Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vehiculele cu numere provizorii sau de probă pot fi introduse in România numai pe remorci sau trailere

Publicat

in

frontieraBiroul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a remis astăzi, 16 iulie 2014, un comunicat de presă conform căruia vehiculele cu numere provizorii sau de probă pot fi introduse în România doar pe remorci sau trailere.

Din cazuistica înregistrată la nivelul punctelor de trecere ale frontierei rutiere s-a constatat că sunt cetățeni care se prezintă, pentru a intra sau a ieși în/ din țară, la volanul unor autovehicule și remorci care au montate plăcuțe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autoritățile din Republica Federală Germania, cât și cele de tip ‘P’ eliberate de Ungaria (cazuri care atrag răspunderea penală a conducătorilor auto), fapt pentru care Inspectoratul General al Poliției de Frontieră reamintește care sunt prevederile legale în domeniu și modul cum se efectuează formalitățile de frontieră pentru astfel de autovehicule:

Astfel, în conformitate cu art. 1 alin. (3), art. 82 alin. (2) și art. 109 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, punerea în circulație și/ sau conducerea pe drumurile publice din România a unui vehicul pe care este aplicat unul din tipurile de plăcuțe menționate mai jos, atrage răspunderea penală în conformitate cu prevederile art. 334 din Codului penal (punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat):

— Plăcuțele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autoritățile germane, cu care vehiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei;

— Plăcuțele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eliberate de autoritățile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele 2 state, iar între România și Germania nu este încheiat un astfel de acord;

— Plăcuțele cu numere de înmatriculare de tip ‘P’ (probe) sunt atribuite de autoritățile maghiare societăților comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule și nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulație în Ungaria.

Astfel, în cazul prezentării la intrarea în țară a unei persoane care conduce un autovehicul sau o remorca având montate plăcuțele sus-menționate, Poliția de Frontieră nu va permite intrarea în țară a mijlocului de transport, ca urmare a faptului că vehiculele respective nu au drept de circulație în România.

În situația în care o persoană se prezintă la ieșirea din țară conducând un vehicul înmatriculat în condițiile prezentate mai sus, lucrătorii poliției de frontieră vor întocmi lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat’, prevăzuta de art. 334 din Codul penal.

Prin excepție, se va permite intrarea sau ieșirea în/ din țară autovehiculelor sau remorcilor în conditiile de înmatriculare respective, doar daca sunt transportate în mijloace de transport (remorci, trailere, etc.).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Publicat

in

De

Senatorii au repus pe tapet o inițiativă legislativă care a fost depusă și dezbăbută la Senat încă de la începutul toamnei.

Este vorba de acordarea unui ajutor financiar destul de consistent pentru bunicii care au grijă de proprii lor nepoți, dar în anumite condiții.

Ideea acestei prevederi este ca părinții să se poată întoarce în câmpul muncii mai devreme. Așadar, pentru ca bunicii să poată primi ajutorul de 650 de lei lunar, părinții trebuie să renunțe la concediul post-natal și să revină la muncă.

Proiectul legislativ care prevede această măsură va primi, cel mai probabil, până la sfârșitul anului, votul favorabil al senatorilor, având propunere de adoptare. Documentul are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea de către Parlament și de publicarea în Monitorul Oficial.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

Vezi și:EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Frații Micula atacă din nou! Acțiunile statului puse în pericol

Publicat

in

De

Frații Micula vor să pună mâna pe alte 2 mari companii de stat, pe lângă sechestrul pe care l-au pus deja în proporție de 22%, respectiv 58%, din Nuclearelectrica și Conpet Ploiești.

Potrivit Ziarul Financiar, Virgil Popescu, ministrul eco­no­miei, energiei şi al mediului de afaceri, spune că fraţii Micula, care se judecă de mai mulţi ani cu statul român şi care au pus un sechestru pe 22% din Nuclear­electrica şi pe 58% din Conpet Ploieşti, au încercat să pună sechestru şi pe Romgaz şi Hidroelectrica, cele mai va­loroase două companii ale statului ro­mân, dar decizia a fost ulterior suspen­da­tă în Instanţă de Ministerul de Finanţe.

„S-a încercat să se pună sechestru pe mai multe companii, şi pe Romgaz, Hidroelectrica sau Petrom. Mi se pare un uragan într-o ceaşcă de cafea. Vor să ia de la toate companiile aceeaşi sumă. Însă nu Ministerul Economiei şi Energiei are proces, ci Finanţele sunt în litigiu de fond cu ei. Deja a fost câştigat procesul pentru suspendarea executării, iar companiile vor acţiona separat în Instanţă pentru ridicarea sechestrului“, spune Virgil Popescu pentru ZF.

LUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend