Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO – Impact violent între două TIR-uri pe Autostrada A1

Publicat

in

Un grav accident de circulatie a avut loc, în această dimineață, in Arges ! Două TIR-uri s-au ciocnit la km 94 de pe Autostrada A1, în dreptul pasarelei de tranzit către comuna Căteasca.  În urma impactului, șoferii au fost răniți, luați pe targă și transportați la Urgențe. Primul a plecat cu o ambulanță a Serviciului Județean.  Echipajul SMURD l-a preluat pe cel de-al doilea, bărbat în vârstă de 57 de ani, care prezenta dureri și escoriații la nivelul membrului inferior stâng.

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Schimbări majore la Ministerul de Interne

Publicat

in

De

Împuternicirea şefului Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), colonel Petru-Răzvan Măgură, şi cea a prim-adjunctului acestuia, lt.-colonel Lucian-Mihai Popa, în funcţiile respective au încetat de luni, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Începând cu data de 20 ianuarie 2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a încetat împuternicirea domnului colonel Petru-Răzvan Măgură în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă şi cea a domnului lt.-colonel Lucian-Mihai Popa în funcţia de prim-adjunct al directorului general al DGPI”, precizează MAI într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cu aceeaşi dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, directorul Direcţiei Contrainformaţii, colonel Tiberiu-Silviu Dumitrache, a fost împuternicit să exercite funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă a MAI.
Ofiţerul are o vechime de peste 14 ani în activitatea de informaţii şi protecţie internă şi a ocupat mai multe funcţii de execuţie şi de comandă în cadrul DGPI, se mai menţionează în comunicat, informează Agerpres.

Vezi și:

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dispute aprinse la Chișinău! Piață Victoriei ar putea fi vizată de `omuleții verzi`

Publicat

in

De

Prim-ministrul Republicii Moldova,Ion Chicu,  pledează pentru construcția unui aeroport la Bălți, chiar dacă a fost avertizat de experți în securitate de la Chișînău cu privire la riscul unor invazii rusești.

Ion Chicu a afirmat că rușii pot ateriza „unde își doresc, chiar și în Piață Victoriei”.

Ion Chicu a comentat astfel, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, afirmațiile unor experți în securitate de la Chișînău, potrivit cărora construcția unui aeroport la Bălți (nordul republicii) comportă o serie de riscuri pentru securitatea Republicii Moldova, cum ar fi o invazie a „omuletilor verzi”, adică a militarilor ruși fără însemne, că în Crimeea.

„Haideți să fim serioși, „omuleții verzi”, dacă vor să vină – dar asta e așa o discuție sterilă – vor ateriza unde își doresc, chiar și în Piață Victoriei. Ce trebuie să le faci aeroport că ei să vină? Sau unde au fost, ei au aterizat pe aeroporturi? (…) Noi vorbim despre lucruri serioase, vorbim de dezvoltarea infrastructurii Republicii Moldova. Ori fără infrastructură – fie drumuri, aeroporturi, cai ferate – nu avem cum să ieșim din situația în care suntem”, a afirmat premierul Chicu.

„Dacă e vorba de securitate, oare cineva crede la modul serios că noi o să luptăm cu nu știu ce parasutisti, cu trupe de desant sau cu oricine altcineva? Noi avem, bineînțeles, acorduri, securitate, nu așa se apară o țară…Despre ce discutăm noi? Despre lucruri chiar uneori hilare, nu va supărați…”, a insistat Ion Chicu.

„Am auzit și eu istoria asta cu ”omuleții verzi’, ”albaștri’ sau nu știu de care culoare. Ce dacă noi mai avem un aeroport, riscul că ”omuleții verzi’ să aterizeze acolo este mai mare? De ce nu ar ateriza la Chișînău?”, s-a întrebat el retoric.

Sintagma „omuleții verzi” desemnează soldați ruși îmbrăcați în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, când au ocupat și blocat aeroportul din Simferopol (centrul administrativ al peninsulei), majoritatea bazelor militare din Crimeea și parlamentul din Simferopol. Tot ei au asigurat condițiile de organizare a referendumului, la care majoritatea locuitorilor peninsulei s-au pronunțat pentru „alipirea la Rusia”, un referendum nerecunoscut de către comunitatea internațională, informează ziare.

Vezi și:

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend