Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vești proaste pentru românii cu credite în lei

Publicat

in

Vești de ultimă oră la de Banca Națională a României. Toți românii cu credite în lei sunt vizați. Iată ce se întâmplă astăzi, 13 noiembrie, cu indicii ROBOR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a rămas la 3.19.

Și indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a rămas la 3.43.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas la 3.51.

De asemenea, și indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a rămas la 3.58.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

 Ratele medii ale dobânzilor pe piaţa monetară interbancară

(ora 11) – %p.a.
Perioada ROBID ROBOR
13 nov.2018 12 nov.2018 13 nov.2018 12 nov.2018
O/N 2,29 2,30 2,59 2,60
T/N 2,30 2,30 2,60 2,59
1W 2,34 2,35 2,65 2,66
1M 2,79 2,79 3,10 3,10
3M 2,87 2,87 3,19 3,19
6M 3,06 3,06 3,43 3,43
9M 3,13 3,13 3,51 3,51
12M 3,20 3,20 3,58 3,58

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Meteorologii avertizează: iarna acestui an va aduce fenomene METEO EXTREME

Publicat

in

De

Ne așteaptă o iarnă extrem de grea, anunță meteorologii. Dacă am avut parte de o toamnă călduroasă, acum, meteorologii anunță că  în această iarnă vom avea parte tot de temperaturi mai mari, dar și de episoade cu multă zăpadă și de fenomene extreme. Primele ninsori sunt așteptate la finalul acestei luni.

Citește și: Patronul firmei care a făcut dezinsecția UCIGAȘĂ a cumpărat pastilele de pe piața neagră: e acuzat de trafic de produse sau substanţe toxice

„Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare.

Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână – zece zile în avans”, a declarat Georgescu la România TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dinamo a ajuns la ‘fundul sacului’: Patronul ‘câinilor’ nu știe dacă va mai susține financiar echipa

Publicat

in

De

Situația de la Dinamo nu este una tocmai bună. Problemele financiare în care se află echipa patronată de Ionuț Negoiță umbresc istoria glorioasă pe care o are clubul din Ștefan cel Mare. Însă salvarea clubului poate veni chiar de la actualul patron al ”câinilor”, potrivit Mediafax.

Ionuț Negoiță spune că este dispus să finanțeze în continuare clubul până în luna mai pentru a asigura un tranzit, însă doar dacă va exista interes din partea fanilor. ”Am stat după tot felul de ”marțieni” și extratereștri. Bineînțeles că pentru mine Dinamo înseamnă foarte mult sentimental. Atât timp cât văd că există interes din partea celor care justifică existența acestui club, nu pot să nu particip. Ei oferă, Dinamo le oferă, da? Așa cum instituțiile statului au reprezentanți, așa ar trebui să fie și la cluburile de interes public. Asta e ideea mea.

Vezi și: Marcel Vela, START la curățenie! Doi grei din Poliție, EXECUTAȚI dintr-O LOVITURĂ! Schimbări de trupe la vârful MAI

Repet, dacă văd interes, pot asigura acest tranzit până în luna mai. Dacă văd că toată lumea va spune ”Aaa, eu am serviciu” sau ”Eu am treabă, nu am timp”, atunci o să spun ”Aaaa, serios? Bravo, băieți, îmi place că sunteți realiști și sinceri. Poate că prostul ăla care a făcut o grămadă nu e prost la nesfârșit. Poate e momentul să mai luați și voi din timpul vostru să țineți clubul ăsta pe care ziceți că îl iubim. Hai să vedem câți îl iubim că prin asta se arată deschiderea noastră!”, a declarat Ionut Negoita pentru Gazeta Sporturilor.

În acest moment, Dinamo se află pe locul 9 în Liga 1, la o distanță de 5 puncte de playoff și 10 puncte de primul loc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend