Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VESTI BUNE ! De azi, autorizația de construire va acoperi atât lucrările, cât și branșamentul la utilități –  BALCOANELE INCHISE MAI SIMPLU

Publicat

in

Cei care intenționează să ridice un imobil vor putea utiliza, în curând, avizele obținute pentru construirea acestuia și pentru autorizarea racordării lui la rețelele de apă, canalizare, gaze, internet și altele, potrivit unui act normativ a intrat în vigoare zilele acestea, mai exact de la 1 noiembrie.
Astfel, după cum stabilește Legea nr. 193/2019, document publicat recent în Monitorul Oficial, de la sfârșitul acestei săptămâni, autorizația de construire se va emite pentru realizarea tuturor lucrărilor, inclusiv pentru racordarea și branșamentul la utilitățile publice, respectiv la rețelele de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefon, televiziune prin cablu etc.
Astfel, în condițiile în care avizele vor fi valabile pentru autorizarea tuturor lucrărilor de construcție, inclusiv pentru realizarea branșamentelor, cei ce vor să construiască un imobil vor avea o misiune mai ușoară, deoarece nu vor mai fi nevoiți să obțină atât de multe documente ca în prezent. Potrivit Legii 193/2019, pentru repararea branșamentelor sau racordurilor exterioare ale unei construcții, indiferent de felul acestora, nu este nevoie de solicitarea unei autorizații de construire/desființare.
Inchiderea balcoanelor, mult mai simplă
Putem vorbi de o autorizație de construire/desființare deoarece Legea nr. 193/2019 stabilește, printre altele, unificarea autorizației de demolare cu cea de construire. Astfel, cei ce vor să demoleze o construcție și să construiască alta, în același loc, nu vor trebui să obțină decât o singură autorizație. De asemenea, tot de la 1 noiembrie, persoanele care vor să își închidă balcoanele sau să facă lucrări de compartimentare interioară vor avea de urmat o procedură simplificată pentru obținerea autorizației de construire/desființare. Tot Legea nr. 193/2019 stabilește și reducerea termenului în care se poate obține certificatul de urbanism de la 30 de zile calendaristice, cât este acum, la 15 zile lucrătoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Mare atenție! Cum ar putea fi afectați cei care își amână ratele

Publicat

in

De

Analistul financiar, Irina Chițu a vorbit, la Antena 3, despre amânarea ratelor. Aceasta spune că este o soluție bună pentru persoanele care au probleme financiare, dar recomandă persoanelor care nu au dificultăți financiare să-și plătească ratele pentru că de la anul s-ar putea să crească dobânzile din cauza recesiunii.

”Cine poate să plătească în continuare creditele în această perioadă este de preferat să nu apeleze la nicio suspendare, fiindcă dobânzile sunt acum în scădere. După perioada de suspendare, când s-ar putea să intrăm în recesiune, sau întreaga economie să fie în criză, dobânzile să crească și pe lângă rata normală să mai ai de plată și aceste dobânzi care s-au acumulat pe perioada suspendată. E de dorit să scapi de un credit, nu să-l amâni”, a spus analistul.

Vezi și

În plină epidemie de coronavirus, SPP-ul pune la bătaie 2 milioane de euro pentru achiziția de mașini

EXCLUSIV Atenție! Provincialii care lucrează și locuiesc în București nu-și vor putea petrece Sfintele Paști în sânul familiei

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Accident la Curtea de Argeș – Bolid de lux scăpat ca prin minune

Publicat

in

De

În urma cu puțin timp, pompierii din Curtea de Argeș au intervenit pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la o conductă de gaze avariată în urma unui accident rutier produs în Curtea de Argeș, str. Victoriei. O masina a plonjat in conducta de gaze si a trecut milimetric pe langa un bolid de lux, fiind la un pas de a-l face praf.


Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend