Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Un șofer a fost filmat pe A4 în timp ce merge pe contrasens, pe banda a doua

Publicat

in

Un șofer a fost filmat în timp ce își conducea mașina cu viteză pe contrasens, pe autostrada A4. Imaginile au fost postate pe Facebook și au fost distribuite de sute de ori, transmite Mediafax.

Pe filmarea distribuită de peste 300 de ori se vede cum un bărbat în vârstă conduce cu viteză o mașină, pe sensul opus de mers al autostrăzii, pe banda a doua. Spre norocul lui, traficul era redus.

„A 4 Constanța,, tataie cu semn de începător, pe contrasens”, este mesajul care însoțește imaginile postate pe Facebook.

Între cei care au făcut comentarii, cineva a întrebat dacă incidentul a fost anunțat la 112 și dacă șoferul a fost amendat de polițiști, iar altă persoană a scris că în România, spre deosebire de alte țări, sunt întâlnite frecvent astfel de cazuri.

„Nu e singurul caz… am văzut vreo 4-5 cazuri de genul în ultimele 2-3 săptămâni, în România, iar în Londra unde sunt milioane de mașini, cu șoferi chiar și de 70-80, nu am văzut sau auzit niciodată de cazuri de genul”, a scris internautul.

De asemenea, un alt comentator consideră că autostrăzile din România au prea puține ieșiri iar șoferii trebuie să parcurgă o distanță foarte mare pentru a putea să întoarcă.

„Vă spun eu de ce merge invers?? Avem autostrada făcută fără cap, fără ieșiri sau posibilitatea de a întoarce… de curând am intrat și eu aiurea pe autostradă la Deva și GPS-ul meu vroia să mă întorc, ghici unde pe autostradă… și am preferat să merg 100 km dus și 100 întors pentru a face acea întorcere”, a scris internautul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ForMin Aurescu, meeting Korean counterpart: Romania wishes to capitalise on Strategic Partnership on a higher level

Publicat

in

De

Romania is interested in capitalising on the Strategic Partnership with the Republic of Korea on a higher level, Romanian Foreign Affairs Minister Bogdan Aurescu said, in a meeting with his Korean counterpart Kang Kyung-wha. 

The meeting between the two officials took place on the sidelines of the Asia-Europe (ASEM) meeting of foreign ministers, in Madrid. 

According to a Foreign Affairs Ministry (MAE) release, the dialogue between the two dignitaries occasioned a review of the excellent stage of the bilateral relations, consolidated both during the almost 30 years of uninterrupted diplomatic relations and based on the over 10 years of Strategic Partnership between the two states. 

„Minister Bogdan Aurescu highlighted Romania’s interest in capitalising on the Strategic Partnership existing between the two countries on a higher level, through sustained actions for strengthening political dialogue and developing the economic cooperation. The two ministers agreed to organise events next year in the two countries, for marking the 30 years of diplomatic relations,” MAE pointed out. 

The Romanian chief diplomat underscored the importance of consolidating the Romanian – South-Korean economic relations by capitalising on the various opportunities provided in the area of commercial exchanges. He encouraged the South-Korean firms and companies to have a stronger investment presence in the Romanian economy. Minister Bogdan Aurescu highlighted the importance of organising next year the tenth session of the Joint Committee on industrial cooperation. Moreover, he asked the Korean side to speed up the procedure of authorising the Romanian meat exports on the South-Korean market. 

At the same time, he thanked the South-Korean side for the support in opening the negotiations on Romania’s accession to the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), support reconfirmed by his counterpart. The two high officials carried out an opinion exchange on the very good cooperation of the two states within the UN, MAE also showed.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Numărul utilizatorilor înregistraţi anul acesta la Biblioteca Naţională a României, în scădere faţă de 2018

Publicat

in

De

Numărul utilizatorilor înregistraţi anul acesta în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României (BNaR) a înregistrat o scădere importantă faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit informaţiilor oferite News.ro de instituţia care aparţine de Ministerul Culturii, scrie news.ro.

În răspunsul la solicitarea News.ro se arată: „Numărul de utilizatori înregistraţi în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României, în primele unsprezece luni ale anului 2019, a fost de 7.449”.

Potrivit datelor furnizate News.ro de BNaR la finalul anului trecut, în perioada ianuarie – noiembrie 2018, în cele şase săli ale Bibliotecii, au fost înregistraţi în total 22.800 de utilizatori, dintre care circa 8.800, în sala de ştiinţe filologice „Mihai Eminescu”. Un utilizator înregistrat poate folosi mai multe săli ale Bibliotecii.

Citește și: Tenorul Placido Domingo a fost ovaționat îndelung la gala ce a marcat 50 de ani de la debutul la Scala din Milano

A crescut însă media utilizatorilor în spaţiile libere – unde nu este necesar un permis de cititor. Anul trecut, media a fost de 360 de persoane pe zi. În aceeaşi perioadă a acestui an, a fost înregistrată o medie zilnică de 700.

Cea mai aglomerată perioadă din 2019 a fost, potrivit reprezentanţilor Bibliotecii, 1 aprilie – 31 iulie. „Din punct de vedere al utilizatorilor, în vara anului 2019, când biblioteca a fost deschisă, s-a înregistrat un maxim de frecvenţă, utilizatorii folosind, cu precădere, spaţiile libere pentru lectură”.

În primele unsprezece luni ale anului 2019, BNaR a găzduit 95 de evenimente şi expoziţii şi a organizat 229 de evenimente cultural-artistice, ştiinţifice şi profesionale, precum şi expoziţii destinate utilizatorilor de toate vârstele, a mai informat instituţia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend