spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Unii au spalat rusinea, altii au etalat-o si mai mult ! Cum isi bate joc PSD Arges de lege si simbolurile nationale

Facebook Twitter Google+
Unii au spalat rusinea, altii au etalat-o si mai mult ! Cum isi bate joc PSD Arges de lege si simbolurile nationale

– Directorii Filarmonicii Pitesti si Colegiului Bratianu, printre primii care si-au recunoscut greseala si au reparat-o
– Prefectul Dragnea a refuzat intalnirea cu redactorii nostri iar PSD pastreaza la loc de cinste madanezii in loc de steagul Romaniei

 

Un amplu fotoreportaj publicat saptamana trecuta de ziarul nostru sub titlul „CE RUSINE DE DIRECTORI! – Zeci de institutii publice din Arges incalca legea si bunul simt ne-a aratat clar care este diferenta dintre un bun roman, sef de insitutie de cultura si/sau invatamnt si un politician sadea, sef de partid sau de…. prefectura. Una uriasa, mai ales vorbind acum, in preajma marii sarbatori nationale de 1 Decembrie si la doar o luna pana la intrarea in anul centenarului Marii Uniri. Asadar, urmare a unor sesizari venite la redactie, in data de 9 noiembrie redactorii PROFIT au batut o zi intreaga Pitestiul dar si centrele oraselor Campulung si Curtea de Arges. Am constatat la fata locului si cu dovezile prezentate in editia precedenta ca in Arges, in Pitesti, Curtea de Arges si Campulung, sunt directori de institutii de stat care, cu acordul tacit al reprezentantului guvernului in teritoriu, prefectul PSD Emilian Dragnea, sfideaza cu nesimtire o lege a acestei tari, sfideaza bunul simt, sfideaza istoria, sfideaza memoria celor care, sub drapelul Romaniei, s-au jertfit pentru aceasta tara in care ei sunt privilegiati cu niste functii publice. Mai simplu spus, arborarea drapelului tricolor la sediile institutiilor pe care le conduc, o prevedere legilsativa si minima dovada de bun roman, sunt ignorate cu nonsalanta. Exact la o saptamana de la vizita in teren si la doar 5 zile de la aparitia reportajului, ne-am reintors pentru a vedea cati dintre directorii vizati si-au dat seama ca au gresit si au intrat in normalitate.

Directorul Filaromincii pitestene si-a recunoscut greseala si a remediat-o rapid

Fara alte comentarii va spunem doar ca aproape jumatate din cele peste 17 importante institutii publice vizitate de noi au reactionat rapid si au remediat greseala. Printre acestea se numara, de exemplu, Filarmonica din Pitesti sau Colegiul IC Bratianu, ai caror directori au avut taria sa isi recunoasca omisiunea, sa-i spunem, si au promis ca in cel mai scurt timp vor arbora, asa cum este si normal, drapelul Romaniei la sediul institutiilor pe care le conduc. Promisiune care au si materializat-o a doua zi.

Au mai fost si alte institutii care au realizat ca se fac de ras nearborand drapelul national si , la fel au remediat, situatia jenanta dar au fost altele care au tinut neaparat sa arate nesimtirera directorilor, la fel cum chiar si PSD prefera sa pastreze si la aceasta data, in loc de drapelul national impus de lege si bunul simt, o haita de maidanezi si un sediu de partid penibil.

FELICITARI ! Cele mai frumoase si de calitate drapele din Pitesti sunt la Colegiul Bratianu. Acestea dau, de saptamana, o nota maxima la prestanta celui mai bun colegiu din judet.

Cum va vorbeam mai sus de diferentele enorme dintre un politician si… restul, publicam, iata, reactia directorului Jean Dumitrascu, managerul Filarmonicii Pitesti, dupa aparitia reportajului de saptamana trecuta. Poate, atat PSD cat si prefectul Dragnea, reprezentantul Guvernului Romaniei in teritoriu, vor lua exemplu.
„Am luat act cu amărăciune de articolul dumneavoastră „CE RUSINE DE DIRECTORI! – Zeci de institutii publice din Arges incalca legea si bunul simt‘‘, articol în care este denunțată și absența drapelelor de la Filarmonica Pitești.
Mea culpa ! În cunoștință de cauză, cunoscând legea, am decis să arborez în exterior drapelele doar la Ziua Națională sau de Ziua Drapelului ! Cum s-a și întâmplat. Și vă explic imediat de ce, pentru că e vorba de o altă amărăciune de-a mea.
Ne-am mutat în casă nouă, la Centrul Multifuncțional Pitești, în data de 25 august 2016. Prima mea grijă a fost să achiziționez… drapele, al României, al Piteștiului, al Uniunii Europene, problemă rezolvată rapid printr-o firmă de profil din Pitești, astfel încât la începutul lunii septembrie a anului trecut drapelele erau amplasate în exterior, la intrarea în sediu, cât și în holul instituției. Din păcate, la foarte scurt timp, de nu am apucat să facem o… poză, în noaptea de 8 septembrie 2016, persoane neidentificate până astăzi, deși apar pe camerele de supraveghere ale Poliției Locale, ne-au furat drapelele de afară – al României și al Municipiului Pitești, de 90/135 cm. Am reclamat furtul la Poliția Municipiului Pitești, Secția 1. S-au făcut imediat cercetări la fața locului, apoi am fost chemat eu, de mai multe ori, la poliție pentru declarații, stabilire prejudiciu, menținere declarație, înaintare către justiție. Problema nu e rezolvată nici până în prezent. Între timp, în martie a.c., în urma unui control, mi-au fost imputate drapelele furate, pentru că la inventarul anual, din 31 decembrie 2016, le-am scos lipsă în inventar, pe motivul cât se poate de real că nu mai existau, pur și simplu, că există niște hoți încă neprinși. Așa se face că am fost puși în situația de a le plăti din buzunar, pe motiv că nu s-a recuperat prejudiciul. La 3 martie 2017, când eram auditați, am revenit cu o adresă oficială la Poliția Municipiului Pitești, prin care solicitam informații scrise cu drapelele, dar tot nu am scăpat de imputarea drapelelor, lucru straniu, ce mă faceam dacă se fura pianul (?!), dosarul este în curs. În aceste condiții, am decis să nu mai arborăm drapelele în exterior decât la sărbătorile mari legale și la Ziua Națională, în interval, pentru protecție maximă, acestea tronând în biroul meu. În holul de la intrare, la loc de cinste, sunt arborate drapelele României, Uniunii Europene și al Municipiului Pitești. Și chiar intenționam ca de 1 Decembrie să lăsăm permanent drapelele arborate în exterior, fiindcă, între timp, ne-am montat camere de supraveghere. Firește, le vom arbora de mâine, 15 noiembrie!
Profit de ocazie pentru a vă invita la concertul nostru extraordinar vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale, din 30 noiembrie a.c., alături de sopranele Daniela Vlădescu și Bianca Ionescu, dirijorul Tiberiu Oprea și orchestra noastră!
Încă o dată, mea culpa !
Cu deosebit respect,
Jean Dumitrașcu,
Manager Filarmonica Pitești”

Rusine, dom Valeca, rusine PSD ! Partidul aflat la guvernare pastreaza ca simbol sfant, la sediul din Curtea de Arges,nu drapelul Romaniei ci maidanezii.

Rusine, dom Valeca! Rusine, PSD ! Partidul aflat la guvernare pastreaza ca simbol sfant, la sediul din Curtea de Arges, nu drapelul Romaniei ci maidanezii. Asta in prag de 1 Decembrie si la 15 zile dupa ce liderii acestui partid au fost sesizati despre ignoranta si nesimtirea care domneste aici.

 

Fudulul prefect a refuzat drapelele si cartile de istorie oferite gratis de ziarul nostru

Asa cum promiteam in editia precedenta, considerand ca Prefectura nu are bani decat de protocoale lichide sau macinate, nu si de drapele tricolore, am pregatit 20 de steaguri ale Romaniei si 20 manuale de istorie pe care am intentionat sa le donam domnului prefect Dragnea pentru a le dona, la randul sau, institutiilor aflate in subordine care incalca Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României.

Alooo, institutie subordonata direct Prefecturii Arges. Sau pe permise nu mai apre tricolorul

Alooo, institutie subordonata direct Prefecturii Arges fara drapele tricolore. Sau pe permise nu mai aapre tricolorul romanesc ?

Asta mai ales, dupa ce constatasem ca nici la o spatamana dupa semnalul tras de noi, aceste institutii, inclusiv Serviciul de Permise si Inmatriculari, nici in ruptul capului nu vor sa se supuna literii legii. Dupa ce am anuntat secretara domnului prefect intentia noastra, ne-am deplasat la sediul Prefecturii pentru a dona drapelele si cartile de istorie dar… a fost practic imposibil de parca acele drapele si carti ar fi fost toxice sau simboluri ale cu totul altei tari. Nu e frumos gestul dumneavoastra domnule prefect, mai ales ca nici steagurile noastre nu le-ati vrut, nici altele nu s-au arborat la institutiile subordonate dumneavoastra, un efemer reprezentant in teritoriu al Guvernului statului roman. Suntem curiosi daca, totusi, veti avea orbul gainilor si de 1 Decembrie cand, ne dati de inteles prin atitudinea dumneavoatra, ca nici macar de ziua Romaniei institutiile pe care ar trebui sa le pastoriti romansste nu vor arbora drapelul Romaniei. Observati ca nici nu mai amintim de Lege sau de bunul simt, asta pentru ca,cica, fudulia de prefect e foarte dureroasa….

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....