Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VEŞTI BUNE pentru elevi: O mini-vacanță adusă de referendumul pentru familie

Publicat

in

Pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, elevii nu vor învăţa, potrivit propunerii unuio grup de parlamentari,  care mai propun ca pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendum vor decide dacă programul de curs va fi modificat sau nu, pentru a amenaja sălile de cursuri. Aşadar, elevii vor avea o minivacanta cu zile libere 5, 6, 7, 8 octombrie. 

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (…) încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (…) unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului. (…) Prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

Deocamdata ISJ Argeş nu a facut anuntul oficial dar este de asteptat ca si in Arges sa fie urmate deciziile de la Bucuresti.

De asemenea, unităţile de învăţământ în care vor fi instalate secţii de votare pentru Referendumul din 7 octombrie ar putea să-şi modifice programul în ziua de luni, 8 octombrie, pentru a pregăti sălile pentru cursuri.

Potrivit aceluiaşi contract încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, elevii din Bucureşti au liber în zilele:1 şi 2 ianuarie; prima, a doua şi a treia zi de Paşti; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţie; 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotirorul României; 1 Decembrie; 25, 26 şi 27 Decembrie – Naşterea Domnului.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un analist politic vorbește deschis despre coronavirus:’Probabil opinia publică nu este de acord’!

Publicat

in

De

Virusul COVID-19 a stârnit pe lângă panică, multe păreri despre ce ar trebui să facem și despre cum ar trebui să reacționăm într-o astfel de situație. 

În acest sens, analistul politic Bogdan Chireac a vorbit, la Antena3, despre răspândirea virusului COVID-19:

Eu cred că ar trebui luată o decizie, nu ştiu. Probabil opinia publică nu este de acord. Pe intervalul 0 – 9 ani, nu există niciun deces, nicăieri în lume. Decesul între 10 ani – 50 de ani este undeva la 0,2%, înţeleg că este mai mic decât gripa sezonieră. Procentul îngrijorător este de la 70 la 80 de ani – 8%, şi peste 80 de ani – 14%. Dacă asta este zona de risc, nu mai bine îi izolezi pe aceştia?.

Cine suflă în acest foc dincolo de poale? Din bursă s-au evaporat 3 mii de miliarde de dolari. Lanțurile de aprovizionare s-au rupt: China – Europa-SUA. Tot, în această zonă, s-a rupt. Cine a avut interes să cumpere ieftin pe bursă poate să o facă liniştit”

Vezi și:

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Patriarhia Română face apel: Persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus,sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii

Publicat

in

De

Patriarhia Română a transmis, joi seară, ca românii să respecte ”cu strictețe” măsurile impuse de Ministerul Sănătății, iar credincioșii să evite spațiile aglomerate, inclusiv bisericile. 

”În contextul îngrijorării provocate de creșterea, inclusiv în România, a riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19, Patriarhia Română face apel la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor transmise de Ministerul Sănătății și de celelalte autorități abilitate (spălarea riguroasă a mâinilor și a feței cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în caz de tuse și strănut, dezinfectarea obiectelor și suprafețelor frecvent utilizate etc.). În acelaşi context temporar, din punct de vedere liturgic și duhovnicesc, Patriarhia Română face următoarele recomandări: Persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autoritățile medicale, sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, pentru a nu-i expune și pe alții la o posibilă îmbolnăvire. În acest timp, persoanele respective pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de Radio Trinitas și TRINITAS TV”, se arată în comunicatul transmis de Patriarhia Română.

Biserica Ortodoxă Română mai transmite că persoanele bolnave de gripă sau coronavirus pot cere ca Împărtășania să se facă, în mod excepțional, cu o linguriță adus de acasă:

”Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin); Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă; Persoanelor care nu se pot împărtăși pentru că sunt deja bolnave li se recomandă să guste acasă din Agheasma Mare, primită de la biserică în ziua de Bobotează. Toate cele precizate mai sus constituie măsuri excepţionale temporare, fiind îngăduite de Biserica Ortodoxă Română, ca adaptare în situaţie de epidemie”, se mai arată în comunicat conform g4media.ro.

Vezi și

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend