Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Veşti proaste în învăţământ: toamna aduce tăieri de posturi şi salarii ciuntite

Publicat

in

Sindicaliştii din învăţământ îşi exprimă îngrijorarea cu privire la intenţia conducerii Ministerului Educaţiei Naţionale de a reduce numărul de posturi din centrele educaţionale din ţară.
Primii care trag un semnal de alarmă în această privinţă sunt cei de la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, care consideră că Ministerul Educației Naționale continuă politica de măsuri abuzive în învățământul preuniversitar, îndreptate, în general, împotriva salariaților, dar cu consecințe negative asupra actului educațional și, evident, asupra elevilor.
„Ținta cea mai nouă a ministerului o reprezintă salariații din centrele de resurse și asistență educațională (atât județene, cât și al municipiului București), care nu mai beneficiază de sporul pentru învățământ special de 15% din salariul de bază. Aceasta în condițiile în care dreptul respectiv este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, iar legislația în domeniu definește aceste instituții ca fiind instituții de învățământ special integrat. Mai mult, deși pentru colegii noștri – personal didactic – din cadrul CJRAE/CMBRAE au fost deja încheiate contracte individuale de muncă la plata cu ora, Ministerul Educației solicită expres «blocarea acordării plății cu ora la nivelul unităților de învățământ tip CJRAE/CMBRAE». Cu alte cuvinte, pentru munca prestată în baza acestor contracte de muncă, colegii noștri nu vor fi plătiți. De asemenea, în ciuda dezmințirilor din partea MEN, ca răspuns la comunicatul nostru din data de 31 august – prin care se dădeau asigurări că nu vor fi făcute disponibilizări în sistem – inspectoratele, din dispoziția ministerului, continuă campania de diminuare a numărului de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv din învățământul special. Subliniem faptul că este vorba atât de personal didactic de predare, cât și de personal didactic auxiliar și nedidactic. Grav este că nu vorbim despre posturi vacante, ci despre posturi ocupate de persoane încadrate cu contracte individuale de muncă. În total, peste 4.000 de posturi. Și toate acestea, pentru acoperirea unui deficit pe fondul de salarii de 400 milioane lei – deficit despre care membrii Executivului afirmă că nu există“, arata ]ntr-un comunicat de presa Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă vine în Argeș!

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă vine în Argeș, în ultima zi de campanie electorală! Candidata PSD la prezidenţiale, ȋṣi va ȋncheia campania electorală vineri, 22 noiembrie, la Piteşti. Anunţul a fost făcut de ṣeful PSD Argeṣ, Şerban Valeca. Potrivit acestuia, fostul premier și conducerea PSD se vor întâni cu social democrații argeșeni vineri, începând cu ora 18.00 la Sala Sporturilor din Pitești. Cel mai probabil, inainte de asta Viorica Dancila va merge si in cateva localitati din Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Contra pleacă de la Naţională: ”Le cer scuze românilor. Meritam mai mult respect”

Publicat

in

De

Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională. Selecționerul a specificat care este motivul pentru care se desparte de tricolori și le-a cerut scuze românilor. ”Decizia este de a nu mai continua la echipa națională. Nu mi-am îndeplinit obiectivul și plec de la echipa națională. La un nivel așa înalt, trebuie să arătăm altfel. Nu știu dacă merg la tragerea la sorți.

Vreau să îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu, vreau să le cer scuze suporterilor pentru că nu am făcut mai mult, dar au fost și lucruri bune. Am meritat mai mult respect pentru ce am încercat să fac. Aș fi foarte fericit să se califice. Nu e treaba mea cine mă va înlocui”, a spus Contra.

După plecarea lui Contra, în pole-position par a fi Gică Hagi și Dan Petrescu, pentru a prelua naționala. Pe lângă cei doi, pe lista FRF se mai află Mirel Rădoi, Marius Șumudică și Mircea Lucescu.

FRF a anunțat ziua și ora tragerii la sorţi a play-off-ului Ligii Naţiunilor, ultima șansă a României de calificare la Euro 2020. Programul barajelor va fi stabilit vineri, de la ora 13:00, la Nyon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend