Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Utile: Cum ne protejăm de un eventual dezastru nuclear. Măsurile imediate care se iau dacă ai fost expus la radiații; Ochelari sau lentile de contact? Ce să alegi

Publicat

in

Dr. Cristian Deciu, endocrinolog: ”Din cauza tiroidei te poţi îngrăşa maxim 7 kilograme”. Un procent foarte mic dintre pacienţii cu obezitate au o boală endocrină, care să fi dus la creşterea ponderală. În general, obezitatea apare din cauza unui stil de viaţă dezorganizat. Mă refer aici, în special, la nerespectarea programului de masă. Legat de creşterea în greutate, în hipotiroidie aceasta nu este de obicei foarte mare. Pacienţii pot câştiga în greutate maximum 6-7 kg. Această creştere se petrece din cauza edemului interstiţial (lichid în spaţial interstiţial), nu ţesutului adipos, a spus Dr. Cristian Deciu pentru csid.

Cum ne protejăm de un eventual dezastru nuclear. Măsurile imediate care se iau dacă ai fost expus la radiații. Prima recomandare este că persoanele din zonă să se adăpostească în casă pentru a reduce expunerea la radiații. Rămânând înăuntru cu ușile și geamurile închise puteți reduce expunerea la radiații cu până la 40%. Nu folosiți telefoanele decât dacă este absolut necesar; liniile telefonice trebuie să rămână libere pentru operatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, conform Doctorul Zilei.

Ochelari sau lentile de contact? Ce să alegi, ca să vezi mai bine. Alegerea tipului de lentile de contact se face în funcţie de corecţia necesară. Fie că sunt cosmetice, corective, terapeutice, convenţionale, fie cu înlocuire frecventă, cu port zilnic (până la 18 ore) sau extins (până la o lună), aceste mici bucăţele de plastic îţi oferă, în primul rând, confortul estetic de a renunţa la ochelari. În plus, pentru cei care poartă dioptrii mari de obicei, cu siguranţă lentilele de contact sunt cea mai bună alegere. Nu alunecă de pe nas, nu presează urechile şi nu lasă urme roşii, nu se aburesc la schimbări de temperatură, relatează Liberatea pentru femei.

Soluţii ca să dormi bine în nopţile călduroase de vară. Evită calculatorul, tableta şi televizorul înainte de culcare. Lumina acestor electronice stimulează activitatea creierului. De altfel, televizorul ar trebui să fie interzis în dormitor. Mulţi, rupţi de oboseală, adorm la televizor, însă somnul lor va fi zbuciumat. Pentru un somn de calitate, e nevoie de linişte şi de întuneric. Nu consuma alcool. Chiar dacă prima impresie e de uşoară ameţeală care te trage la somn, alcoolul afectează profund calitatea somnului. De asemenea, limitează numărul de cafele pe timpul zilei şi ai grijă să te hidratezi mai mult, scrie Click.

Nu te-ai fi gândit că aceste produse îți strică dantura. Dăunează la fel ca dulciurile.
Rosii, citrice, afine, sfecla, mere, prin continutul de substante colorante pateaza dintii, iar prin continutul de acizi demineralizeaza smaltul dentar. Fructele uscate: Prin deshidratare, acestea devin foarte concentrate in zaharuri si lipicioase, combinatia preferata de bacterii. Acelasi efect il au toate alimentele aderente de dinti: jeleuri, biscuiti, potrivit Doctorul Zilei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

GCS: 27 Romanian citizens have died abroad of COVID-19

Publicat

in

De

As many as 27 Romanian citizens have died abroad because of the novel coronavirus, informed the Strategic Communication Group (GCS) on Sunday.

A number of 401 Romanian citizens abroad have been confirmed to be infected with the COVID-19 virus since the outbreak of the pandemic until now.

„In respect to the current situation of the Romanians abroad, according to the information provided by the diplomatic missions and consular offices of Romanian abroad, as many as 401 Romanian citizens got infected with COVID-19 abroad, as confirmed: 129 in Spain, 236 in Italy, 15 in France, 8 in Germany, 4 in the UK, 2 in Namibia, 2 in Indonesia and one each in Tunisia, Ireland, Luxembourg, Belgium and the US. There have been 27 Romanian citizens who died since the outbreak of the COVID-19 pandemic until now: 9 in Italy, 7 in France, 4 in the UK, 5 in Spain and one in Germany.

GCS wants to remind citizens to take into account only the information provided by official sources and to call the free of charge TELVERDE – 0800.800.358 line to get recommendations and information. This is not an emergency line, but one exclusively meant for the citizens to get information from.

Moreover, Romanians abroad can call +4021.320.20.20 to get the information they needed related to the coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nelu Tătaru, despre ce a găsit la Constanța: ‘Avem un medic în stare critică și alte 7 cadre medicale infectate’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se află, duminică, în judeţul Constanţa şi verifică spitalele implicate în tratarea pacienţilor cu coronavirus. Ministrul a precizat că sunt 8 cadre medicale infectate cu coronavirus, iar situația nu este gravă. În schimb, un medic cu coronavirus este la terapie intensivă, în stare critică.

”Avem 3 medici afectați, 5 asistente și cadre medii. Voi merge în toate județele unde avem peste 100 de cazuri. Avem un singur pacient pe Terapie Intensivă, în stare critică. Este un medic de familie. Nu este situația atât de gravă la Constanța. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

La Techirghiol erau cearceafuri la geam prin care ne mulțumeau.

Starea lui Constantin Dina, șeful Corpului de Control, este bună, este asimptomatic. Am nebulizat sediul ministerului.

În acest moment, nu există nicio discuție pentru intrare în carantină a vreunui alt oraș.”, a spus Nelu Tătaru.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend