spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Victimele accidentului din Muntenegru comemorate de autorități

Facebook Twitter Google+
Victimele accidentului din Muntenegru comemorate de autorități

ponta muntenegru
Ministrul român de externe, Titus Corlăţean, a efectuat vineri o vizită oficială în Muntenegru, la invitaţia omologului său, Igor Luksić. Vizita oficială în Muntenegru a fost dedicată, printre altele, comemorării, împreună cu autorităţile muntenegrene, a unui an de la producerea tragicului accident din vara anului trecut, în care şi-au pierdut viaţa 18 cetăţeni români, dintre care cinci argeșeni, iar alţii au fost grav răniţi. Din păcate, în Argeș, incidentul a fost dat uitării.
La Muntenegru, ministrul a participat și la o ceremonie de sfințire a unei troițe românești ridicate în memoria victimelor accidentului rutier din 23 iunie 2013, din canionul Morača, și a depus o coroană de flori în numele guvernului român.
Cu ocazia prezenţei sale la Podgoriţa, şeful diplomaţiei române a inaugurat și noul sediu al Ambasadei României. La finalul ceremoniei oficiale de inaugurare a noului sediu al Ambasadei, ministrul Corlăţean a oferit plachete comemorative personalizate ministrului de externe şi reprezentanţilor preşedintelui şi prim-ministrului muntenegrean, ca simbol al recunoştinţei guvernului român pentru solidaritatea de excepţie în momentele dramatice ale accidentului rutier din 23 iunie 2013 în care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi mai mulţi cetăţeni români.
12 argeşeni s-au numărat printre victimele accidentului din Muntenegru. Cinci dintre ei au decedat, iar şapte au fost răniţi.
Au decedat omul de afaceri şi fostul consilier local Nicolae Derviş, Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean PNL Mădălin Marinescu, Traian şi Mariana Mateescu, aceasta din urmă fiind şi ghidul excursiei. Toţi sunt din Curtea de Argeş. A cincea persoană decedată este Gheorghina Buidan, din Piteşti, rudă a ministrului Gabriel Oprea.
Alte şapte persoane au fost rănite: Elisabeta Ciolan, din satul Oeşti, Olga Hutchinson, din Piteşti, Georgeta Marinescu, din Curtea de Argeş, şi Gheorghiţa Niţu, din Piteşti, Maria Derviş, din Curtea de Argeş, Filofteia Gheorghe, din Piteşti, şi Eugenia Speranţa Nicolaescu, din Curtea de Argeş.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....