Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Victor Ponta, anunț APOCALIPTIC pentru români: În perioada următoare vin datoriile și dobânzile de la împrumuturi

Publicat

in

Viața adevărată a românilor – toate creșterile de salarii și de pensii au fost înghițite de inflație !!! Și în perioada următoare vin peste oameni datoriile și dobânzile de la împrumuturile de acum, anunță fostul premier Victor Ponta pe Facebook.
„Viața adevărată a românilor – toate creșterile de salarii și de pensii au fost înghițite de inflație !!! Și în perioada următoare vin peste oameni datoriile și dobânzile de la împrumuturile de acum! Degeaba vedem zi de zi minciunile de la televizor plătite cu milioane de lei din bani publici ( pentru “Centenar”) – oamenii simt în buzunarul lor și în viața de zi cu zi ca lucrurile merg într-o direcție total greșită.

Rectificarea bugetară a arătat ceea ce noi la PRO ROMANIA spunem de mult – minciuni prost camuflate în cifre, bani mai puțini încasați la buget , cheltuieli mai mari, investiții zero în sănătate, educație și infrastructură, împrumuturi scumpe și dobânzi mai mari ( s-a luat 1 miliard de la Transporturi ca să se achite aceste dobânzi)!

La PRO Romania pregătim strategia fiscal – bugetară pentru 2019-2020 / trebuie să salvăm țara din prăpastia în care se prăbușește acum – și să evităm să trăim din nou ceea ce a fost în 2010!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Florin Cîțu SE LAUDĂ că a STRUNIT justiția: ‘Aţi văzut că am zis de Fondul Suveran de Investiţii şi DNA a intrat pe fir’

Publicat

in

De

Primul spital regional construit va fi cel din Iași, a spus luni, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, ministrul desemnat al Finanțelor, Florin Cîțu. Ministrul a vorbit și despre alte investiții și a spus că Guvernul nu va opta pentru cota progresivă de taxare, conform Mediafax.

Citește și: Va fi SHOW TOTAL! Anamaria Prodan a anunțat că întră în politică

Primul spital regional la care vor începe lucrările de construcție este cel de la Iaşi, a declarat luni, în Parlament, Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor. El a spus că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) şi alte bănci de investiţii vor furniza fondurile necesare pentru aceste construcții.

„Toate spitalele regionale sunt pe ultima sută de metri. Primul spital regional care va începe va fi cel de la Iaşi. Ceea ce încercăm să facem cu investitorii instituţionali este să reducem presiunea pe buget ca să creăm diferenţa de finanţare până vin fondurile europene”, a spus Cîţu.

Ministrul a mai declarat că fondurile alocate de stat din 2006 până în prezent în domeniile sănătății și educației au însumat 170 de miliarde de lei. Cu toate acestea, rezultatele nu se văd. Prin urmare, atenția ar trebui să se mute spre sectorul privat.

„S-au cheltuit pe sănătate şi educaţie 170 de miliarde de lei din 2006 şi până în prezent. Nu se văd aceşti bani. Să le facem cu adevărat priorităţi. Dacă vrem să cheltuim bani pe educaţie şi sănătate avem nevoie de un sector privat puternic. Şi pentru autostrăzi, la fel”, a mai declarat ministrul desemnat al Finanţelor în cadrul audierilor din Parlament.

Acesta a mai declarat că la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează contracte ce durează chiar și ani de zile. Potrivit acestuia, caietul de sarcini pentru informatizarea ANAF ce trebuie trimis CSAT este pregătit.

„Site-ul ANAF pe care l-am preluat a fost cel mai urât site. Nu pot să-l schimb pentru că e făcut din fonduri europene şi trebuie să aştept să treacă perioada de 4 ani. Vom avea un site nou”, a spus Cîţu.

Acesta a mai precizat că Oficiul Jocurilor de Noroc, trecut în noiembrie în administrarea Ministerului de Finanțe, este în organizare.

Potrivit ministrului, economia creşte în continuare peste potenţial. Acesta a mai spus totodată că Guvernul nu va opta pentru cota progresivă de taxare.

„Economia este peste potenţial. Ce facem cu Banca Naţională este să cuplăm politica fiscală cu politica monetară. Mergem spre ţintirea unui echilibru şi apoi surplus bugetar. Scoatem presiunea din economie. Vedem economia peste potenţial, dacă economia ar fi fost într-o criză economică, altfel ar fi stat situaţia. Dar economia creşte peste potenţial. Poţi să reduci deficitul şi prin taxe dar nu mergem în direcţia asta. Ca să scoţi stimulul fiscal din economie trebuie să reduci deficitul bugetar şi asta am făcut. Poate nu va fi de ajuns şi poate ne vom uita şi pe partea de venituri. Nu vom merge spre cota progresivă”, a precizat Florin Cîţu.

El a menționat că se vor face controale peste tot unde au fost probleme cu cheltuielile din banii de la buget.

„Aţi văzut că am zis de Fondul Suveran de Investiţii şi DNA a intrat pe fir”, a mai spus Cîţu.

Ministrul desemnat Florin Cîţu a primit, luni, aviz negativ din partea Comisiei economice şi de buget-finanţe din Parlament. Audierea în Comisie a fost marcată de scandal și hohote de râs, la fel ca în urmă cu patru luni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

S-a aflat secretul fotografiilor călare cu Kim Jong un – De unde a importat Coreea de Nord cai pursânge

Publicat

in

De

Coreea de Nord a importat 12 cai pursânge din Rusia în 2019, an în care imagini cu liderul Kim Jong Un călare pe un cal alb au devenit virale, relatează Reuters, care prezintă date ale autorităţilor vamale din Rusia.

Potrivit datelor autorităţilor vamale, Rusia a exportat 12 cai pursânge în Coreea de Nord anul trecut, în valoare totală de 75.509 dolari.

A fost cel mai semnificativ import de cai de după 2015 pentru Coreea de Nord. În 2015, nord-coreenii au cumpărat din Rusia 61 de cai cu 192.204 de dolari.

În total, în perioada 2010-2019, Coreea de Nord a importat din Rusia cel puţin 138 de cai, plătind în total 582.302 dolari.

Anul trecut, imagini cu liderul nord-coreean Kim Jong Un călare au făcut înconjurul lumii. Kim a urcat în octombrie pe muntele sacru Paektu, cel mai înalt din ţară, călare pe un cal alb, potrivit presei din această ţară. În decembrie, presa nord-coreeană a difuzat din nou fotografii enigmatice în care Kim Jong Un apărea călare pe un cal alb, în zăpadă, pe muntele sacru din peninsulă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend