spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Vânǎtoarea de poliţişti şi radare a luat amploare în Argeş

Facebook Twitter Google+
Vânǎtoarea de poliţişti şi radare a luat amploare în Argeş

#Oamenii legii nu sunt deranjaţi de faptul cǎ sunt postaţi pe Facebook

#Grupurile pe paginile de socializare au devenit un must have pentru şoferii care pleacǎ la drum

O parte a şoferilor argeşenii continuă să-şi exprime nemulţumirile legate de acţiunile poliţiştilor, indiferent de natura acestora.
Pentru a „contracara“ aparatele radar montate pe maşinile neinscripţionate sau filtrele Poliţiei, şoferii se descurcă cum pot, prin flash-uri de atenţionare, aplicaţii, grupuri în care anunţă prezenţa, iar exemplele pot continua. Au fost cazuri în care inclusiv echipajele de poliţie au fost avertizate prin flash-uri de către colegii de trafic, semn că prin apropiere era un radar.
De-a lungul timpului, în judeţ au fost mai multe autoturisme neinscripţionate dotate cu aparate radar, care au lăsat pietoni o sumedenie de şoferi. La ora actuală, doar câteva maşini sunt  folosite de poliţişti pentru a prinde şoferii care nu respectă legea. Totuşi, poliţiştii afirmă că nu sunt deranjaţi când văd argeşenii care fac poze cu maşina neinscripţionată, pe care le distribuie pe internet, pentru a-i avertiza pe şoferi asupra „pândelor”.

Important e sǎ se reducǎ numǎrul accidentelor
„Pe noi nu ne deranjează faptul că au apărut poze cu maşina neinscripţionată, dotată cu radar, pe reţelele de socializare. Nu ne deranjează nici când şoferii îşi dau flash-uri şi nici când sunt folosite aplicaţii sau când se anunţă unde sunt organizate filtre de poliţie. Pe noi ne interesează, când tragem linie, să avem mai puţine accidente. România şi-a asumat la nivel european să scadă riscul accidentelor, dar nu şi-a asumat să crească numărul amenzilor”, este de pǎrere un agent rutier.
Spre deosebire de ţările vestice, acolo unde radarele sunt disimulate într-o multitudine de locuri, în România aparatele sunt mai la vedere, iar poliţiştii nu se feresc de priviri şi nici nu împiedică în vreun fel avertizările de orice natură. Totul pentru ca, la sfârşitul anului, numărul victimelor şi cel al accidentelor mortale să fie unul cât mai mic.
„Autoturismul neinscripţionat dotat cu radar nu este o noutate. Au existat şi vor fi în continuare. Uşurinţa cu care circulă informaţiile în toate mediile a făcut ca maşinile dotate cu radar să nu constituie vreun secret. La noi, tehnologia radar este de aşa natură, încât se poate vedea aparatul fără prea mare greutate. Nu avem interes să crească numărul amenzilor. Banii din amenzi se duc la bugetele locale. Dacă oamenii îşi dau flash-uri şi anunţă pe grupuri de Facebook radare, dar circulă cu 40-50 km/h, noi suntem mulţumiţi”, mai spune acesta.

Grupurile şoferilor pe Facebook un must have pentru 2017

Fenomenul de atenţionare a şoferilor a luat amploare anul trecut în Argeş când, pe Facebook au apǎrut nenumǎrate grupuri de « trafic » « info trafic » sau altele de acest gen, pentru fiecare zonǎ în parte, fiecare oraş sau municipiu. Activitatea celor care sunt membrii în acestea esta una intensǎ iar şoferii care pleacǎ la drum, întâi de toate verificǎ postǎrile de pe aceste grupuri pentru a afla dacǎ vor da de vreun radar sau filtru al poliţiei.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....