Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Primul caz de coronavirus la Curtea de Argeș – Soția unui director, depistată POZITIV !

Publicat

in

Boala nu alege ! La Curtea de Arges a fost confirmat primul caz de infectie cu COVID 19 la o femeie care s-a intors in data de 14 martie din Anglia. Este vorba de sotia directorului Bibliotecii Municipale din Curtea de Arges, angajata la Steinel SA, care este, acum, internata la Spitalul Judetean Arges. Femeia a fost plecata in Anglia la copii si s-a intors pe 14 martie in țară. Desi testul cu termoscanerul de la aeroport a indicat ca nu sunt probleme. Ulterior s-a simtit rau si, câteva zile mai tarziu, pe 22 martie, a fost luată cu izoleta de acasă iar primul test a confirmat infectia cu COVID 19. Maine, aceasta va efectua un al doilea test. Directorul Marian Ghita se afla in autoizolare la domiciliu si a fost de acord sa vorbeasca cu amărăciune, in exclusivitate, cu redactorii ziarului nostru pentru a lamuri cetatenii, multi dintre ei prieteni , care in ultimele ore nu au ezitat sa-i jigneasca familia, desi nu aveau date oficiale si certitudini. Mare parte din ceea ce i se intampla familiei directorului, emotional vorbind, se datoreaza si deciziei Prefecturii si a altor autoritati care au decis sa nu mai informeze populatia cu privire la cazurile de infectii.

” Sotia mea a fost plecata in Anglia pentru a ajuta copii care se aflau intr-o situatie limita ! Practic nu mai aveau ce sa manance, o situatie dificila. E mama, a trebuit sa fie acolo, orice mama facea asta. S-a intors inainte de starea de urgenta, pe 14 martie iar la aeroport a fost testata cu termoscanerul. A iesit bun rezultatul, adica nu erau probleme. A ajuns acasa si , zilele trecute, a avut primele simptome. Am facute demersurile medicale necesare si a fost testata. Am asteptat nerabdatori si cu incredere rezultatul testului dar acesta a picat ca un traznet: testul a iesit pozitiv. Am respectat totul din punct de vedere medical si acum este bine, spun medicii, este internata la Spitalul Judetean Arges si asteptam al doilea test. Nu stiu de unde a luat virusul. Poate din Anglia, poate din avion…. Nu imi dau seama. Dar ma doare sa vad vechi prieteni care ma privesc acum, pe mine si pe familia mea ca niste paria… si fac comentarii fara a avea macar certitudinea ca e infectata, doar din zvonuri. Nu meritam asta. Boala nu alege ! Nu mai intru pe internet, acum sunt in autoizolare si ma rog la Dumnezeu ca Rodica, sotia mea, sa fie bine si sa revina la normalitate „, ne-a declarat Marian Ghita, directorul Bibliotecii din Curtea de Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Polițiștii aplică legea! Au fost amendate peste 10.000 de persoane

Publicat

in

De

Au fost amendate peste 10.000 de persoane. 

16.048.902 lei – atât valorează amenzile aplicate de polițiști, în doar 24 de ore, românilor care nu au respectat măsură privind restricționarea circulației.

Totodată, în același interval de timp, s-au aplicat sancțiuni și pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină: peste 1.200. În plus, au fost deschise și 12 dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„(…) în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fapta prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 1.273 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsură privind restricționarea circulației. Acestora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.048.902 lei”, se arată în informarea GCS.

Totodată, Grupul a anunțat, luni, 192 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor în țara noastră ajunge la 1952.

Pacienții nou confirmați au vârstă cuprinsă între 1 și 90 de ani.

„Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj)”, potrivit ziare.com.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Publicat

in

De

Vești îngrijorătoare de la Grupul de Comunicare Strategică! GCS anunță că aproximativ 300 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus.

Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul corinavirus, după cum urmează:

91 medici,
90 asistenți medicali, 26 infirmiere,
8 ingrijitoare,
70 Personal auxiliar

Distribuție pe județe

Arad – Total 16
(5 Medici, 3 Asistente, 8 Personal auxiliar)

București – Total 45
(14 Medici, 11 Asistente, 5 Infirmiere, 15 Personal auxiliar)

Botoșani –Total 1
(1 Medic)

Cluj –Total 2
(2 Personal auxiliar)

Constanța –Total 1
(1 Asistent)

Covasna –Total 6
(5 Medici, 1 Asistent)

Galați –Total 4
(3 Medici, 1 Personal auxiliar)

Hunedoara –Total 15
(13 Medici, 1 Îngrijitoare, 1 Personal Auxiliar)

Iași –Total 3
(2 Medici, 1 Asistent)

Neamț –Total 7
(2 Medici, 3 Asistenți, 1 Infirmiere, 1 Persoanl Auxiliar)

Suceava –Total 181
(43 Medici, 70 Asistente, 20 Infirmiere, 7 Îngrijitoare, 41 Personal auxiliar)

Timiș –Total 2
(1 Medic, 1 Personal auxiliar)

Vrancea –Total 2
(2 Medici)

Vezi și

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend