spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ULTIMA ORĂ ! Magistratii au decis: Mircea Drăghici a fost ACHITAT in dosarul Consultanta

Facebook Twitter Google+
ULTIMA ORĂ ! Magistratii au decis: Mircea Drăghici a fost ACHITAT in dosarul Consultanta

Curtea Supremă a pronunţat, în urmă cu câteva minute, sentinţele în dosarul în care fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu şi deputatulul PSD Mircea Drăghici sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Astfel, deputatul Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu au fost achitaţi astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie alături de 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

Reamintim ca DNA a cerut pedepse de câte şapte ani de închisoare cu executare pentru cei doi. În dosar au mai fost inculpaţi 38 de primari a unor comune din judeţul Argeş, cu toţii membrii ai PSD

Procesul s-a judecat în faza de fond, sentintele de astazi nefiind definitive. Deputatul PSD Mircea Drăghici, secretar al Camerei Deputaţilor, a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată 38 de inculpaţi, care la data faptelor erau primari şi viceprimari de comune în judeţul Argeş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi Iulian Cioflanu, director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş. Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al CJ Argeş, a fost trimis în judecată de DNA Piteşti în noiembrie 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz în serviciu (34 acte materiale) şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată). Procurorul de şedinţă a solicitat judecătorilor condamnarea lui Constantin Nicolescu şi a lui Mircea Drăghici la câte şapte ani de închisoare, dar şi aplicarea unui spor de pedeapsă de doi ani, deoarece aceştia nu şi-au recunoscut fapta. În plus, procurorul a mai cerut confiscarea de la cei doi a sumei de 430.000 lei, dar şi interzicerea ocupării unor funcţii publice după executarea pedepsei. Avocatul deputatului PSD Mircea Drăghici a cerut instanţei respingerea tuturor probelor de la dosar obţinute pe baza protocolului secret încheiat între SRI şi DNA. „Întreaga urmărire penală a fost afectată de caracterul secret al colaborării cu SRI. Toate actele ce au fost întocmite în baza acestui protocol au prin urmare caracter secret, iar în acest dosar încă mai avem o parte nepublică, şi anume mandatul de siguranţă naţională în baza căruia au fost făcute înregistrările şi motivele pentru care a fost emis acest mandat, iar rechizitoriul acuzării este rodul acestei activităţi investigative”, a precizat în faţa judecătorilor avocatul deputatului Mircea Drăghici.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....