Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vești mari! Asigurații vor putea beneficia de listele cu serviciile medicale acordate

Publicat

in

Vești mari! În curând, asigurații vor putea cere caselor de asigurări de sănătate listele cu serviciile medicale de care au beneficiat cât și costurile legate de acestea. 

Această nouă facilitate oferită asiguraților la sistemul național de asigurări de sănătate sunt prevăzute într-o nouă lege, respectiv 165/2019 care intră în vigoare peste două zile.

Accesarea datelor pe internet se va realiza prin dosarul electronic al pacientului care conține istoricul și documentele medicale ale pacienților asigurați, dosare care poate fi accesate și de medicii curanți sau medicii de familie.

Așadar, lista va putea fi accesată care va fi disponibilă pe site-ul dedicat dosarelor electronice, după ce conturile asiguraților vor fi activate.

Procedura de activare a contului se va putea face nu doar de medicul de familie ci și de orice medic cu care asiguratul intră în contact.

Noua lege prevede că în cel mult 45 de zile de la data solicitării, casele de asigurări de sănătate vor fi obligate să transmită solicitantului raportul în care sunt trecute deconturile făcute în numele acestuia.

Adică, în listă vor fi trecute toate medicamentele, serviciile și dispozitivele medicale de care a beneficiat solicitantul în anul precedent cât și data la care au fost eliberate sau efectuate, informează dcbusiness.ro

Vezi și

Vești importante! Ce persoane vor putea ieși mai repede la pensie

Șeful de cabinet al lui Corneliu Coposu îl desființează pe Mihai Șora: Pe vremea când unii ‘sufereau pentru libertate’, alții erau uciși

Atenție, șoferi! Se dau amenzi usturătoare

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Gabriela Firea, ieșire nervoasă: ‘Toate spitalele din Capitală sunt în zone aglomerate’

Publicat

in

De

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus, vineri, că tot Bucureștiul este aglomerat, implicit și zona clădirii în care au fost izolați suspecții de coronavirus.

„Toate spitalele din Capitală sunt în zone aglomerate, şi cele ale Primăriei, şi ale Ministerului Sănătăţii. Există vreun loc neaglomerat în Bucureşti? Spuneţi-mi-l mie, că-mi fac casă acolo”, a spus aceasta în cadrul unei conferințe.

Primarul a mai declarat că nu ţine secret locul unde sunt izolaţi suspecţii de coronavirus, dar aceştia au nevoie de linişte, nu de „mitinguri de protest, unii care să vină cu furcile să-i alunge din ţară”.

Potrivit acesteia, ministerele Sănătăţii şi de Interne au solicitat clădirea respectivă, deoarece are toate avizele necesare.

„S-a mai spus că pe aceeaşi uşă intră bolnavi la dializă şi la RMN şi tot acolo sunt aduşi şi cetăţenii care sunt în carantină. Fals. Sunt intrări total separate, circuite separate, nu au nicio legătură”, a mai spus Firea.

Declarațiile Gabrielei Firea sunt o reacție la afirmațiile recente ale deputatului USR Emanuel Ungureanu. Acesta a spus că imobilul din București în care se află suspecții de coronavirus este într-o zonă aglomerată, în aceeaşi clădire fiind trataţi şi pacienţi cu insuficienţă renală cronică, conform Mediafax.ro

Vezi și:

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A început cu stângul? În realitate, la fiecare leu împrumutat România trebuie să returneze 99,9 bani, nu 90 de bani

Publicat

in

De

Premierul desemnat, actualul ministru interimar de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat joi, în ședința de Guvern, că pentru prima oară în istorie România s-a împrumutat la dobânzi negative. Cîţu se referă la un împrumut cu dobândă de -0,1%, însă acesta a încurcat socotelile.

„Azi avem o veste bună, o veste istorică pentru România. Azi, pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate, ceea ce arată foarte clar un semn din partea investitorilor că tot ce am făcut până acum este apreciat şi ceea ce am spus că vom face în continuare este apreciat. Investitorii au încredere în România. România se împrumută la dobânzi negative în euro. Este o performanţă istorică. Ce înseamnă dobânzi negative? Înseamnă că, dacă ne împrumutăm un leu, trebuie să dăm înapoi 90 de bani”, a afirmat Cîţu.

Dacă datele prezentate de Cîţu ar fi reale, ar înseamnă că România s-a împrumutat la o dobândă de -10%, ceea ce nu există nicăieri în lume. Potrivit BNR, dobânda împrumutului de 150 de milioane de euro de la bănci este de 0,11%. Astfel, în realitate, la fiecare leu împrumutat România trebuie să returneze 99,9 bani, nu 90 de bani.

Mai mult, împrumutul fiind în euro, în cele şase luni până la scadenţă dobânda negativă va fi anulată de deprecierea monedei naţionale, informează știripesurse.ro

Vezi și

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend