Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vacanta Rusalii | Poliţiştii argeşeni au reţinut 65 de permise si au dat 550 sancţuini

Publicat

in

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 554 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 180.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 65 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești pentru șoferi! Toate mașinile vor avea astfel de dotări

Publicat

in

De

Vești pentru toți șoferi! Toate mașinile vor avea noi dotări, potrivit deciziei Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a decis ca toate mașinile noi care vor fi comercializate în statele membre să fie dotate cu sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei şi detectoare de somnolenţă. Toate acestea conform noilor norme de siguranţă rutieră aprobate de statele blocului comunitar. Măsura va fi activă din a doua jumătate a anului 2022.

Astfel, toate mașinile noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii. Acestea sunt menite, printre altele, să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice de asemenea depăşirea limitei legale de viteză. În plus, autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute, de asemenea, cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact. Ar trebui astfel să limiteze rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

Nu în ultimul rând, camioanele şi autobuzele vor trebui să fie proiectate în aşa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte. Vor trebui să fie dotate și cu sisteme capabile să detecteze pietonii şi bicicliştii aflaţi în apropiere, potrivit playtech

Vezi și:

Apare o nouă lege a pensiilor! Cine sunt cei care ar putea avea noi beneficii

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Liviu Pop reacționează după acuzațiile fiului Sorin Pintea:Nu am nicio legătură cu acest caz

Publicat

in

De

Senatorul PSD, Liviu Pop a reacționat după ce fiul Sorinei Pintea l-a acuzat că se află în spatele  afecerii cu șpăgi pentru care a fost reținută mama

Fiul fostului ministru acuză că denunțătorul i-ar fi spus că i-a dat lui Liviu Pop o șpagă de 40.000 de euro care urmau să ajungă la Sorina Pintea.

Contactat de Antena 3, Liviu Pop a negat acuzațiile care i se aduc precum și orice implicare în dosar. „Exclus acest lucru. Eu l-am contactat pe Ionuț pentru că o cunoștință vrea să se întâlnească cu cineva din familie. E o cunoștință de-a doamnei, care m-a rugat să se întâlească cu fiul ei. Nu am nicio cunoștință de bani, de sume. Nu am nicio legătură cu acest caz.”

Vezi și:

Apare o nouă lege a pensiilor! Cine sunt cei care ar putea avea noi beneficii

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend