Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UPDATE Apa Dorna reclamată de o argeșeancă – Poziția Coca-Cola HBC România, producătorul apei

Publicat

in

In urma publicării unui articol de către ziarul nostru, in aceasta dimineața,  sub titlul „O argeșeancă reclamă: apă plată cu viermi, cumpărată din magazin! E un brand cunoscut”, am primit și pozitia oficiala in acest caz a companiei producatoare – Coca-Cola HBC România.

In scopul scopul informării corecte a cetățenilor, redăm mai jos, integral, punctul de vedere al Coca-Cola HBC România.

„Poziția Coca-Cola HBC România cu privire la sesizarea unei consumatoare în privința unui produs Dorna Izvorul Alb

13.10.2019

Recent, unul dintre consumatorii noștri ne-a semnalat faptul că, după ce a consumat apă dintr-o sticlă de apă minerală naturală Dorna Izvorul Alb 2l, a observat în interior ceea ce părea a fi un organism viu. Sesizarea a fost făcută printr-un mesaj privat pe pagina oficială de Facebook Dorna România, fiind însoțită de materiale foto și video în care, în sticla desfăcută, se putea observa acest organism.

Procesele noastre de testare și control al calității sunt extrem de stricte, însă tratăm de fiecare dată cu maximă seriozitate orice sesizare de la consumatori. Astfel, la scurt timp după ce am primit acest mesaj, am contactat direct consumatorul pentru a identifica toate informațiile relevante: lotul de producție, locul și data achiziției, traseul produsului până la consum, dar și intervalul de timp în care a fost observat acest aspect de la momentul desigilării sticlei, pentru a înțelege dacă exista posibilitatea unei contaminări din extern. Astfel, am aflat de la consumatoare că această sticlă făcea parte dintr-un bax cumpărat cu 2 săptămâni înainte de sesizare.

Totodată, am cerut acordul de a ridica proba pentru a fi analizată în laboratoarele specializate, în baza unui proces-verbal, prin înlocuirea produsului în cauză cu o sticlă nouă, conform procedurilor noastre. Consumatorul în cauză nu a dorit să ne furnizeze proba pentru verificare, astfel că, în lipsa probelor din sticla reclamată, am demarat analize interne cu contraprobe de produs din același lot. Toate aceste analize au indicat faptul că produsul nostru este conform. 

Mai mult, apa minerală naturală plată Dorna Izvorul Alb este testată cu regularitate, atât intern, cât și în laboratoare externe acreditate, pe baza unui plan de control al calității extrem de strict. Aceste teste urmăresc absolut toate etapele – de la recepția și introducerea în fluxul de producție a materiilor prime, până la izvoarele din care provine apa și la procesele de pe linia de îmbuteliere.

Pentru o imagine mai clară asupra procesului de îmbuteliere, vă prezentăm mai jos etapele fluxului tehnologic:

 

  • Recepția materiilor prime – aici, capacele și preformele din care se face ulterior recipientul ajung în cutii sigilate și sunt verificate din punct de vedere aspect și miros pe baza unei declarații de calitate. Ulterior, sunt introduse în fluxul de producție, unde este verificată mai întâi integritatea sigiliilor și apoi sunt îndepărtate orice posibile corpuri străine în zona de suflare cu aer ionizat, înainte de a ajunge la cuptorul industrial, unde ia naștere PET-ul și forma finală a sticlei, la o temperatură de 135°C.
  • De aici, sticla de PET intră în zona de umplere cu apă minerală naturală plată, Izvorul Alb. Apa noastră provine de la izvoare cu licență de exploatare și este transportată către fabrică prin conducte certificate din punct de vedere alimentar. La intrarea în fabrică, trece prin filtre de siguranță pentru a îndepărta eventualele corpuri straine și este stocată în tancuri din inox special.
  • Produsul finit îmbuteliat intră într-o nouă inspecție, total automatizată, unde sunt îndepărtate și, după aceea, distruse eventualele neconformități – spre exemplu, sticle cu nivel al apei necorespunzător sau capac aplicat greșit.
  • Produsul astfel îmbuteliat și monitorizat ajunge în zona de etichetare și paletizare.

 

 

Tot acest flux tehnlogic este dezvoltat tocmai pentru a elimina orice cauză care poate duce la neconformități în produsele sigilate, inclusiv de genul celei semnalate. În fabrica Poiana Negrii există o echipă de specialiști care efectuează analize fizico-chimice și microbiologice și care prelevează probe de referință (sticle) la fiecare oră de îmbuteliere pentru a efectua teste ce garantează siguranța alimentară a produsului.

Dorim pe această cale să reiterăm faptul că apa Dorna Izvorul Alb este un produs sigur pentru consum, iar calitatea și siguranța produselor pe care le comercializăm rămân pentru noi cea mai mare prioritate. „

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un bărbat dispărut de acasă de 2 ani, găsit pe străzile Piteștiului

Publicat

in

Un bărbat, în vârstă de 48 de ani, era dispărut  de acasă de doi ani. În această perioadă, familia nu ar fi știut nimic despre el, dar nici nu au anunțat dispariția sa la poliție. Asta până în urmă cu două zile, pe 18 februarie,  când polițiștii locali, din cadrul Serviciului Siguranță Publică – Biroul Ordine Publică, au fost solicitați de două persoane pentru a le acorda sprijinul în vederea găsirii lui.

Rudele bărbatului aflaseră că acesta ar locui pe străzile Piteștiului, fiind cunoscut în municipiu drept o persoană fără adăpost. În scurt timp, polițiștii locali l-au găsit pe bărbat, care a fost preluat de către familia sa. Acesta era plecat de la domiciliul său, din Râmnicu Vâlce,a de doi ani.

„După stabilirea cu certitudine a celor declarate, imediat s-a trecut la recunoașterea zonelor cunoscute ca fiind locații unde se adăpostesc persoane precum cel în cauză, iar după aproximativ 2 ore, numitul T.V. a fost găsit, fapt pentru care a fost preluat de familia sa”, arată Poliția Locală Pitești.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Condamn cu fermitate atacurile violente asupra oamenilor’

Publicat

in

De

Președintele României, Klaus Iohannis , condamnă cu fermitate atacurile care au avut loc în Hanau.

„Condamn cu fermitate atacurile violente asupra oamenilor inocenţi care au avut loc în Hanau. Transmit condoleanţe celor care şi-au pierdut rude şi prieteni. România este solidară cu Germania”, a scris şeful statului, joi, pe Twitter.

Nouă persoane au fost ucise miercuri seara în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri al căror presupus autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa, a anunţat poliţia germană joi, informează AFP, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend