spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

VIDEO Primarul Gutău de la Rm. Vâlcea jigneste în public o jurnalista: „E redusa mintal !”

Facebook Twitter Google+
VIDEO Primarul Gutău de la Rm. Vâlcea jigneste în public o jurnalista: „E redusa mintal !”

– Edilul se apara si spune ca jurnalista este manipulata de o firma controlata de securisti
Dupa ce primarul Robu de la Timisoara a scandalizat breasla jurnalistilor prin afirmatiile sale jignitoare la adresa unor ziaristi de pe malul Begăi, un alt primar iese la rampa aducand jigniri incredibile unei ziariste. Este vorba Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Valcea, cel pe care inteaga presa nationala l-a prezentat ca fiind primul „mare corupt” din Romania care a făcut puşcărie pentru luare de mită. Acesta, in ultima sedinta de Consiliu Local a municipului Rm. Valcea, in timpul dezbaterii mai aprinse pe tema salubritatii din oras, a avut o iesire incredibila: „Constat ca e o jurnalista redusa mintal”, a afirmat in plenul sedintei edilul despre Claudia Diaconescu de la publicatia Timpul de Valcea. Aceasta a relatat in ultima perioada, in ziarul pe care-l conduce, despre problemele care persista in orasul condus de Gutau, inclusiv despre eventuale nereguli din contractul de salubrizare.

Contactata de redactorii ziarului nostru, jurnalista Claudia Diaconescu s-a aratat dezamagita iesirea lui Gutau dar si de idiferenta colegilor de presa fata de atitudinea edilului.” Nu mi se in regula ca un primar sa faca astfel de afirmatii publice si iau in calcul varianta de a-l actiona in instanta. La fel, nu ma asteptam ca ai mei coegi de presa sa nu aiba nicio reactie dar, poate ca, pe ei ii cred pentru ca au contracte cu primaria. Pana la aceasta ora niciun coleg din presa valceana nu m-a sunat sau nu a scris vreun rand prin care sa arate ca inca mai exista solidaritatea de breasla”, a declarat Claudia Diaconescu de la Timpul de Valcea.

L-am sunat si pe primarul Mircia Gutau in incercarea de a afla daca isi mentine afirmatiile potrivit carora in Valcea exista jurnalisti redusi mintal. ” A fost o iesire nervoasa dar jurnalista in cazua ma ataca in fiecare zi pe aceeasi tema iar in Vlacea se stie foarte clar cine se afla in psatele ziarului respectiv.” a spus Mircia Gutau. Intrebat cine exact se controleaza acest ziar, edilul a fost ferm:” Este o firma concurenta si eu nu ma bag niciodata in lupta asa cu firmele de gunoaie pentru ca acolo e plin de securisti. Si intr-o parte si in alta !”, este convins edilul valcean care, intr-un final, a recunoscut ca a gresit: ” Imi pare rau ca am folosit un termen dur. Sincer, regret pentru ce am spus in sedinta despre ziarista !”
Interesant de aflat ar fi daca Mircia Gutau a revenit la sentimente mai bune dupa consultarea cu consilierul sau personal, fostul primar cu probleme penale al Pitestiului.

Reamintim ca Mircia Gutau a devenit cunoscut mai mult dupa ce, in 2010, a fost condamnat definitiv pentru fapte de coruptie iar , mai apoi, in iunie 2014 a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oara intr-un proces de coruptie la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, dar magistratii au decis contopirea pedepselor si acesta a ramas in libertate. Ulterior, ​Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis, in data de 8 noiembrie, ca primarului Gutau i-au fost incalcate dreptul la aparare si dreptul la un proces echitabil in procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care l-a condamnat la trei ani de inchisoare.

Facebook Twitter Google+

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....