Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UPDATE ACCIDENT ARGEȘ: 4 elevi au fost loviți cu mașina de profesor

Publicat

in

Așa cum informam într-o știrea anterioară, un accident care ar fi putut avea irmari grave s-a produs in aceasta dimineata la o școală din Mioveni, acolo unde cativa elevi au fost loviti usor de o masina. Conform informațiilor furnizate de ISU Argeș, a fost vorba nu de doi elevi, asa cum se anuntase initial ci de patru elevi, cu vârste cuprinse între 8-9 ani, care au fost acroșați ușor de o mașină în incinta școlii din Mioveni. Mai exact de un un profesor, care ar fi încercat să iasă cu mașina din curtea școlii și, din neatenție, a lovit cu autovehiculul mai mulți elevi care se jucau, în pauza dintre ore. La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD, însă elevii aveau escoriații minore la ambele inferioare, fiind tratați la fața locului după care s-au întors la ore.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dezvăluiri la nivel înalt: ‘Care este șmecheria cu plata pensiilor de la 1 ianuarie spusă de Cîțu, Stamule și Vâlceanu?’

Publicat

in

De

Declarațiile lui Cîțu în cadrul audierilor din Parlament, referitoare la data la care și-ar fi dorit să mărească pensiile, a stârnit un val de reacții. 

Cîțu a precizat pe timpul audierilor din Parlament, că ar fi dorit să mărească punctul de pensie începând cu data de 1 ianuarie, însă social democrații au prevăzut ca majorarea să fie aplicată din septembrie.

Afirmația lui Cîțu, a stârnit reacții, astfel că economistul Adrian Câciu a scris pe pagina sa de Facebook:

„Care este șmecheria asta cu plata pensiilor de la 1 ianuarie spusă de Cîțu, Stamule și Vâlceanu? Șmecheria din spatele acestei afirmații este urmatoarea: Ai banii pentru 4 luni cu creșterea punctului de pensie cu 40%, impact 10 miliarde lei. Ei zic că ar fi putut da banii începând cu ianuarie. Dar…. Atenţie: aceeași sumă din buget. Adică cei 10 miliarde lei i-ar fi împărțit la 12 luni și ar fi venit un plus de 830 milioane lei pe lună.

Şi aici vine supriza: Creșterea pensiei ar fi fost de 166,66 lei pe lună. Adică creșterea punctului de pensie nu ar fi fost de 40%. Punctul de pensie ar fi ajuns la 1431,66 lei. Asta ar fi însemnat o creștere de 13% a punctului de pensie în 2020 și nu de 40%. Ati înțeles șmecheria? Dar de ce nu au dat un OUG să crească pensiile de la 1 ianuarie măcar cu 13%? Chiar cred că pot păcăli lumea cu şmecherii din astea de doi bani?”

Vezi și:

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Costel Alexe, încrezător după ce a primit votul negativ de la comisia de mediu

Publicat

in

De

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, propus pentru aceeași funcție în Guvernul Orban II, afirmă, luni, că votul negativ pe care l-a primit după audierea de către parlamentari îi dă încredere că este pe drumul cel bun.

”Fără a fi specialist în domeniu ştiu câteva lucruri despre viespi: trăiesc în colonii, sunt foarte agresive când bagi băţul să le agiţi stupul şi spre deosebire de albine, ele nu produc miere, cuibul lor fiind construit nu din ceară, ci din lemn mărunţit, iar în mare parte sunt considerate dăunătoare! Aceasta a fost şi percepţia românilor urmărind audierile miniştrilor propuşi în comisiile de specialitate, când colonia parlamentarilor PSD a primit directivă să voteze în bloc împotriva continuării reformelor şi a devoalării tuturor fărădelegilor comise de guvernarea PSD în ultimii 3 ani! Votul negativ primit în cadrul audierilor din comisia de mediu îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun!”, a scris, luni seară, Costel Alexe, pe Facebook.

Acesta afirmă că:

”Votul de astăzi din Parlament este răspunsul fricii parlamentarilor şi demnitarilor din PSD, căci în doar 3 luni de zile prin activitate susţinută, printr-o politică de zero compromisuri, fără jumătăţi de măsură şi intervenţionism politic, am zguduit destul de serios sistemul şi iată că «băieţii deştepţi» şi cu interese în zona ministerului se simt încolţiţi.  Astăzi m-au evaluat mulţi din cei care în mod normal ar trebui să stea în banca acuzaţilor, dând explicaţii nu doar românilor, ci şi instituţiilor de cercetare ale statului pentru indolenţa şi dezinteresul inexplicabil faţă de dezastrul ecologic lăsat în urmă de Guvernele PSD, ei fiind cei care au asigurat timp de 3 ani susţinerea parlamentară şi controlul legislativ al celei mai dăunătoare guvernări post decembriste”, a mai scris Alexe.

”Sunt mai determinat şi mai motivat să eficientizez toate institutiile din subordinea ministerului pe care îl conduc şi să le fac să lucreze, aşa cum le este menirea: în slujba şi în interesul cetăţeanului şi nu în folosul unor interese personale sau de partid”, a continuat ministurl propus al Mediului.

Alexe a primit, luni, aviz negativ în urma auderii în comisia de specialitate.

Premierul Ludovic Orban spune că liberalii nu sunt interesaţi de votul pe care îl vor primi miniştrii propuşi în urma audierilor din comisii, precizând acest vot este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilor, conform news.ro

Vezi și:

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend