Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un medic are dosar penal: E acuzat de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor

Publicat

in

Un doctor de familie din localitatea doljeană Mischii este cercetat în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, remis miercuri.

„Din conţinutul actului de sesizare rezultă indicii temeinice că numitul D. I., medic de familie în comuna Mischii, judeţul Dolj, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu specifice prevenirii răspândirii COVID-19 cu ocazia întocmirii formalităţilor necesare plasării în autoizolare a două persoane care au revenit pe teritoriul României după tranzitarea unor state afectate de pandemie”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ALERTĂ! Banii europeni blocaţi în criză economică

Publicat

in

De

In situaţia de urgenţă în care se află Romania, avem  de-a face cu situaţii greu de apreciat. Inconştienţă, reavoinţă sau pur şi simplu analfabetism profesional. Oricare ar fi motivul, asemenea situaţii ar trebui reglate urgent de către autorităţile care se bat cu pumnii in piept cum că iau masuri organizatorice. Criza economică bate la uşă si Guvernul trebuie să ia măsurile necesare minimizării efectelor asupra romănilor. Numai că nu se prea intămplă aşa ceva.

Una dintre sursele financiare rămîne fondurile europene care sunt la dispoziţia României. Însă ce să vezi că la Ministerul Fondurilor Europene nu se întâmplă aşa ceva. Surse din cadrul instituţiei ne arată faptul că în acest moment este un blocaj provocat de „elemente” mânate în activitate probabil de interese personale, inconştienţă sau analfabetism profesional. Există apeluri  de proiecte în derulare care ar putea fi contractate RAPID, în valoare de sute de milioane de euro, însă acestea sunt întârziate din cauze incredibile. În cele mai multe cazuri pentru că nu place unora.  Aceleaşi surse ne arată faptul că la nivel decizional, există o „ruptură” (sau este doar teatru?!) între un anumit consilier care îşi arogă prin atitudine agresive decizii de ministru, astfel încât  autoritatea  acestuia este ştirbită într-un fel sau altul   chiar de către acesta. Este vorba despre fostul şef de cabinet al lui Răzvan Cuc, actual consilier al ministrului Boloş, cu „aroganţe de şef de cabinet”, care a demarat o adevărată prigoană în minister, punând sub semnul întrebării unele decizii ale ministrului. Şi aici nu mai este teatru. Există informaţii cum că, în lipsa acestuia, el întoarce decizii şi manifestă o   atitudine arogantă şi agresivă prin care îşi doreste să arate cel mai probabil funcţionarilor  cu funcţii de conducere din minister cine este de fapt Seful.  Mai mult decât atât, cum era şi normal în cazul unor personaje de acest gen, el a „manifestat”  deja activităţi cu caracter personal care i-au fost indeplinite până la un punct, prin detaşări suspecte, în anumite zone din minister. Apoi acelaşi, consilier se laudă cum că ar fi comandat controale fix în aceleaşi zone, în condiţiile în care personalul lucrează la capacitate minimă pentru a nu bloca activitatea ministerului. Oare de ce? Sunt  funcţionari publici care lucreză de ani buni.  Ce competenţe are acest individ în fonduri europene? Cine îl ţine domnule premier Orban şi domna vicepremier Turcan pe acest individ care a bulversat activitatea ministerului? Sunt amânate contractări ale unor apeluri de proiecte si asta acum când suntem într-o criză profundă. Sunt apeluri de proiecte, care ar putea aduce imediat în piaţă  sute de milioane din bani europeni, trecând direct la implemetarea proiectelor,  lansate în urmă cu mult timp si evaluate deja. Situaţia este incredibilă, în acest minister. Dar deh probabil, cineva, în inconştienţa lui, încă nu s-a conectat la borcanul cu miere?! Şi dacă este  aşa, iar asta nu ar fi cumva  o „crimă”,  împotriva românilor în situaţia în care se  află ţara, atunci putem pleca cu toţii acasă. Domnilor, treziţi-vă!

Deci în condiţiile în care activitatea economică deja suferă, se pare că la Ministerul Fondurilor Europene primează alte interese sau este vorba doar despre analfabetism funcţional.  Pentru că se fac şedinţe în care pe aceleaşi subiect se dau directive diferite la distanţă de doar câteva zile. Exemple sunt multe. Zona de cercetare subfinanţată ani buni aşteptă contractarea şi supracontractarea unor apeluri deja evaluate şi eventual lansarea unor noi apeluri cu implementare rapidă. Există liste de rezervă pentru apeluri deja evaluate în zonă de capital uman si care ar putea intra în implementare imediat, însă nimeni nu spune nimic, în timp ce piaţa deja începe să dea semne de criză. Iar  zilele trecute, domnul ministru vorbeste despre achitarea de echipamente medicale candva spre sfarsitul anului. Incredibil. Stiti domnule ministru ca angajatii de la OIPSI nu si/au luat banii pe luna ianuarie si autoritatile public centrale viseaza proiecte faraonice, in timp ce tin in sertare proiecte care sunt muncite de luni bune?

Revenind la domnul consilier, sursele noastre spun că este un personaj,  probabil dubios care, după ce a fost şeful de cabinet al lui Cuc a fost si director al Aeroportului Otopeni. Şi aici au existat suspiciuni rezonabile legate de relaţiile sale cu firme din domeniul IT, cu un anume Cioca, care din nou întâmplător ar fi lucrat la un proiect eşuat la Tarom în aceeaşi perioadă, dar şi a unor tensiuni în relaţia cu o anumită firmă care operează spaţii în aeroport.

Important este ca premierul Orban să ia decizii rapide, să ştie că sunt bani europeni care stau să fie cheltuiţi în acest an de cumpănă şi care nu pot fi opriţi de către nişte analfabeţi funcţionali, în actuala criză pentru  că ar fi chiar o crimă împotriva românilor.

Iar aceste lucrurile pot fi verificate pentru că pe acest exerciţiu financiar banii   stau de luni de zile,  pentru că nu place unuia sau altuia un proiect sau altul. Şi pe tot felul de poveşti că vom face şi vom drege. Domule premier, nu mai este timp de poveşti. Daţi drumul în piaţă la banii europeni care stau de luni bune. Se poate. Doar verificaţi! Dacă ăsta este nivelul gândirii unora, într-o situaţie de criză ca acum, atunci sincer nu mai are rost. Este incredibil, dar inca  situatia se pot regla. Implicaţi-vă domule Orban. Este un strigăt de disperare a unor omanei care lucrează de ani de zile în fonduri şi care se uită la munca lor cum se poate duce de râpă. Nu vă mai lăsaţi dezinformaţi, domnule premier Orban, doamna vicepremier Turcan. Verificaţi acum cât mai e timp, Verificaţi cum pot fi băgaţi în piaţă rapid banii europeni.

Sunt întrebări şi informaţii pe care Premierul Orban, dar şi coordonatorul MFE, Raluca Turcan ar putea măcar să le verifice în profunzime. Ultima şansă în acest exerciţiu, astfel încât efectele crizei să fie cât mai mult limitate.  Ştie oare domnul Câţu câţi bani ar putea intra in economie rapid, prin contractarea si supracontractarea unor apeluri de proiecte evaluate deja???? Bani care s-ar putea întoarce la buget şi ar salva multe locuri de muncă???  Aceste lucruri sunt cunoscute la nivelul ministerului şi lumea vrea să vorbească domnule Orban şi domna Turcan. Ascultaţi-i!  Până acum au tăcut, dar nu se mai poate acum când situaţia a devenit atât de gravă. Pentru că consilierul şi nici măcar actualul ministru nu vor să-i asculte şi bineînţeles că nu vor fi ei  cei care  vor  deconta politic această situaţie.  Situaţie, care de asemenea poate fi uşor încadrată la un moment dat la cine ştie ce articol din codul penal. Pentru că românii trebuie să ştie că sunt instrumente pe care  le puteţi folosi încă.  Dar ce mai contează atunci când ştii că ai avut instrumente şi că nu  le-ai  folosit, lăsând oameni şi firme să moară, doar pentru că unii sunt prea inconştienţi, aroganţi, interesaţi sau prea rău-voitori. Dumnezeu mai ştie cum sunt.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Neculai Onțanu (ADER): Suntem în sfera sincronismului european (Opinie)

Publicat

in

De

Vedem zilnic bâlbâiala nepermisă a Guvernului în actele normative care prin noi ordonanțe militare modifică ordonanțele precedente. Desigur că nu peste mult timp va veni și Ordonanța nr. 5 care va modifica Ordonanța nr. 4 și pentru a-i justifica noutatea îi vor mai adăuga câte ceva în coadă.

Este evident că situația apărută în China la finele anului trecut și alarmele transmise de Organizația Mondială a Sănătății încă din prima parte a lunii ianuarie, potrivit cărora epidemia de Coronavirus se va exporta rapid și în Europa și se va transforma în pandemie, a fost luată în derâdere de guvernanții României. Guvernul a   fost prins pe picior greșit și nu a întreprins aproape nimic  pentru a lua măsurile necesare pentru a pregăti populația și economia. Aici sincronismul cu Europa, despre care vorbea în „epocă” cu atâta necesitate Eugen Lovinescu, a funcționat perfect. Numai că, în „epocă” România încerca să se sincronizeze cu țările europene modernizând România cu instituțiile și valorile europene. Azi România se sincronizează tot cu țările europene, cu indiferența condamnabilă a Europei față de o criză care va afecta mulți ani de acum încolo viețile cetățenilor țărilor europene și economiile lor. Nimic nu va mai fi din ce a fost.

În aceste condiții apreciem ca Guvernul României să iasă din bâlbâiala dovedită și să ia câteva măsuri urgente. Ce așteaptă ? În România au intrat din zonele roșii peste 250.000 de români și dacă am face doar un calcul simplu, avem de mult peste 100.000 de infectați cu Coronavirus, la care se adaugă alte mii de persoane pe care le-au infectat acasă. Suntem într-un pericol uriaș. Guvernul, în afara măsurilor de izolare, nu vorbește despre nimic altceva.

Specialiștii în sănătate și economie a Partidului ADER solicită Guvernului României următoarele:

I. Măsuri medicale urgente.

1. Cerem în primul rând ca Guvernul să asigure echipamentul complet de protecție pentru toate cadrele medicale și personalul auxiliar din spitale și din tot sistemul medical. În acest moment Guvernul a transformat corpul medical și cel auxiliar în principalul receptor și difuzor de Coronavirus.

2. Cerem Ministrului Sănătății să emită urgent un ordin prin care nici un cadru medical sau auxiliar să nu intre în activitate fără a i se asigura echipamentul de protecție și nu să-i amenințe cu dosare penale.

3. Cerem Guvernului să stabilească urgent perioadele de timp la care să fie testate toate persoanele care lucrează în sistemul medical.

4. Cerem Guvernului să aloce transparent toate sumele necesare pentru asigurarea echipamentelor și medicamentelor pentru toate categoriile de bolnavi.

5. Cerem Guvernului să nu transforme spitalele în unități medicale mixte care să trateze la un loc bolnavii de Coronavirus cu celelalte categorii de bolnavi. Prin această măsură va bloca tot sistemul medical.

6. Cerem Guvernului să apeleze la echipamentele de protecție și aparatura medicală asigurate prin licitație colectivă de Comisia Europeană, care face acest lucru la prețuri mult mai mici și la cele mai înalte standarde de calitate. Până acum Guvernul României nu a făcut-o, apelând la tot felul de interpuși ce practică prețuiri uriașe fără prea multe garanții de calitate.

II. Măsuri economice urgente. Comisia Europeană a eliminat multe restricții privind bugetele și a adoptat măsuri de sprijin financiar pentru țările membre în situația pandemiei actuale. În acest context cerem Guvernului:

1. Să protejeze locurile de muncă ale populației prin garantarea de credite întreprinderilor mici și mijlocii de până la 800 de milioane de euro, acceptată de Comisia Europeană, pentru repornirea producției și investiții.

2. Să sprijine întreprinderile mari prin garantarea de credite de peste 1 miliard de euro, acceptată de Comisia Europeană, pentru repornirea producției, salvarea locurilor de muncă și investiții.

3.  Să renunțe la solicitarea făcută către Comisia Europeană de a primi bani pentru șomaj tehnic. Șomajul tehnic nu este avantajos nici pentru salariați și nici pentru societățile comerciale care vor amâna cât de mult posibil repornirea activității întrucât, pentru șomajul tehnic primesc bani de la Stat și după această perioadă vor reuși cu mai multă greutate să-și repornească producția.

4. Guvernul să solicite de bani de la Comisia Europeană pentru repornirea producției, susținerea locurilor de muncă și investiții. În cazul pierderii locurilor de muncă a unor salariați, sumele să fie asigurate din fondul de șomaj, ceea ce este mult mai avantajos atât pentru salariați cât și pentru societățile comerciale.

5. Guvernul să renunțe la măsura luată prin Ordonanța Militară nr 4 privind plafonarea prețurilor la energie și combustibil. Este o măsură populistă prin care, în situația în care prețurile la energie și combustibil scad drastic la nivel mondial, ceea ce trebuie să se întâmple și la noi, acest act normativ dă prilejul legal ca firmele care asigură energia și combustibilul să-și mențină prețurile produselor lor la un nivel ridicat, acela din data de 29 martie a.c.

6. Cu forța de muncă disponibilă, porniți autostrăzile României !

Neculai Onțanu, Președinte de onoare al Partidului ADER

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend