Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un diplomat al Consulatului General al Rusiei din Liov declarat persona non grata de Ucraina

Publicat

in

Ucraina a declarat un diplomat din cadrul Consulatului General al Rusiei din Liov persona non grata, a anunțat marți serviciul de informații ucrainean SBU, potrivit site-ului agenției TASS, potrivit Mediafax.

”Ministerul ucrainean de Externe l-a declarat pe diplomat persoan non grata pentru actiovități incompatibile cu statutul unui oficial consular. Acesta a părăsit deja Ucraina”, a transmis SBU.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Potrivit serviciului special ucrainean, diplomatul ar fi recrutat un militar în rezervă pentru a strânge informații despre personalități politice și publice, unități militare ucrainene, agenții speciale și de asigurare a ordinii publice și instructori militari străini din regiunea de vest a țării.

Ambasada Rusiei în Ucraina a refuzat să comenteze comunicatul SBU, precizând că acesta nu este un eveniment recent.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

”Este o chestiune veche. Ne vom abține de la comentarii”, a declarat pentru TASS un oficial din cadrul ambasadei.

Ca răspuns la expulzarea diplomatului rus de către Kiev, Moscova a declarat un angajat al Consulatului General al Ucrainei din Sankt Petersburg persona non grata, a declarat pentru TASS Ministerul rus de Externe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Manifestul lui Pierre de Coubertin va fi vândut la licitaţie săptămâna viitoare

Publicat

in

De

Manuscrisul original al manifestului scris în 1892 de Pierre de Coubertin va fi vândut la licitaţie săptămâna viitoare, la New York, casa Sotheby’s estimând că documentul va fi cumpărat cu un milion de dolari potrivit news.ro

Licitaţia va avea loc miercuri.

În manifest, baronul de Coubertin îşi prezintă viziunea pentru renaşterea Jocurilor olimpice din antichitate sub forma unei competiţii sportive moderne şi internaţionale în spiritual excelenţei şi fair-play-ului.

Manuscrisul de 14 pagini este singurul exemplar cunoscut al manifestului şi a fost scris de Coubertin pentru un discurs ţinut în 1892, la a cincea aniversare a Asociaţiei franceze de atletism, la Paris.

La doi ani după discurs, Pierre de Coubertin a fondat Comitetul Internaţional Olimpic, iar în 1896 au avut loc la Atena primele Jocuri Olimpice moderne.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ULTIMA ORĂ: Bărbatul care s-a împuşcat într-un poligon din Constanţa a murit

Publicat

in

De

Bărbatul de 41 de ani care s-a împușcat vineri la un poligon de trageri din Constanța a murit sâmbătă dimineață, la spital, transmite Mediafax.

Bărbatul de 41 de ani a murit sâmbătă dimineață, la spital.

Potrivit unor surse, un bărbat, rudă cu cel care s-a împușcat, a sunat la 112, anunțând că acesta vrea să se sinucidă. Poliția și ambulanța au mers la locuința bărbatului care s-a împușcat, însă nu l-au mai găsit acasă, pentru că între timp plecase către poligonul de trageri, al cărui vechi client era.

De altfel, medicii au spus de vineri că șansele de supraviețuire ale bărbatului sunt foarte mici.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend