spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ursul care zilnic ataca intr-o comuna din Arges nu poate fi impuscat

Facebook Twitter Google+
Ursul care zilnic ataca intr-o comuna din Arges nu poate fi impuscat

Panica in comuna Davidesti din Arges acolo de unde de cateva zile bune, ursul ataca gospodariile, nestingherit. A mancat porcii care ar fi trebuit sacrificati de Craciun iar acum ataca cotetele cu gaini.

Nimeni nu poate lua masuri impotriva lui pentru, ca asa cum declara primarul comunei, Ministerul Mediului a dat aviz negativ pentru impuscarea animalului salbatic.

„Am aflat de la Ocolul Silvic Mihăeşti că Ministerul Mediului a dat aviz negativ. Adică ursul nu poate fi împuşcat, ci doar speriat şi fugărit, ca să plece din zonă. Vă spun, nu-l găseşte nimeni. E ca o fantomă! Are o rază de acţiune de circa 10-15 kilometri. Acum e-n Vo­roveni, acum e-n Conţeşti sau Davideşti! Duminică noaptea a fost din nou la Funieru, cel căruia i-a mîncat săptămîna trecută porcul. Acum i-a omorît vreo cîteva găini. Problema e că nu se va opri şi, Doamne, fereşte!, să nu atace vreun om! Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, toate demersurile necesare, ca să obţinem a­probarea de a-l împuşca, dar de­geaba! Să ne protejeze Dumnezeu, că altcineva n-are cine! Oamenii sînt terifiaţi!“, a declarat primarul Ion Sandu.

Pana la aprobarea oficiala, oamenii sunt terorizati. Multi dintre ei au taiat porcii inainte de Ignat tocmai pentru ca acestia sa nu fie omorati de fiara salbatica infometata.

Spaima este insa cu atat mai mare cu cat ursul a fost vazut ziua in amiaza mare, plimbanud-se pe ulitele din comuna. Satenilor le e frica sa iasa din case sau sa isi mai trimita copii la scoala si spun ca atoritatile locale si judetene ar trebui sa ia masuri rapid, inainte ca animalul sa atace oamenii.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....