spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Vești îngrijorătoare! Această plantă benefică ar putea dispărea din piețe

Facebook Twitter Google+
Vești îngrijorătoare! Această plantă benefică ar putea dispărea din piețe

Vești proaste pentru toți românii! În ciuda faptului că această plantă are efecte benefice asupra sănătății, există șanse să dispară de pe tarabe.

Usturoiul românesc pare să fie sortit să dispară din pieţe. Programul prin care Ministerul Agriculturii vrea să subvenţioneze cultura cu o mie de euro la hectar nu şi-a găsit prea mulţi adepţi în rândul fermilor.

În anumite judeţe cei care s-au înscris pot fi număraţi pe degetele de la o mână. Fermierii se plâng ca în schimbul subvenţiei li se cere o producţie prea mare şi, în plus, nu găsesc să cumpere seminţe la preţuri convenabile.

În judeţul Olt, în cele trei săptămâni care au trecut de când a început programul de susţinere a producţiei de usturoi, doar trei femieri s-au înscris şi vor să primească ajutorul promis de stat.

Doi însă au renunţat deja pentru că, spun ei, banii sunt prea puţini în condiţiile în care seminţele de usturoi românesc sunt destul de scumpe şi se găsesc greu.

Nici în Bihor, agricultorii nu sunt foarte entuziaşti. Până acum sunt doar 4 cereri şi multe nemulţumiri.

Ca să primească banii de la Ministerul Agriculturii fermierii trebuie să înfiinţeze culturi de usturoi pe cel puţin trei mii de metri pătraţi, de pe care să recolteze măcar 900 de kilograme. Şi acest lucru îi nemulţumeşte pe cultivatori.

Fermierii spun că pentru înfiinţarea unei culturi de usturoi pe trei mii de hectare de cultură sunt necesare două sute de kilograme de sămânţă, care costă două mii de lei.

Înscrierile în programul de susţinere a producţiei autohtone de usturoi continua până la jumătatea lunii mai.

Citește și:

EXCLUSIV Promisiunea pe care Rareș Bogdan i-o face celui mai mare dușman al său: ‘Niciodată’

EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

EXCLUSIV Pe cine vede Rareș Bogdan drept viitorul premier al României

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments