Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UPIT participă la un proiect transnaţional de cercetare în domeniul VET

Publicat

in

Ieri la Universitatea din Piteşti a avut loc un eveniment de excepţie. Specialişti din mai multe ţări ale Uniunii Europene au venit la Piteşti pentru a participa la o masă rotundă, dezbateri şi discuţii pe un proiect de cercetare în domeniul VET (Vocational Education Training).
În proiect sunt implicate instituţii şi universităţi din cinci ţări : România, Finlanda, Irlanda, Portugalia şi Cipru. El poartă denumirea Innovation Ecosystems for Education and Training (Ecosisteme de Inovaţie pentru Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale).
Pe lângă partenerii străini au fost prezenţi şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Dan Ionescu, reprezentanţi ai AJOFM, ai Asociaţiei de Dezvoltare Economico-Socială şi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (Olimpia Iancu, Anca Socolovschi ,respectiv Victoria Bădescu).
Din partea Universităţii din Piteşti au participat rectorul Dumitru Chirleşan, prorectorii Viorel Nicolae, Silviu Ioniţă, Adrian Sămărăscu, directorul pentru Departamentul de Relaţii Internaţionale Bianca Dabu şi profesorul Tiberiu Macarie.

Dezbaterile au fost conduse de conf.univ.dr. Georgeta Chirleşan, membru al Centrului de Proiectare a Proiectelor pentru Dezvoltare Durabilă, acest centru făcând parte din structura UPIT ce implementeză proiectulimageedit_3_2037017647

imageedit_5_8737409591

 

ACTUAL

Percheziții în Argeș la bărbați bănuiți de criminalitate informatică

Publicat

in

De

Miercuri, 13 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 4 percheziții domiciliare în Pitești și Mărăcineni într-un dosar de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Potrivit cercetărilor, în cursul anuli 2017, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 28 și 34 de ani, ar fi obținut câștiguri ilicite, prin introducerea de date informatice, necorespunzătoare adevărului, pe site-urile unor instituții financiare nebancare. Prejudiciul se ridică la suma de aproximativ 35.000 de lei.

Oamenii legii au ridicat 6 sisteme de calcul, 13 unități de stocare de date, mai multe telefoane mobile, suma de 500 de euro și înscrisuri cu valoare probatorie.

Doi oameni au ajuns la audieri, la sediul B.C.C.O. Pitești. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citeste mai mult

ACTUAL

E oficial! Se vor tăia alocațiile copiilor- De când se va întâmpla asta

Publicat

in

De

Alocațiie copiilor vor fi tăiate începând cu data de 1 ianuarie 2020, lucru prevăzut într-un proiect de lege prezentat recent.

Părinți aveți grijă de copii! Se pare că statul a decis micșorarea alocației pentru familiile ale căror copii intră în categoriile următoare.

Alocațiilor copiilor vor fi tăiate din ianuarie 2020. 

  • Elevii vor avea alocații tăiate, dacă nu respectă o regulă. Practic, de la data de 1 ianuarie 2020, alocațiile se taie dacă elevii au prea multe absențe nemotivate.
  • Alocațiile copiilor vor fi cu 20% mai mici sau chiar suspendate integral dacă elevul are prea multe absențe nemotivate.
  • Această modificare face parte dintr-un nou proiect de lege prin care se propun majorări anuale ale banilor destinați elevilor.

Alocațiile copiilor au fost deja tăiate în județul Vaslui, acolo unde regula a început să fie aplicată încă din luna august. Mai bine de 400 de familii au fost afectate.

Vezi și:Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Un fost colonel SRI anunță că s-a dat semnalul împotriva lui Dan Barna: ‘Te vor rezolva rapid. Îți iau ăștia partidul și capul’

EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend