Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vai și-amar ! Doi manageri de nota 5 ! Partidul le-a dat nota 10, realitatea le bate obrazul !

Publicat

in

La Curtea de Argeș până și cultura este dominată de interesele politice. O dovadă clară în acest sens a venit zilele trecute după ce primarul Constantin Panțurescu a semnat bucuros dispozițiile prin care acordă nota maximă la evaluarea anuală a managerilor celor două importante instituții de cultură din municipiul Curtea de Argeș. Este vorba de Cristian Mitrofan și Ștefan Dumitrache, directorul Centrului de Cultură și Arte George Topârceanu, respectiv Ștefan Dumitrache, directorul Muzeului Municipal. Ambii au luat nota maximă, adică nota 10. În condițiile în care tot mai mulți argeșeni reclamă carențele cu privire la activitatea celor două instituții de cultură, normal că multora li s-a părut curios modul cum s-a făcut evaluarea, neînțelegând criteriile care au stat la baza acordării notei maxime. Cum aceste criterii nu au fost făcute publice este clar că politicul a dictat notele. De ce asta? Păi… haideți să vedem…

Mitrofan, de 20 ani director pe criterii de pupincurism dar depăşit profesional

Atât Cristian Mitrofan cât și Ștefan Dumitrache sunt consilieri locali. De asemenea, cei doi sunt lideri importanți de partid. Amândoi au strânse legături cu PSD. Ștefan Dumitrache are și o soție care lucrează la o companie ce aparține tot Consiliului Local. Cristian Mitrofan are două companii unde adeseori mai lucrează și angajații de la Casa de Cultură. Atât Mitrofan cât și Dumitrache se visează de vreo două decenii primari ai orașului Curtea de Argeș. Bun, bun, veți spune: dar poate că ei chiar sunt niște manageri de nota 10 cum alții nu mai sunt de 20 de ani în orașul Regal. Dar, ce să vezi dacă într-adevăr vrei să vezi ce au făcut acești domni politicieni în ultimii ani la instituțiile de cultură pe care le conduc. La centrul de Cultură și Arte, de exemplu, nota maximă pe care ar fi trebuit să o primească Christian Mitrofan nu ar fi trebuit să depășească șase. În primul rând pentru că privind din exterior nu ai zice că în acea clădire prin care acest domn trece rar, mult mai rar decât prin barurile proprii, funcționează o instituție de cultură. Asta pentru că nici acum nu există vreunul înscris sau vreo plăcuță care să informeze argeșenii sau turiștii ca acolo se află Centrul de Cultură și Arte. Tot pe dinafară, mizeria și băncile rupte pentru un parc realizat chiar pe perioada mandatului de viceprimar al domnului Mitrofan îi arată puținele calități de gospodar, de manager.

Aşa arata azi, 1 iulie 2019, site-ul unei institutii de cultura din judetul Argeş conduse de un fost membru PSD,ALDE, actual PNL. La capitolul LAST MINUTE este incredibil ! Anul 2013..!

La interior se vede și mai clar halul în care arată scena dar și condițiile din toaletele instituției. De departe, bila neagră a lui Mitrofan pentru care ar fi trebuit depunctat din start, este cea privind comunicarea și promovarea online. Astfel, și la acest moment saitul Casei de Cultură, un fel de buletin de identitate al unei instituții, este neactualizat din anul 2014, adică de mai bine de cinci ani. Prost făcut și prost întreținut acest site are și o secțiune „last minute” în care, ce să vezi, aflăm și ultima noutate, aceea că Mitrofan va angaja în noiembrie 2014 economist. Repetăm Cristian Mitrofan este mare mahăr aici de vreo 20 de ani. Sa mai spunem ca in topul managerilor de institutiilor de cultura din Argeş este praf, fiind surclasat pana si de managerul unei case de cultura de comuna?

Dumitrache, un director polivalent cu orgolii distructive !

În ceea ce îl privește pe celălalt visător la postul de primar al urbei, Ștefan Dumitrache, managerul Muzeului Municipal, o simpla privire panoramica a ceea ce înseamnă Muzeu îi arată și acestuia slabele calități de manager. O buna perioada, in fața instituției a tronat un drapel murdar și rupt, de un an de zile un oribil banner albastru cu inscripția EXPOZIȚIE pătează fațada clădirii, parcarea este dominată de haos și nelipsitele microbuze care au devenit unicat în țară, asta pentru că nicăieri nu exista ca intrarea unui important monument istoric să fie transformată în stație de maxi taxi. La capitolul realizări mărețe, nu trebuie uitat incapacitatea lui Dumitrache de a menține Festivalul Medieval pe care, oricum, îl dusese în derizoriu, dar și certurile prelungite cu Arhiepiscopia Argeșului care au adus ansamblul Bisericii Domnești în halul în care arată acum. Celor doi, așadar, primarul Panțurescu le-a dat nota 10.O notă politică care arată că la Curtea de Argeș USL trăiește, o notă mincinoasă, în totală contradicție cu realitatea, o notă care arata de fapt, atît calitățile celor doi politicieni directori de instituții publice și veșnic aspiranți la fotoliul de primar, dar și calitatea evaluatorului Panțurescu… El le-a dat nota 10 cu interes, noi, pe baza realităților, le acordam maxim nota 6. Voi ce notă le dați, mai ales ca au și pretenția de a deveni primari ai orașului ?

ACTUAL

Rareș Bogdan șterge pe jos cu Viorica Dăncilă:’Cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat, la România TV, după declarațiile Vioricăi Dăncilă de joi seara, care a negat că ar fi probleme cu banii de la buget și care a spus că nu i se pare normal că Rareș Bogdan a amenințat-o cu plângeri penale.

„După ce ai găsit colegii, domnul Cîțu și domnul Vela, mi se pare că e prea puțin ce i-am transmis doamnei Dăncilă. Nu este deloc în regulă ce au făcut acești oameni.

Asta mă face să cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie.

Situația pe care noi am găsit-o este mult mai gravă decât ne-am imaginat, dar nicioadă PNL nu va tăia o pensie, un salariu. Noi nu am venit pentru a face viața românilor mai grea, a declarat Rareș Bogdan.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult

ACTUAL

Vești uriașe din partea premierului- Ce vor primi acești angajați

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că militarii români au cea mai mică diurnă dintre ţările care participă în teatrele de operaţii şi că aceasta va creşte.

„În ceea ce priveşte relaţia dintre Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei am convenit să existe anual, prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi în bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de Apărare, sigur am avut discuţii şi se participarea României în programele de Cercetare Dezvoltare a Iniţiativei pentru Apărare de la nivel european. În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim cu Ministerul Finanţelor cuantumul acestor diurne, avem cele mai mici diurne dintre toate ţările praticipante la misiuni, ca să zic aşa, până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi , ceea ce este de neacceptat. Există un grup de lucru la nivelul Ministerului Apărării care încearcă să realizeze un Proiect de Lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calcului pensiilor de serviciu ale militarilor, în urma Ordonanţei 57”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că va respecta nivelul de 2% din PIB asumat pentru apărare, şi că va menţine angajamentul faţă de NATO şi pentru bugetul anului viitor.

„Vom atinge procentul de 2% din produsul intern brut, pentru anul acesta prin intermediul plăţilor de 2 miliarde (de euro n.r.) care practic sunt ca şi deblocate. Pentru bugetul pe anul viitor ne menţinem acelaşi angajament, în conformitate cu decizia consensuală care a fost luat că urmare a iniţiativei Preşedintelui pentru a ne respecta angajamentul în faţa partenerilor din NATO” a spus acesta.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend