spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

VAI ȘI-AMAR! Liberalii din Curtea de Argeș au votat fără a ști ce, cot la cot cu PSD ! Curtea de Argeș are buget „aranjat” deja !

Facebook Twitter Google+
VAI ȘI-AMAR! Liberalii din Curtea de Argeș au votat fără a ști ce, cot la cot cu PSD ! Curtea de Argeș are buget „aranjat” deja !

– Consilier liberal: recunosc ca nu stiu ce am votat ! S-au adeverit  informatiile ? Mitrofan a negociat cu Panturescu postul de viceprimar 

A fost o zi speciala, astazi, la Curtea de Argeș, una care arata ca PNL este aliatul PSD dar, mai ales, arata ca orasul este unicat in Argeș prin modul de adoptare a bugetului local. Astfel, daca in toate orasele din judet bugetul a fost dezbatut public inainte de data limita si votat in alta zi decat cea a dezbaterii, la Curtea de Argeș dezbatera si adoptarea bugetului au avut loc in aceeasi zi, la distanta de doar 2 ore jumatate. Cetatenilor li s-a dat cu tifla, iar ! Acesta a fost si motivul pentru care echipa PROFIT si SUPER TV nu a participat la mascarada de astazi pusa in scena de liberali si PS|D doar pentru a batjocori cetatenii ! Nu a existat o dezbatere constructiva pentru ca nu s-a dorit nici de PSD si nici de PNL. Daca la Mioveni dezbaterea bugetului s-a facut in toate cartierele orasului pentru ca primarul sa preia, gospodareste,  toate initiativele si doleantele locuitorilor, daca la Pitesti, Campulung, Bascov si toate localitatile importante, dezbaterea a fost una serioasa si de durata, nu preț de cateva zeci de minute,  la Curtea de Argeș, așa cum fusesem informați, a fost o dezbatere sterila, una in care se stia de dinainte ca opiniile cetatenilor nu vor conta. Acest lucru a fost confirmat de consilierul liberal Madalin Marinescu. ” Bugetul era OK inainte de dezbatere pentru ca noi am avut o sedinta cu ei (cei de la PSD) si ne-au acceptat toate doleantele !”, adică oameni buni, si daca ati fi participat si ati fi avut propuneri, nimeni, nici alesii PNL si nici alesii si primarul PSD nu vi le-ar fi luat in seama deoarece bugetul fusese aprobat deja, cu cateva zile inainte, iar dezbaterea publica a fost doar de ochii lumii si doar pentru a respecta legea. Asadar, daca un om de afaceri venea cu o propunere concreta la buget, nu era luat in seama iar daca era luat, oricum se incalca legea, pentru ca liberalii si pesedistii din Consiliu Local au votat cot la cot bugetul doar doua ore mai tarziu, caz unicat in Argeș. Deci nu prea era timpul necesar modificarii proiectului de buget.

IATA ce spune LEGEA 273/2006 privind finantele publice locale:

(3) Pe baza veniturilor proprii şi a sumelor repartizate potrivit alin. (2),
ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii
bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul
bugetului local, care se publică în presa locală sau se afişează la sediul unităţii
administrativ-teritoriale. Locuitorii unităţii administrativ-teritoriale pot depune
contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau
afişării acestuia.
(4) În 5 zile de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor prevăzut la
alin. (3), proiectul bugetului local, însoţit de raportul ordonatorului principal de
credite şi de contestaţiile depuse de locuitori, este supus aprobării autorităţilor
deliberative, de către ordonatorii principali de credite.
(5) Autorităţile deliberative, în termen de maximum 10 zile de la data supunerii
spre aprobare a proiectului de buget, potrivit alin. (4), se pronunţă asupra
contestaţiilor şi adoptă proiectul bugetului local, după ce acesta a fost votat pe
capitole, subcapitole, titluri, articole, alineate, după caz, şi pe anexe.

De ce au votat cot la cot cu PSD liberalii din Curtea de Arges, in timp ce in alte orase opozitia a reactionat corect, in sprijinul cetateanilor si nu al intereselor proprii sau de partid ? Uitati-va doar la structura actualului CL si veti vedea acolo, printre consilieri, prea multi directori de institutii publice finantate de primarie, adica din bugetul votat la foc automat, mestecatoare de guma si bone de dpputati sau  afaceristi cu intesrese care depind de pixul administratiei locale.

Consilier liberal: recunosc ca nu stiu ce am votat !

La sedinta ordinara a Consiliului Local in care s-a adoptat in unanimitate bugetul orasului, care oricum este unul dintre cele mai slabe din ultimii 10 ani si in care abunda cheltuielile cu salariile bugetarilor, au existat pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotarari. Ce sa vezi, in cateva zeci de minute, aceiasi liberali au votat tot la foc automat, alaturi de PSD, toate proiectele, fără a cere măcar un minim de lamuriri. Interesant este liberalii au ajuns sa laude public maretele realizari ale PSD si au votat fără a ști ce. De exemplu, la proiectul privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea si stabilirea solutiei optime de gestiune a serviciului de iluminat public, pentru aprobarea modalitatii de gestiune a serviciului precum si pentru aprobarea caietul de sarcini al serviciului, liberalul Madalin Marinescu nu stia ca a fost vorba si de un caiet de sarcini. Imediat dupa sedinta, acesta a avut macar curajul sa recunoasca: ” Da, a fost si aprobarea caietului de sarcini? Stiam ca la alt punct a fost ceva de un caiet de sarcini, nu la asta cu iluminatul. Sincer, nu am apucat sa ma uit peste el, daca chiar a fost. Eu stiu ca am votat pentru modalitatea  de gestiune….”, ne-a declarat Madalin Marinescu, consilier local care este, culmea, si om de afaceri cu interese in domeniul retelelor electrice.  De apreciat ca singurul care a ridicat problema caietului de sarcini a fost consilierul Ionel Paunescu de la… nu se stie care partid. Corect, acesta a solicitat un timp pentru a studia caietul de sarcini caci daca s-a modificat ceva sau e inserat ceva ce nu este in regula ?

S-au adeverit  informatiile ? Mitrofan a negociat cu Panturescu postul de viceprimar 

Asa cum relatam cu doua saptamani in urma, PNL Curtea de Arges ar fi  negociat deja cu PSD si Panturescu, impărțirea puterii. Conform surselor noastre, cei doi au batut palma si au stabilit ca daca PNL va castiga primaria, prin Mitrofan, alegerile viitoare, Panturescu va ramane viceprimar, iar daca PSD va castiga alegerile si Panturescu va continua ca primar, Mitrofan are asigurat postul de vicperimar. Ceea ce s-a intamplat azi arata ca sursele noastre au dreptate si ca viitorul orasului a fost negociat si este asigurat de …. Mitrofan si Panturescu !

Acest lucru a fost sesiyat si de consilierul Ion Serban, a cărei absenta a fost resimtita din plin astazi. ” M-au sunat si pe mine colegii si am aflat ce a fost acolo. Astia sunt liberali, sa lingi PSD-ul in halul asta la doar o saptamana dupa ce il lingeau pe Rares Bogdan cand anunta ca Argesul va fi eliberat de ciuma rosie ?”

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....