul Județean de Urgență Suceava în data de 16.03.2020.

Condiții medicale pre-existente: Parkinson, Glaucom.

Recoltat pentru COVID-19 în 25.03.2020.

Rezultat pozitiv pe data de 31.03.2020.

Decedat pe data de 3.04.2020.”, transmite GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat reacționează: Nu se aplică femeilor însărcinate, care necesită controale obligatorii, și nici pacienților cu afecțiuni oncologice cronice, nici activităților legate de vaccinarea obligatorie a copiilor

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a revenit cu clarificări referitoare la interceptările care au apărut în legătură cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 74553/07.04.2020.

„CLARIFICARE  referitoare la interpretările care au apărut în legătură cu prevederile Ordinului  Comandantului Acțiunii nr. 74553/07.04.2020 

Având în vedere interpretările eronate care au fost transmise prin mass-media și prin  rețelele de socializare din mediul virtual, facem următoarele precizări: 

A. Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 74553/07.04.2020, nu face altceva decât să  prelungească prevederile unui Ordin anterior, cu numărul 74527/23.02.2020, a cărui valabilitate, de numai 14 zile, tocmai expirase. Texutul articlolului 1 din ordinul actual este următorul:

” Pe toată perioada stării de urgență, se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale, alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și pot fi reprogramate, din toate unitățile sanitare cu paturi, publice și private, precum și consultațiile și tratamentele care pot fi reprogramate sau sunt programabile, în toate  structurile ambulatorii, atât publice, cât și private.” 

B. Din analiza textului, rezultă foarte clar că NU se închid spitalele publice sau  private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de  specialitate, ci se suspendă doar acele activități medicale, consulturi sau tratamente care nu  sunt obligatorii și care pot fi reprogramate, astfel încât să se prezerve capacitatea de  internare spitalicească și să se reducă aglomerația pacienților și, implicit, riscul de transmitere a  infecției COVID-19, păstrând posibilitatea de a acorda îngrijirile imediate, ce nu pot fi amânate.

C. Interdicțiile prevăzute art. 1 nu se aplică în mod absolut și automat, ci pe baza  analizei medicului curant de specialitate, care trebuie să justifice:

a) necesitatea internării pacienților, pentru asistența spitalicească  acordată în spitalele publice și private, 

sau 

b) necesitatea realizării consultațiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unitățile publice sau private care acordă asistență medicală  ambulatorie

D. Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentație medicală care să demonstreze, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităților spitalicești cu internare. cât și în cazul structurilor ambulatorii. 

E. Spre exemplu, Articolul 1 din Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 74553/07.04.2020 NU se aplică femeilor însărcinate, care necesită controale obligatorii, și NICI pacienților cu afecțiuni oncologice cronice, care trebuie să se prezinte, periodic, pentru monitorizare, investigații sau tratament, NICI activităților legate de vaccinarea obligatorie a copiilor, care trebuie să fie realizate în continuare în unitățile medicale, publice sau private. 

COMANDANTULUI ACȚIUNII, 

SECRETAR DE STAT, 

ȘEF AL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ 

Raed ARAFAT”, a precizat șeful DSU.

Reacția secretarului de stat Raed Arafat a fost transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică, printr-un comunicat de presă.

Vezi și

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

Salarii majorate în plină criză! Cine sunt angajații norocoși

În plină epidemie de coronavirus, SPP-ul pune la bătaie 2 milioane de euro pentru achiziția de mașini

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend