spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Un etalon pentru cultura din Curtea de Argeș, profesorul Constantin Voiculescu

Facebook Twitter Google+
Un etalon pentru cultura din Curtea de Argeș, profesorul Constantin Voiculescu

Pe profesorul Constantin Voiculescu, l-am întâlnit la o cafea unde se afla împreună cu alți oameni de cultură din orașul nostru. Cu amabilitatea binecunoscută, a acceptat să ofere un scurt interviu ziarului nostru.

Reporter: Bună ziua, domnule profesor!

Constantin Voiculescu: Bună ziua!

R: Vă consider un etalon al culturii din orașul Basarabilor pentru tot ce ați făcut pentru el și nu este doar părerea mea ca fost elev al domniei voastre.

C.V.:(Zâmbea)…

R: Cum vede profesorul Constantin Voiculescu cultura argeșeană, pe ce făgaș se află?

C.V: Dacă ne gândim că un oraș atât de mic are trei reviste de cultură-mă refer la ,,Pietrele Doamnei, Curtea de la Argeș și mai ales, la revista ,,Glasul Iubirii”, o revistă extraordinară-atunci, putem spune că se află pe un drum bun. Vreau să fac o mențiune, pentru a nu fi înțeles greșit: revista condusă de academicianul Gheorghe Păun, nu este o revistă mai puțin bună decât ,,Glasul Iubirii”, dar ea se adresează unui mediu mai ,,înalt, academic”.

R: Și totuși, fenomenul cultural nu este atât de mediatizat și când spun asta, nu mă gândesc doar aici, pe plan local. De ce?

C.V: Pentru că nu sunt respectate respectate principiile existențiale, nu se mai ține cont de ele, mă gândesc la credință, adevăr, frumos, etică. Oamenii sunt preocupați de un singur lucru-banul. Totul se-nvârte în jurul acestuia. Banul, împreună cu politicul, distrug lumea, frumosul din ea. Ne-ntrebăm de ce oamenii sunt interesați doar de vești nefaste, că sunt atrași de acestea. Cum să îi mai intereseze să citească o carte, când li se arată la toate televiziunile doar scandaluri cu politicieni, crime, violuri…Oamenilor le lipsește nu doar cultura, ci și educația. Există trei factori de care depinde educația: familie, școală, societate. Acasă părinții nu au timp să se ocupe de educația copilului, la școală totul se bazează pe criterii politice, sunt puși în funcții înalte oameni aleși politic, ca de altfel în majoritatea domeniilor, iar în societate…nici atât.

R: V-ați mai întoarce la școală acum?

C.V: Nu.

R: Continuați să participați la cenacluri literare, faceți recenzii, comentarii la cărțile diferiților autori, altfel-spus, sunteți totdeauna în preajma fenomenului cultural.

C.V: Da, particip la tot felul de evenimente culturale, fac recenzii ale cărților, scriu în ziar, reviste, comentez cărți ale anumitor scriitori. Joi, pe 14 februarie, la ora 16, voi face comentariul la cartea Lidiei Mariana Manea, intitulată ,,Amurg și răsărit”, o carte de versuri și poeme în proză.

R: Vă mulțumesc, încă odată pentru amabilitatea de a-mi acorda acest interviu și vreau să vă urez un călduros ,La mulți ani”, pentru că în curând, se apropie aniversarea domniei voastre.

C.V: Mulțumesc!

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....