spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Vești proaste de la meteorologi – Codul galben a fost prelungit. Cât vor mai dura ploile

Facebook Twitter Google+
Vești proaste de la meteorologi – Codul galben a fost prelungit. Cât vor mai dura ploile

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi torenţiale pentru de 22 judeţe din sudul, nord-estul şi sud-estul ţării, până joi seara. Codul portocaliu pentru Tulcea şi Constanţa a fost menţinut până miercuri la ora 21.00.

Astfel, începând de miercuri ora 12:30 până joi la ora 23.00, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.

Se vor înregistra cantități de apă de peste 20 -25 l/mp și pe arii restrânse 40 -50 l/mp.

De codul galben sunt vizate județele Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Mureș, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ilfov și Călărași.

Meteorologii au menținut avertizarea cod portocaliu pentru județele Tulcea şi Constanţa până miercuri la ora 21.00. Potrivit ANM, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....