spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Un pitestean a pus pe picioare, la Bascov, o afacere unică în România – apa minerala cu abonament !

Facebook Twitter Google+
Un pitestean a pus pe picioare, la Bascov, o afacere unică în România – apa minerala cu abonament !

Apa de masa Poiana Ursului, cel mai nou si natural brand local 

De mai bine de o luna de zile, in magazinele din Arges, clientii au putut remarca un nou produs care, cu siguranta, le-a reamintit in primul rand prin forma, de celebrele sifoane din perioada de dinainte de `89. Si daca in acea perioada se statea la coada la sifonarii pentru a umple cu o banala apa niste recipiente greoaie din sticla in culori sumbre, de data aceasta amatorii de apa garbogazoasa de masa pot cumpara lejer din orice magazin, de data asta intr-un ambalaj modern, atragator si returnabil, cea mai buna apa de masa din judet imbuteliata in cea mai noua si performanta fabrica: Poiana Ursului. Mai mult, odata cumparata prima sticla, clientul devine abonat la aceasta apa.

O idee, un proiect, o fabrica !

Reportaj Apa Poiana Ursului 2Cum piata apelor minerale din Romania este una supraaglomerata de produse peste care s-a asezat atat banalitatea formei recipientelor dar si a inutilitatii acestora dupa golirea continutului, un afacerit pitestean, Gelu Tofan, a venit cu ideea de imbutelia si a vinde apa de masa carbogazoasa intr-o noua prezentare, una care sa readuca in memoria cumparatorilor nostalgia vremurilor de mult apuse dar si una care sa elimine de prin debara sau colturile bucatariilor maldarele de PET-uri. Cum intreprinzatorul argesean a avut ca punct de pornire si un cunoscut izvor de apa situat in Bascov, in Valea Ursului, primul pas a fost acela de a face o analiza profesionista a calitatii acelei ape de izvor. Rezultatele analizelor au fost peste asteptari, adica o apa pura de izvor cu 0 nitriti si nitrati si l-au convins pe Gelu Tofan sa puna ideea in practica. Asa se face ca in 2012 a intocmit un proiect bazat pe ideea sa de afacere pe care l-a depus in speranta ca va primi finantare europeana nerambursabila. Dupa aproape doi ani de asteptare si proiectul a primit o finantare nerambursabila de 197.352 euro. La aceasta suma afaceristul argesean a mai adaugat inca 35.000 euro obtinuti printr-un credit si in 2014 a pornit constructia fabricii de imbuteliere de la Bascov, din inima padurii. “Nu a fost asa simplu. Am avut probleme, piedici, chiar cu denumirea noului produs care initial trebuia fie Izvorul Ursului dar, datorita anumitor autoritati care s-au opus, am optat pentru Poiana Ursului. Fabrica de îmbuteliat apă carbogazoasă de la Bascov foloseşte tehnologie de ultimă genenaţie, proiectul fiind finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 232. 179 euro din care finanţarea publică prin PNDR s-a ridicat la suma de 197.352 euro, iar contribuţia

Gelu Tofan, un intreprinzator cu initiativa si ambitie

Gelu Tofan, un intreprinzator cu initiativa si ambitie

privată a beneficiarului fiind de 34.827 euro. În ce priveşte capacitatea de producţie a fabricii noastre aceasta este în medie 5.000 sticle/zi. 54% din producţie se va face prin distribuţia proprie, restul de 46% prin contractare”, ne-a declarat Gelu Tofan. Din 25 septembrie 2015, odata cu finalizarea investitiei, au fost livrate catre magazine primele loturi cu apa Poiana Ursului, o apa cu un conţinut bogat în diverse elemente, precum calciu, magneziu, potasiu sau sodiu, cu nitriţi şi nitraţi zero, adică sub limita de detecţie şi un pH de 6,98, conform buletinului de analiza LAREX.
De precizat ca  apa “Poiana Ursului” este 100% naturală, este extrasă şi  imbogatita cu dioxid de carbon bio (Biogon C), cei 9 angajaţi ai SC Ecomineral Spring SRL neavând nicio intervenţie asupra apei, ei doar supraveghind procesul de îmbuteliere.

Apa Poiana Ursului comercializata in majoritatea magazinelor din Arges

Sa spunem ca fabrica de îmbuteliat apă carbogazoasă de la Bascov, comercializează brandul “Poiana Ursului” sub formă de

Fabrica de imbuteliere lucreaza deja la capacitate maxima

Fabrica de imbuteliere lucreaza deja la capacitate maxima

sifon, la peturi de 2 litri, la un preţ recomandat in magazine de doar 1 leu. Pe langa calitatile apei, un alt avantaj este acela că atragatoarea sticla de sifon este returnabilă. „In momentul acesta argesenii pot gasi Poiana Ursului in majoritatea magazinelor din Pitesti, Mioveni, Curtea de Arges si Campulung. Nu intentionam sa intram in marile supermarketuri si nici sa depasim granitele judetului pentru ca vrem sa fie o apa populara pentru argeseni.Fiind un produs romanesc suta la suta vindem apa numai in magazinele detinute de firme cu capital romanesc si nu marilor retaileri”, spune Gelu Tofan
Potrivit acestuia, firma SC Ecomineral Spring SRL, detinatoarea fabricii de imbuteliere, poate primi şi comenzi directe la sediul firmei din strada Florea, nr.22 A, Bascov sau la numărul de telefon 0745.634.176. Ca un ultim amanunt demne de retinut, sa mai spunem ca fabrica “Poiana Ursului” foloseşte în totalitate energie regenerabilă, fiind dotată cu panouri solare,fotovoltaice şi pompe de căldură.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....