Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un doctor aruncă-n aer sistemul medical: ‘Vă rog să nu dați cu pietre’

Publicat

in

Un doctor aruncă-n aer sistemul medical din România! Un cunoscut chirurg susține că, de când s-au mărit salariile în scop electoral, anumiți medici nu mai vor să muncească și caută motive pentru a evita bolnavii grei.

Chirurgul Laurențiu Belușică, de la Spitalul „Malaxa” din București, zguduie sistemul medical.

„Un coleg de la un spital mic din ţară, care nu doreşte să fie cunoscut în Facebook, mi-a transmis o situaţie cu care se confruntă des. Colegi din anumite specialităţi, de când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, nu mai vor să muncească şi caută diferite motive evitând bolnavii grei pe care îi îndrumă spre alte spitale chipurile mai dotate. Au ajuns să ascundă şi să fure investigaţiile paraclinice pentru a evita contactul iminent cu astfel de pacienţi dificili. Am întrebat, se întâmplă şi în alte părţi. Evident că aceasta este cauza, aşa cum am spus şi eu de la început, şi anume faptul că mărirea chiar justificată a salariilor fără schimbări majore ale sistemului comatos de multă vreme, o să conducă la anomalii care se reflectă asupra pacientului, a spitalului (aglomerarea unor spitale terminus) ca şi a medicului curant care se alege într-o gardă cu un pacient greu pe care nu-l poate rezolva. Soluţii? Păreri? Acesta reprezintă un punct de vedere personal, vă rog să nu daţi cu pietre, doar cânt la pian”, a scris, pe Facebook, chirurgul Beluşică.

Vezi și

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Meciurile din campionatul Germaniei s-ar putea relua în mai

Publicat

in

De

Meciurile din campionatul Germaniei s-ar putea relua în mai, doar cu un număr total de 239 de persoane în tribune, anunţă, marţi, cotidianul Bild, potrivit news.ro.

Partidele de fotbal au fost oprite în Germania la mijlocul lunii martie şi sunt suspendate până la finalul lunii aprilie.

Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Conducătorii Bundesliga studiază posibilitatea ca meciurile să se reia la începutul lunii mai, cu porţile închise.

În această ţară, au fost raportate aproape 100.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi peste 1.400 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Debitul maxim al Dunării se va situa peste mediile multianuale ale lunilor mai şi iunie, în timp ce în aprilie va fi sub valoarea medie

Publicat

in

De

Debitul maxim al fluviului Dunărea se va situa peste mediile multianuale ale lunilor mai şi iunie, în timp ce în aprilie va fi sub valoarea medie prognozată de hidrologi, conform analizei pe trei luni realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

În ceea ce priveşte regimul hidrologic pe râurile interioare, acesta va fi, în general, la valori cuprinse între 50 şi 80% din mediile lunare în aprilie, mai şi iunie, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Specialistii vin cu o veste INCREDIBILĂ: economia românească ar putea fi MAI PUȚIN afectată de criză decât se crede

Astfel, în luna aprilie 2020, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, însă vor fi şi valori mai mici, între 30-50% din normalele lunare, pe râurile din bazinele hidografice: Olt inferior, Vedea, Putna şi Trotuş şi chiar sub 30% din aceste valori pe râurile din bazinele hidrografice: Rm. Sărat, Bârlad, pe cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi pe afluenţii săi.

În luna mai, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Olt inferior, Vedea, Rm.Sărat, Putna, Trotuş. Cele mai mici valori (sub 30%) se vor înregistra pe Bârlad şi pe râurile din bazinul mijlociu şi inferior al Prutului.

Citește și: Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Potrivit hidrologilor, în luna iunie, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu mijlociu şi inferir, Olt inferior, Vedea, Rm.Sărat, Putna, Trotuş. Cele mai mici valori (sub 30%) vor fi consemnate pe Bârlad şi pe râurile din bazinul mijlociu şi inferior al Prutului.

„În cursul lunilor aprilie, mai şi iunie sunt posibile episoade cu creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu depăşirea Cotelor de Apărare pe unele râuri, îndeosebi din nordul, vestul şi centrul ţării, în perioadele cu ploi mai însemnate cantitativ”, avertizează hidrologii.

În ceea ce priveşte fluviul Dunărea, la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), debitul maxim estimat pentru luna aprilie este de 5.500 metri cubi/secundă (mc/s), mult mai mic faţă de valoarea medie multianuală de 7.900 mc/s, iar cel minim de 3.200 mc/s, relevă prognoza de specialitate.

Citește și: CCR discută pe 6 mai sesizările PNL pe legile inițiate de PSD privind amânarea plății ratelor și suspendarea plății utilităților

Pentru luna mai 2020, debitul de nivel maxim prognozat este de 8.000 mc/s, peste valoarea medie multianuală a perioadei, de 7.250 mc/s, iar cel minim de 4.200 mc/s.

De asemenea, pentru luna iunie, debitul maxim al Dunării este estimat la 7.000 mc/s, iar cel minim la 3.500 mc/s, faţă de media lunii respective, de 6.400 mc/s.

Hidrologii precizează că aceste estimări de lungă durată se vor actualiza prin prognoze de scurtă durată care vor fi precedate, în situaţiile în care se estimează posibilitatea depăşirii Cotelor de Apărare, de avertizări hidrologice emise pe baza situaţiei şi a evoluţiei factorilor meteorologici din momentul respectiv.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend