Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ULTIMA ORĂ – Presa, SCOASĂ din sală: Carmen Dan și Jandarmeria, audieri la SECRET în Parlament

Publicat

in

Deputații Comisiei de Apărare au decis ca presa să nu mai aibă acces sală la audierile ministrului de Interne, Carmen Dan, dar și a reprezentanților Jandarmeriei.

Deputații au adresat întrebări, însă s-a considerat că răspunsurile conțin date clasificate, iar presa nu a mai avut acces în sală.

Deputații PNL, PMP și USR s-au opus, însă cei de la PSD și ALDE au majoritate. Robert Turcescu și Ovidiu Raețchi susțin că ei nu au pus întrebări la care s-ar oferi răspunsuri care conțin informații clasificate, însă Carmen Dan a avertizat că jurnaliștii vor difuza pe proprie răspundere eventuale informații clasficate.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

APELUL Prof. dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba!

Publicat

in

De

Managerul Institutului ”Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri că diagnosticul de gripă este unul ”clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune.

Vezi și: Marcel Vela explică prevederea care a nemulțumit USR: ‘Flotanții au devenit o masă electorală de manevră’

„Trebuie să terminăm cu această trăznaie, pentru că atunci când punem diagnosticul de gripă, este clar. Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut. Ai gripă! Nu ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie şi să îi spui ce ai. El va spune: ai gripă clinic. Acum, moda asta că facem teste de dimineaţă, la prânz şi seara şi bombardând camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie. Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo. Ca atare, recomandarea mea clară este: staţi acasă, căutaţi-vă, sunaţi medicul de familie. Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! 80 la sută dintre ele sunt pozitive real şi 20% sunt fals negative. Ca atare, dacă aveţi un test fals negativ, ce o să spuneţi? Că nu aveţi gripă când aveţi şi nu vă trataţi?”, a explicat Streinu-Cercel la Ministerul Sănătăţii.

El a afirmat că în prezent toate spitalele de pediatrie din Bucureşti trimit copiii la Institutul „Matei Balş” ca să fie testaţi de gripă.

Vezi și: Motivare șocantă a judecătorilor CAB: ‘Gheorghe Ursu nu este disident politic pentru că a făcut concedii în străinătate, vizitând toată Europa’

„Să intrăm într-un cadru natural şi să ne vedem de treaba noastră. În fiecare an este gripă. De ieri şi până astăzi, la ‘Balş’, au fost 141 de pacienţi. Toţi aveau gripă. Aseară, la ora 20,00, erau 50 de copii trimişi de la un spital din Bucureşti pentru test de gripă”, a adăugat Streinu Cercel.

Gripa se tratează, potrivit acestuia, cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Osetamivir, care are efect în 24 de ore.

„Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Osetamivir, că nu vor să prescrie. Că le-a spus cineva că nu au voie să scrie. Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap! Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce este în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea ar trebui să punem numărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu/Osetamivir, i-am oprit manifestarea şi respectiv transmiterea virusului în populaţie”, a mai explicat managerul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA cer noului guvern libanez să realizeze reforme ‘tangibile’

Publicat

in

De

Secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut miercuri guvernului libanez numit recent să realizeze reforme ”tangibile”, relatează AFP preluat de agerpres.

„Testul pentru noul guvern din Liban va fi acţiunile sale şi reacţia sa la aşteptările poporului libanez de a pune în aplicare reforme şi de a lupta împotriva corupţiei”, a spus el într-un comunicat.

„Numai un guvern capabil de (…) reforme reale şi tangibile va putea restabili încrederea investitorilor şi debloca ajutorul internaţional pentru Liban”, a avertizat el.

Noul prim-ministru Hassan Diab a avertizat miercuri că Libanul se confruntă cu o ”catastrofă” economică, la o zi de la formarea guvernului său.

Şeful diplomaţiei americane a cerut de asemenea guvernului şi armatei libaneze să garanteze siguranţa manifestanţilor.

Libanul are începând de marţi seară un nou guvern, sub conducerea lui Hassan Diab, după ce mişcarea şiită Hezbollah şi aliaţii săi au căzut de acord asupra structurii executivului, după săptămâni de discuţii asupra diferitelor portofolii ministeriale.

Noul premier libanez a promis că guvernul său va face tot posibilul pentru a răspunde revendicărilor protestatarilor, care solicită o revizuire a sistemului politic actual.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend