spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Verighete versus inele de logodnă

Facebook Twitter Google+

Colecțiile de inele de logodnă și de verighete sunt mereu un subiect de admirație, bijutierii întrecându-se în a crea modele tot mai ingenioase, care să fie pe placul cuplurilor de îndrăgostiți.

Unul dintre cele mai importante simboluri folosite când se face o cerere în căsătorie este oferirea unui inel de logodnă. Acesta este în mod tradițional relativ simplu, înnobilat doar cu o piatră frumoasă, fie ea diamant, smarald, rubin, safir, ametist.

Mai nou, această bijuterie este denumită impropriu și verighetă, mai ales de către cuplurile care preferă să stea o perioadă în concubinaj, să nu își oficializeze rapid relația la stare civilă și în fața Divinității.

Și totuși, inelele de logodnă diferă față de inelele de căsătorie nu doar din punctul de vedere al momentului în care se oferă, ci și al formei acestora.

Un inel de logodnă este mai delicat, mai subțirel, pe când o verighetă care arată dorința de a forma o familie solidă este mult mai vizibilă, fiind mult mai lată tocmai pentru a emana trăinicie.

Un inel de nuntă este un inel de purtat pe viață, deci este firesc ca să se întâmple așa.

Pe de altă parte, pentru că și perioada romantică, de fluturi în stomac, va începe treptat să se estompeze pe parcursul relației, verighetele sunt și ele în așa fel realizate încât să fie comod de purtat, mai degrabă decât să se prezinte ca inele foarte complicate ca design. Evident, există și excepții de la regulă, dar tradițional cam așa se întâmplă în majoritatea cazurilor.

Unele femei poartă cu mândrie după cununia religioasă ambele inele pe același deget: și verigheta, dar și gingașul inel de logodnă.

Bijutierii au venit în întâmpinarea celor interesați, de aceea au creat inclusiv seturi formate din inel de logodnă și verighetă, ce se pot achiziționa din vreme de către bărbații deciși să intre în marea aventură a căsătoriei.

Astfel, cele două inele vor arăta foarte bine pe același deget, fiind în armonie unul cu celălalt, deși există între ele și elemente de design ce le diferențiază.

Ideal ar fi ca, indiferent de model, atât inelul de logodnă, cât și verigheta, să fie realizate din același material de bază (aur alb, galben, roz, platină etc.) ori din aceeași combinație de metale prețioase.

În plus, dacă inelul de logodnă va avea un singur diamant central, spre exemplu, verigheta poate să aibă și ea o centura din mici diamante de aceeași culoare, care să unească cele doua bijuterii prin intermediul strălucirilor acestui tip de piatră prețioasă.

Oricum ar fi, femeile sunt acelea care decid după căsătorie ce vor face cu inelele lor de logodnă:

– continuă să poarte și inelul de logodnă pe același deget cu verigheta sau îl mută pe mâna cealaltă;

– renunță să mai poarte inelul de logodnă, pe care preferă să îl păstreze în caseta lor cu bijuterii de suflet;

– merg la bijutier și cer acestuia pur și simplu ca să lipească împreună inelul de logodnă și verigheta primită la biserică.

Oricum vor decide să procedeze, fiecare dintre aceste inele, în felul său, este extrem de important și conține în el nu doar metale și pietre prețioase, dar și o poveste specială, care diferă de la un cuplu la altul.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....