Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un lider MASON român face dezvăluiri ULUITOARE

Publicat

in

Dr. Anca Nicolescu, unul dintre liderii masoneriei feminine din România și nu numai, crede că ţara noastră trebuie să îşi câştige poziţia de lider în Balcani sau chiar în Europa, iar pentru asta trebuie în mod continuu și constant să pună condiţii în relaţiile diplomatice sau militare, anunță Jurnalul.ro.

Citește și: Raport DEVASTATOR pentru tehnocrați: NU au făcut nimic la un an de la Colectiv

„Cred cu tărie că am fi ajuns mult mai departe decât suntem astăzi, dacă am fi avut specialiști care să reprezinte cu adevărat interesele României la summit-urile internaţionale, care s-ar fi luptat pentru drepturile şi aspiraţiile noastre şi s-ar fi erijat în lideri ai ţărilor din Balcani. Din nefericire, aici a fost şi marea dramă a ţărilor balcanice. În timp ce în Europa Occidentală, ţările s-au coalizat imediat după Al Doilea Război Mondial şi chiar au constituit C.E.C.O – ceea ce avea să devină Uniunea Europeană de astăzi, lucru care le-au adus prosperitate, în ţările Balcanice nu a existat vreo ţară care să identifice interesele comune în regiune şi să grăbească drumul acestor ţări spre Europa. Ba din contră, au existat mereu tensiuni, nimeni nu şi-a dorit să facă eventuale compromisuri şi să găsească puncte comune de colaborare. România a avut o mare şansă să devină lider zonal, dar a ratat-o din cauză că nu a acţionat ca mediator, aşa cum bine fac Marile Puteri. Totuşi, timpul nu e pierdut, ţările din Balcani încă nu şi-au găsit un lider, iar România ar putea deveni unul dintre candidaţii acestui statut foarte important pentru politica regională sau chiar europeană, Peninsula Balcanică plasându-se între Europa Occidentală şi Orientul Mijlociu. Acest lucru s-ar întâmpla numai dacă am avea oameni puternici de Stat, care să-şi asume această responsabilitate”, a spus dr. Anca Nicolescu.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sophia Loren revine – Noul său lungmetraj va fi distribuit de Netflix

Publicat

in

De

Netflix a cumpărat drepturile de difuzare la nivel global a filmului „The Life Ahead/ La vita davanti a sé”, care marchează revenirea actriţei Sophia Loren în lungmetraj după zece ani.

Regizat de fiul ei, Edoardo Ponti, drama este o adaptare a romanului „La vie devant soi”, de Romain Gary. Cartea a mai fost transpusă în film de israelianul Moshe Mizrahi sub titlul „Madame Rosa”, cu Simone Signoret în rol principal. Lungmetrajul a câştigat Oscarul pentru „film în limbă străină” în 1978.

Loren, în vârstă de 84 de ani, joacă rolul Madame Rosa, supravieţuitoare a Holocaustului, care leagă o prietenie cu Momo, un imigrant senegalez în vârstă de 12 ani. Acţiunea filmului este plasată în Bari, iar povestea este spusă din punctul de vedere ales în carte, al copilului Momo.

Din distribuţie mai fac parte actriţa spaniolă transgender Abril Zamora, italianul Renato Carpentieri şi iranianul Babak Karimi.

Cel mai recent, Sophia Loren a putut fi văzută în drama muzicală „Nine” (2009), regizată de Rob Marshall.

„Nu aş putea fi mai mulţumită decât să lucrez cu Netflix pentru un film atât de special”, a spus Sophia Loren într-un comunicat, citat de Variety. „În cariera mea, am lucrat cu cele mai mari studiouri şi pot spune cu siguranţă că niciunul nu a avut amploarea şi diversitatea culturală ale Netflix şi asta este ceea ce iubesc la ei”.

Filmul este produs de Palomar (Italia), unitate a Mediawan Group (Franţa), cu sprijinul Impact Partners Film Service, Artemis Rising Foundation, Foothills Productions, Another Chapter Productions şi Scone Investments.

Serviciul de streaming nu a anunţat o dată de lansare şi nici dacă filmul va fi prezentat în vreun festival.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Salonul auto de la Beijing, amânat din cauza epidemiei de coronavirus

Publicat

in

De

Organizatorii Salonului auto din Beijing au anunţat amânarea evenimentului, care ar fi trebuit să aibă loc în aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus. Evenimentul se desfăşura la fiecare al doilea an şi a atras, anul trecut, 820.000 de oameni din 14 ţări.

Potrivit Reuters, Salonul urma să aibă loc între 21 şi 30 aprilie.

Aceasta este cel mai recent dintr-o serie de evenimente care au fost victime ale răspândirii virusului, atât în ​​China cât şi în străinătate.

Marele Premiu de formula 1 al Chinei, programat pentru 19 aprilie, a fost amânat săptămâna trecută. Alte evenimente care au fost anulate sau amânate includ Campionatul Maybank din Malaezia, China Open de la Shenzhen şi târgul Mobile World Congress 2020 din Spania.

China ar putea amâna sesiunea parlamentară anuală, potrivit mass-mediei de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend