Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UPDATE Apa Dorna reclamată de o argeșeancă – Poziția Coca-Cola HBC România, producătorul apei

Publicat

in

In urma publicării unui articol de către ziarul nostru, in aceasta dimineața,  sub titlul „O argeșeancă reclamă: apă plată cu viermi, cumpărată din magazin! E un brand cunoscut”, am primit și pozitia oficiala in acest caz a companiei producatoare – Coca-Cola HBC România.

In scopul scopul informării corecte a cetățenilor, redăm mai jos, integral, punctul de vedere al Coca-Cola HBC România.

„Poziția Coca-Cola HBC România cu privire la sesizarea unei consumatoare în privința unui produs Dorna Izvorul Alb

13.10.2019

Recent, unul dintre consumatorii noștri ne-a semnalat faptul că, după ce a consumat apă dintr-o sticlă de apă minerală naturală Dorna Izvorul Alb 2l, a observat în interior ceea ce părea a fi un organism viu. Sesizarea a fost făcută printr-un mesaj privat pe pagina oficială de Facebook Dorna România, fiind însoțită de materiale foto și video în care, în sticla desfăcută, se putea observa acest organism.

Procesele noastre de testare și control al calității sunt extrem de stricte, însă tratăm de fiecare dată cu maximă seriozitate orice sesizare de la consumatori. Astfel, la scurt timp după ce am primit acest mesaj, am contactat direct consumatorul pentru a identifica toate informațiile relevante: lotul de producție, locul și data achiziției, traseul produsului până la consum, dar și intervalul de timp în care a fost observat acest aspect de la momentul desigilării sticlei, pentru a înțelege dacă exista posibilitatea unei contaminări din extern. Astfel, am aflat de la consumatoare că această sticlă făcea parte dintr-un bax cumpărat cu 2 săptămâni înainte de sesizare.

Totodată, am cerut acordul de a ridica proba pentru a fi analizată în laboratoarele specializate, în baza unui proces-verbal, prin înlocuirea produsului în cauză cu o sticlă nouă, conform procedurilor noastre. Consumatorul în cauză nu a dorit să ne furnizeze proba pentru verificare, astfel că, în lipsa probelor din sticla reclamată, am demarat analize interne cu contraprobe de produs din același lot. Toate aceste analize au indicat faptul că produsul nostru este conform. 

Mai mult, apa minerală naturală plată Dorna Izvorul Alb este testată cu regularitate, atât intern, cât și în laboratoare externe acreditate, pe baza unui plan de control al calității extrem de strict. Aceste teste urmăresc absolut toate etapele – de la recepția și introducerea în fluxul de producție a materiilor prime, până la izvoarele din care provine apa și la procesele de pe linia de îmbuteliere.

Pentru o imagine mai clară asupra procesului de îmbuteliere, vă prezentăm mai jos etapele fluxului tehnologic:

 

  • Recepția materiilor prime – aici, capacele și preformele din care se face ulterior recipientul ajung în cutii sigilate și sunt verificate din punct de vedere aspect și miros pe baza unei declarații de calitate. Ulterior, sunt introduse în fluxul de producție, unde este verificată mai întâi integritatea sigiliilor și apoi sunt îndepărtate orice posibile corpuri străine în zona de suflare cu aer ionizat, înainte de a ajunge la cuptorul industrial, unde ia naștere PET-ul și forma finală a sticlei, la o temperatură de 135°C.
  • De aici, sticla de PET intră în zona de umplere cu apă minerală naturală plată, Izvorul Alb. Apa noastră provine de la izvoare cu licență de exploatare și este transportată către fabrică prin conducte certificate din punct de vedere alimentar. La intrarea în fabrică, trece prin filtre de siguranță pentru a îndepărta eventualele corpuri straine și este stocată în tancuri din inox special.
  • Produsul finit îmbuteliat intră într-o nouă inspecție, total automatizată, unde sunt îndepărtate și, după aceea, distruse eventualele neconformități – spre exemplu, sticle cu nivel al apei necorespunzător sau capac aplicat greșit.
  • Produsul astfel îmbuteliat și monitorizat ajunge în zona de etichetare și paletizare.

 

 

Tot acest flux tehnlogic este dezvoltat tocmai pentru a elimina orice cauză care poate duce la neconformități în produsele sigilate, inclusiv de genul celei semnalate. În fabrica Poiana Negrii există o echipă de specialiști care efectuează analize fizico-chimice și microbiologice și care prelevează probe de referință (sticle) la fiecare oră de îmbuteliere pentru a efectua teste ce garantează siguranța alimentară a produsului.

Dorim pe această cale să reiterăm faptul că apa Dorna Izvorul Alb este un produs sigur pentru consum, iar calitatea și siguranța produselor pe care le comercializăm rămân pentru noi cea mai mare prioritate. „

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

LOTO 6 din 49, 17 noiembrie 2019. Nebunie la loto! Numere imposibil de ghicit

Publicat

in

De

Duminică, 17 noiembrie 2019, au avut loc noi trageri organizate de Loteria Română. Astăzi au avut loc ultimele trageri din seria TRAGERILOR SPECIALE LOTO ALE LUNII NOIEMBRIE, dupa ce la tragerile loto de joi, 14 noiembrie 2019, s-au inregistrat 19.641 de castiguri, in valoare totala de 1.292.065,16 lei.

La Loto 6/49, la categoria I, se inregistreaza un report in valoare de peste 15,31 milioane lei (peste 3,2 milioane euro). Fondul de castiguri al categoriei I se suplimenteaza cu 100.000 de lei.

Numerele extrase duminică, 17 noiembrie 2019, sunt:

Loto 6/49: 11  17  15  49  33  6

Joker: 38  12  25  28  41 + 4

Loto 5/40: 19  29  2  8  38  39

Noroc: 0  0  8  8  7  4  2

Super noroc: 5  2  9  5  5  1

Noroc plus: 4  0  3  8  5  1

Citeste mai mult

ACTUAL

BOMBĂ ! Mitrofan nu mai vrea la primărie ! Vrea la minister – A plătit minciuni cu 1500 lei bucata, pentru asta

Publicat

in

De

Vești bune pentru mulți dintre argeșenii care se îngrozeau la gandul că traseistul politic Cristian Mitrofan, mare patron de păcănele și deținător de probleme pe la bănci sau chiar fisc, cum spun unii, ar putea candida iar la primăria orașului regal. Sursele noastre spun ca, după ce partidul pe care-l părăsise pentru a se arunca in barca PSD a făcut o figură frumoasă la alegeri si a ajuns chiar să guverneze țara, pretențiile lui Mitrofan au crescut. Ce, să mai candideze el la Curtea de Argeș, când știe că nu are șanse iar mare brânză pentru oraș nu a făcut în ultimii ani? Nu, omul vrea să preia o functie importanta pe la București, că tot sunt ai lui la butoane. În acest sens, Mitrofan a țintit doua functii care i s-ar potrivi de minune, mai ales ca indeplinesc criteriul de bază: salariul cat mai mare ! Sursele noastre spun ca, deja, a depășit limita de minute din abonamentul de telefonie mobila la cate telefoane a dat, dar a si fost la București pentru a-și manifesta dorinta de a prelua funcția dorită. În demersul său este sprijinit de Adrian Miuțescu și, spun sursele, acesta va trebui să îl ajute, așa cum și Miuțescu a fost ajutat, pe vremuri, să țină o afacere în incinta Casei de Cultură. Mai nou, ca sa dea bine in ochii lui Orban dar și a cetățenilor, Mitrofan a ajuns in stadiul de a plati cu 1500 lei fiecare minciună de presă. Ultima, tot de 1500 lei bucata, a fost un articol in presa județeana in care minte ca este director la Casa de Cultura de doar trei ani… Mai minte lumea, dar nici chiar asa si nici la pretul de 1500 lei bucata ! Înțelegem că, poate, ți-e rusine cu trecutul, dar toată lumea știe ca ești director acolo de aproape 20 ani… In condițiile acestea, Mitrofan a plătit 1500 lei la ziarul respectiv doar ca sa se facă de râs și să confirme că în cap iti poți implanta păr dar nu și creier… 

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend