Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ULTIMA ORĂ: ‘Poliţistul pedofil’, trimis în judecată pentru 18 agresiuni sexuale

Publicat

in

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STAN EUGEN, sub aspectul săvârșirii a 18 infracțiuni de agresiune sexuală, aflate în concurs real, prev. de art. 219 alin. 1 Cod penal, art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Din probele administrate în cauză a rezultat următoarea situație de fapt.

În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 și 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului București. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracțiunile fiind săvârșite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora.

Menționăm că la data de 8 ianuarie 2028, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Stan Eugen vizând, în primul rând, săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectivă inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordonanța din 9 ianuarie 2018 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus preluarea cauzei de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe parcursul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare de la parchete de pe lângă judecătoriile de sector din București având ca obiect, de asemenea, săvârșirea unor infracțiuni de agresiune sexuală de către inculpatul Stan Eugen, acestea fiind reunite într-un nou dosar, care în final a fost reunit cu dosarul menționat anterior.

În cauză, procurorii au dispus prin ordonanță instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului cu privire la bunuri mobile şi imobile ale inculpatului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 6 București.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ce nu a spus Iohannis: Proiectul cu chinezii pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă a fost deja discutat în CSAT și declarat prioritar/ Ședința CSAT a avut loc după ce au apărut suspiciuni de spionaj legate de compania chineză

Publicat

in

De

​Președintele Klaus Iohannis a afirmat în dezbaterea de marți că va analiza în CSAT proiectele strategice în care sunt implicate companii chineze, printre care și cel privind reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. „Vom analiza cu foarte mare atenție în CSAT și se vor lua deciziile de rigoare pentru a garanta securitatea națională, pot să vă promit”, a răspuns Iohannis la o întrebare legată de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și licitația pentru 5G. Ceea ce nu a spus Iohannis este că proiectul de la Cernavodă, în care parteneră este o companie chineză acuzată de spionaj în SUA, a fost deja discutat în CSAT, în mai 2016, fiind declarat investiție prioritară.

China General Nuclear Power Corporation, compania chineză implicată în proiect, a fost acuzată în 2016, de Guvernul SUA, de spionaj nuclear. De altfel, un comunicat al Departamentului de Justiție din 14 aprilie 2016 arată că încă de pe atunci existau suspiciuni în acest sens. Vezi aici comunicatul Departamentului de Justitție.

Pe 27 mai 2016, în cadrul unei ședințe CSAT, proiectul a fost declarat prioritar. „În cadrul ședinței Consiliului am analizat și aprobat Raportul Ministrului Energiei privind stadiul și evoluția Proiectului Unitățile 3 și 4 de la Centrală Cernavodă, stabilind că acesta reprezintă un proiect prioritar de investiții pentru România, care va asigura creșterea cotei energiei nucleare la 30 sau chiar 32% din totalul producției naționale de energie electrică și va contribui substanțial la creșterea economică, menținerea, dar și crearea de noi locuri de muncă„, a declarat președintele Klaus Iohannis pe 27 mai 2016.

Cu toate acestea, proiectul a mers mai departe. Este adevărat că de aproape cinci ani, negocierile dintre Guvernul României și chinezi sunt tărăgănate. De altfel, potrivit surselor HotNews.ro, sunt șanse foarte reduse pentru a fi demarată construcția cu chinezii, însă statul român tot ezită să pună punct unor discuții care nu duc nicăieri. În condițiile în care proiectul este estimat la vreo 7 miliarde de euro, costurile în facturile plătite de consumatori pentru construirea reactoarelor ar fi semnificative. De altfel, potrivit surselor HotNews.ro, chinezii ar vrea să recupereze investiția într-un timp cât mai scurt. În această primăvară, Ministerul Energiei ar fi propus ca suma pe care să o suporte investitorii să fie peste 200 de milioane de euro anual. În mai 2019, la Ministerul Energiei a fost semnat un document numit acordul investitorilor în formă preliminară. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ludovic Orban le-a promis primarilor cel puțin 65% din impozitul pe venit

Publicat

in

De

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat, marţi, că premierul Ludovic Orban s-a angajat că aceste unităţi administrativ-teritoriale vor primi o cotă din impozitul pe venit de „minim 65%” potrivit Agerpres

„Am stabilit şi dumnealui s-a angajat că vom avea o cotă din iv (impozitul pe venit – n.r.) de minim 65%, pentru a repara complet nedreptatea ar trebui să fie un 67%, dar s-a angajat la minim 65%, sper din suflet că vom avea 67% . Şi doi, foarte important, de asemenea, că vor prelua, aşa cum a fost dintotdeauna, costurile sociale la Guvern, pentru că, din toate analizele noastre, este o mare nedreptate să vină la local, va prelua un minim de 50%, dar ne-a asigurat că se va orienta undeva la 90%. Repet, ne-a garantat doar un minim de 50%”, a afirmat Negoiţă, la finalul întâlnirii de la Guvern cu premierul.

El a adăugat că, în cadrul discuţiilor, s-a convenit asupra înfiinţării unui grup de lucru „pe partea de digitizare”.

„Să modernizăm România, să nu mai stăm în Evul Mediu, în acest dezastru în care am trăit până acum, mai ales administraţia centrală. Deci, iată, câteva aspecte, foarte relevante, pentru că, pe de-o parte, se refac bugetele locale, aşa mici cum erau, dar se refac, pe de altă parte, odată cu digitizarea o să avem optimizarea costurilor, pentru că nu mai avem atât de mari cheltuieli cum avem în prezent din cauza faptului că nu avem implementată tehnologie”, a spus Negoiţă.

Potrivit acestuia, partea guvernamentală a promis, totodată, că până la finele anului legea bugetului de stat va fi aprobată. „Ne-au promis că până la sfârşitul anului vom avea legea bugetului aprobată”, a menţionat el.

Robert Negoiţă a mulţumit premierului şi miniştrilor prezenţi la întâlnire pentru invitaţia de a discuta la Guvern şi a susţinut că, în cazul în care Ludovic Orban îşi va respecta angajamentele, poza sa va fi pusă în sediul AMR.

„Ultimele dăţi când am venit aici am venit neinvitaţi pentru că era cuţitul la os. Acum am reuşit să venim aici invitaţi. (…) Pot să vă spun cu multă satisfacţie că am trăit bucuria de a sta de vorbă cu o persoană care mi-a dat senzaţia că înţelege ceva. (…) I-am promis domnului prim-ministru că dacă reuşeşte să îndrepte nedreptăţile, nenorocirile pe care le-au făcut fostele guverne merită să-i punem poza la intrare la Asociaţia Municipiilor. Vă spun adevărul, fix asta am discutat în interior, evident că trebuie să cer acordul, o să propun colegilor din Asociaţia Municipiilor”, a afirmat preşedintele AMR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend