Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vestea încheierii unui acord Brexit a inflamat piețele europene: lira sterlină a explodat, iar bursele au urcat la cea mai mare valoare din ultimul an

Publicat

in

Vestea încheierii unui acord Brexit a inflamat piețele europene joi: lirra sterlină a urcat la maximul a cinci luni, iar bursele la cea mai mare valoare din ultimul an și jumătate, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Lira sterlină, care a fost princiaplul indicator al sentimentelor legate de Brexit a sărit cu peste un procent față de dolar, ducând câștigurile din ultimele șase zile la 6%, situație care, dacă se va păstra, va fi un record al ultimelor trei decenii. Lira sterlină a fost cotată la 1,2988 dolari, iar euro a sărit, la rândul său, la maximul a două luni, la 1,1139 dolari.

Citește și: SCANDAL cu soțul purtătoarei de cuvânt a lui Klaus Iohannis, pilot la Tarom: ‘Ne-au pus șefi tot felul de mercenari’

Indicele londonez FTSE și cel pan-european STOXX 600 au urcat cu 0,6% iar unele investiții de refugiu, precum bndurile germane, francul elvețian sau aurul au început să piardă teren.

Analiștii spun că și bursa de pe Wall Street va deschide pe creștere, chiar dacă vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut pentru prima dată în șapte luni, ceea ce sugerează că slăbiciunea indusă de sectorul manufacturier se răspândește în economie. Consumul a fost unul dintre puținele elemente încurajatoare din economia globală, astfel încât scăderea alimentează temerile că războiul comercial cu China va antrena economia globală în recesiune.

Prețurile petrolului au scăzut după ce datele au arătat stocuri mai mari decât era de așteptat în SUA, sporind îngrijorările că cererea globală de petrol ar putea slăbi pe fondul semnelor de încetinire economică.

Citește și: Andrei Caramitru DĂ USR de GOL: adevăratul motiv pentru care USR NU votează guvernul PNL .

Guvernul de la Londra și Comisia Europeană au ajuns la o înțelegere privind un acord pe tema Brexit, urmând ca noul tratat să fie prezentat joi liderilor reuniți la summitul Consiliului European, au anunțat Boris Johnson, premierul Marii Britanii, și Jean-Claude Juncker, președintele CE.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Regina Elizabeth a II-a angajează director de social media! Ce sumă fabuloasă va oferi pe săptămână

Publicat

in

De

Regina Elizabeth a II-a recrutează director de social media, care să se ocupe de dezvoltarea imaginii sale pe reţelele de socializare online şi să atragă cât mai mulți fani, urmând să primească un salariu săptămânal de 1.200 de euro, potrivit The Sun.

Un salariu anual cuprins între „45.000 și 50.000” de lire sterline, respectiv 53.978 – 59.976 de euro este ceea ce se oferă pentru acest post.

Respectiva persoană va gestiona conturile de social media ale reginei și va lucra de luni până vineri în colaborare cu echipa de comunicare de la palatul Buckingham din Londra, reședința oficială a monarhului.

Citește și: Cutremur devastator în Filipine! S-a înregistrat magnitudinea de 6,9 grade

Elizabeth a II-a are în prezent 4,1 milioane de fani pe Twitter și 6,9 milioane de admiratori pe Instagram.

Ducii Catherine și William de Cambridge au 10,4 milioane de admiratori pe Instagram, în timp ce ducii Meghan și Harry de Sussex au 9,9 milioane de fani pe aceeași rețea de socializare online.

„Provocaea dumneavoastră va fi de a coordona și dezvolta strategia noastră de comunicare digitală”, se arată în anunțul de angajare, pentru care sunt primite oferte până pe 24 decembrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Debitul Dunării va fi sub media multianuală a lunii decembrie,în următoarea săptămână (INHGA)

Publicat

in

De

Debitul Dunării pe sectorul românesc, la intrarea în ţară, va fi oscilant în următoarea săptămână, până la cel mult 4.000 mc/s, cu 1.200 mc/s sub media multianuală a lunii decembrie, arată estimările Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) potrivit Agerpres.

Conform prognozei de specialitate, pe secţiunea Baziaş, fluviul Dunărea va fi în scădere pe parcursul zilei de duminică, 15 decembrie, la valoarea de 3.900 mc/s, staţionar la acelaşi cuantum în următoarele patru zile, apoi în creştere uşoară până pe 22 decembrie, la valoarea de 4.000 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii decembrie (5.200 mc/s).

În aval de Porţile de Fier, debitele Dunării vor fi în scădere, mai puţin în a doua parte a intervalului, când pe sectorul Gruia – Turnu Măgurele vor fi în creştere uşoară.

În ceea ce priveşte situaţia hidrologică pe râuri, prognoza de medie durată a INHGA arată că, în intervalul 16 decembrie, ora 7:00 – 22 decembrie, ora 7:00, debitele vor fi relativ staţionare.

Doar în prima zi a intervalului de prognoză se va înregistra o uşoară creştere a debitelor prin propagare pe râurile din bazinele inferioare ale Someşului, Crasnei şi bazinele mijlocii ale Buzăului, Bistriţei şi Prutului.

De asemenea, formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din Transilvania, Moldova şi nordul Munteniei vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare, putând determina în evoluţia lor variaţii de niveluri şi debite, notează INHGA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend