spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ursii au convocat la Poienari toata conducerea judetului

Facebook Twitter Google+
Ursii au convocat la Poienari toata conducerea judetului

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, directorul Muzeului Județean, Cornel Popescu, directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, conducerea Jandarmeriei Curtea de Argeș și primarii din Arefu și Cicănești au avut astăzi o întâlnire la Cetatea Poenari, întâlnire ce a avut ca temă găsirea unor soluții privind problemele ridicate de prezența urșilor în zona cetății. În urmă cu o săptămână, pe scările de acces la Cetatea Poenari au fost văzute mai multe exemplare de urși, motiv pentru care accesul la cetate a fost restricționat. Cu această ocazie, președintele Dan Manu a cerut conducerii Jandarmeriei să semnaleze în mod corespunzător zona pentru a opri accesul turiștilor. În același timp, împreună cu prefectul Emilian Dragnea s-a cerut sprijinul Ministrului Mediului pentru relocarea urșilor.
“Accesul la Cetatea Poenari este restricționat. Decizia a fost luată după ce Jandarmeria și Direcția Silvică ne-au semnalat că există acest pericol în zonă, pentru noi securitatea și integritatea turiștilor fiind pe primul plan. De asemenea, la baza scărilor vom pune mai multe afișe și pancarte prin care semnalăm existența urșilor și faptul că accesul turiștilor este restricționat temporar. În urma demersurilor făcute de conducerile Consiliului județean și Instituției Prefectului așteptăm ordinul de ministru pentru relocarea urșilor din zonă” – Cornel Popescu, director Muzeul Județean Argeș.
Urmează ca argeșenii dar și turiștii din țară și străinătate să fie informați în timp util când se va permite accesul la Cetatea Poenari.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....