Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO EXCLUSIV ! Refuzat de Iohannis, Drăghici este pus la punct de persoana care „i-a copt” dosarul penal: ” L-aş privi cu ură. Nu am ce-i spune unui astfel de om !”

Publicat

in

Aşa cum ziarul nostru a anticipat, președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că nu acceptă cele două propuneri înaintate de Guvern pentru Ministerul Transporturilor, Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării. Estimarea noastra avea la baza dosarul penal in care apare numele trezorierului PSD si in care procurorii cerceteaza disparitia a 850.000 litri de combustibil dela subsidiara Hidroelectrica, Hidroserv SA, companie condusa de vecinul si prietenul deputatului PSD.
Prezent in studiourile televiziunii noastre, omul de la care a pornit acest dosar penal, liderul de sindicat Gheorghe Dica, cel care a formulat plangerea penala, a avut numai cuvinte de dispret la adresa trezorierului PSD, Mircea Draghici. Intrebat ce i-ar spune deputatuluiDraghici daca s-ar intalni fata in fata cu el, Gheorghe Dica a spus ca nu are ca să îi spun unui astfel de om:”L-as privi cu ura in ochi. Privirea mea i-ar spune totul ! Ce poti sa ii spui unui om de genul asta ! Ei nu au stiut decat sa fure! Sunt convins ca Draghici si camarila vor ajunge acolo unde trebuie!”, a spus liderul de sindicatui Hidroserv SA, Gheorghe Dica, cel care a initiat dosarul in care apare si numele deputatului mircea Draghici.

VEZI MAI JOS INREGISTRAREA EMISIUNII – de la min 35 liderul de sindicat vorbeste explicit despre Mircea Draghici.

Asadar, sunt penibile acuzaţiile PSD potrivit cărora, imediat dupa nominalizare, lui Drăghici i s-ar fi fabricat dosare penale. Sunt penibile pentru ca nominalizarea lui Draghici a fost făcută la sfarşitul lunii noiembrie, dată la care procurorii aveau pe masa de circa doua luni un dosar in care apare numele acestuia. Ziarul nostru publica în exclusivitate, inca de la inceputul luni octombrie, o adresă oficiala a Parchetului referitoare la un dosar in care se cerceteaza un prejudiciu uriaş la o companie de stat la a cărei conducere s-a aflat ani buni prietenul şi vecinul deputatului. Potivit acelei adrese, procurorii din Argeş au „dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei (privind fapta săvîrşită de Drăghici Mircea Gheorghe) în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Reaminteam atunci ca e vorba de acelaşi dosar format initial la DNA si retrimis spre cercetare procurorilor de la Curtea de Argeş. Surse judiciare ne-au dezvaluit că, după administrea unor probe suplimentare şi audierea unor martori, in ecuatia dispariţiei unor miliarde de la una din marile companii de stat ar fi apărut şi numele deputatului Drăghici

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Tăriceanu, despre calitatea de suspect într-un nou dosar: ‘Are o legătură evidentă cu campania electorală’

Publicat

in

De

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că noua sa convocare la Parchet în calitate de suspect într-un alt dosar are „o legătură evidentă” cu campania electorală.

„Voi putea spune mai mult după ce voi merge la Parchet, convocarea pe care am primit-o nu spune decât că sunt suspect într-un dosar penal referitor la abuz în funcţie. Restul de informaţii le am doar din spaţiul public. În presă a apărut că abuzul în funcţie s-ar referi la nepunerea în aplicare a deciziei ANI privind incompatibilitatea unui membru al Senatului. Dacă despre asta este vorba, vă pot spune că, şi vă pot pune la dispoziţie documentele necesare, am respectat la virgulă prevederile Regulamentului Senatului, care este legea care mă obligă pe mine şi pe întreg Senatul să acţionăm într-un anumit fel”, a afirmat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

El a explicat că „preşedintele Senatului nu este o persoană care dispune discreţionar de calitatea unuia sau altuia dintre membrii Senatului”.

„Eu nu am decât un singur vot, egal cu al celorlalţi membri ai Senatului. Ceea ce mi se pare nefiresc este că dosarul a fost deschis în 2018. Suntem în 2020. De ce a stat până în 2020 procurorul şi nu mi-a făcut această precizare cu privire la calitatea de suspect? Nu s-a întâmplat nimic din 2018 până în momentul de faţă. Are cumva vreo legătură cu campania electorală? Mi se pare că are o legătură evidentă cu campania electorală. E acelaşi stil al Parchetului pe terenul politic, ca să mă blocheze pe mine şi partidul pe care îl conduc în campania electorală”, a adăugat Tăriceanu, conform Agerpres.

Vezi și:

Atenție, șoferi! Metoda prin care polița RCA scade

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: ‘Noi nu suntem de acord’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentele propuse de deputatul PSD Adrian Solomon la proiectul de eliminare a pensiilor speciale, cu privire la sportivi, artişti şi oameni de ştiinţă.

Întrebat dacă PNL va face ceva referitor la păstrarea pensiilor speciale pentru magistraţi, având în vedere protestele pe care aceştia le anunţă, Orban a spus că nu este de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor.

„Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Solomon, care a propus, şi din păcate s-a adoptat, a propus eliminarea pensiilor viagere pentru sportivi, a propus eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti, pentru oameni de ştiinţă, sunt nişte excese pe care noi nu putem să le susţinem. Sigur că, odată ce s-a adoptat raportul, nu avem nicio garanţie că se răzgândeşte PSD, inventatorul pensiilor speciale”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că PNL a luat deja decizia politică de a susţine ca pensiile să aibă ca principal mod de calcul principiul contributivităţii.

„Acesta este singurul principiu drept, corect, în care omul primeşte pensie în funcţie de cât a contribuit în perioada în care a fost activ, cu excepţia pensiilor de serviciu, care se acordă către cadrele militare”, a concluzionat premierul.

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat în luna decembrie raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI. A fost introdus un amendament al deputatului Adrian Solomon prin care se elimină şi indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi drepturile altor categorii profesionale, conform Agerpres.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend