Conecteaza-te cu noi

Stirea Ta

UITE PRIMARU’, NU E PRIMARU’!

Publicat

in

Cam aşa s-ar putea spune despre inedita situaţie din comuna Bradu. Avem sau nu primar? Avem, desigur. Şi nu doar unul, ci doi. Avem, în primul rând, un primar ales, în persoana lui Stroe Dănuţ, însă acesta-i un „primar” care, datorită încurcăturilor penale în care s-a vârât singur, nu poate fi încă investit. Iar pentru că Stroe este-n imposibilitate de a depune jurământul, deocamdată, până la lămurirea situaţiei juridice a acestuia, edil-şef rămâne-n continuare tot cel care este-n funcţie acum, adică Florin Frătică, în această privinţă legea fiind destul de clară, specificând că «mandatul unui primar se exercită până la depunerea jurământului de primarul nou-ales». Ceea ce-i însă deosebit, şi nu cred că situaţia mai poate fi regăsită-n altă parte, este că, pe lângă postul de primar, Frătică s-a mai pricopsit cu înc-o importantă funcţie administrativă, fiind ales şi viceprimar al comunei noastre.
După două amânări, sâmbătă s-a întrunit, în sfârşit, cvorumul necesar constituirii Consiliului Local Bradu, în incinta Căminului Cultural fiind prezenţi toţi consilierii aleşi. Este vorba de acea şedinţă de pomină despre care s-a tot vorbit şi care-a reuşit să ne readucă înc-o dată în centrul atenţiei. Întrucât respectivele evenimente au fost relatate pe larg de ziariştii prezenţi şi de brădenii participanţi la „spectacol”, vestea despre cele întâmplate s-a răspândit foarte rapid în toată comuna. Cei care-au asistat la respectiva întrunire n-au putut să nu observe, încă de la-nceput, o absenţă notabilă în rândul consilierilor, şi anume a social-democratului Cătălin Mocanu, cel despre care mult timp se vehiculase ideea că va fi propunerea PSD-ului pentru funcţia de viceprimar, acesta fiind înlocuit în mod abuziv c-un supleant. De altfel, liderul PSD Bradu, numitul Stroe Dănuţ-Trandafir, parcă înadins pentru a-şi etala antitalentul politic, l-a recomandat pentru această importantă funcţie, de viceprimar, pe domnul Negoi Gheorghe, zis Bebe. O mai neinspirată propunere nici nu se putea face, domnul Negoi având doar meritul că este finul lui Şpăguţă şi că, în această calitate, îşi mai „atinge” din când în când naşul cu câte-un plocon consistent, ultimul constând în deja celebrii purcei. Degeaba a venit Bebe la şedinţă îmbrăcat în «costumul de înmormântare», aşa cum l-a caracterizat cineva, deoarece faptul că are dosar penal pentru furt de combustibil din Depoul CFR Piteşti, fostul său loc de muncă, îi atârnă de gât ca o piatră de moară. La aceasta ar mai trebui adăugat şi faptul că, după desfacerea contractului de muncă în urma furtului respectiv, domnul Bebe Negoi şi-a „aranjat” în mod fraudulos ieşirea la pensie pe considerente medicale, deşi nici vârsta, nici sănătatea nu-l recomandă pentru a beneficia ca un parazit de-un venit ilegal. Un astfel de personaj nu putea fi un contracandidat de luat în seamă de către Frătică, care, aşa cum am spus, şi-a adjudecat fără probleme şi postul de viceprimar al comunei Bradu.
În legătură cu şedinţa de sâmbătă, aş mai aminti doar prezenţa în incinta Căminului Cultural a unei semnificative galerii de aplaudaci pesedişti, mobilizaţi cu evidentul scop de a creea presiune asupra reprezentantului Prefecturii pentru a-l determina să accepte depunerea jurământului de către penalul ales Stroe. Însă, cum unde-i lege nu-i tocmeală, Stroe a plecat la fel cum a venit, adică cu coada-ntre picioare şi jurământul nedepus, neuitând să-şi ia acasă şi «sticlele de şampanie, sucuri şi apă minerală, başca grămezile de cutii cu covrigei, biscuiţi şi tot soiul de fursecuri» pe care le pregătise în eventualitatea înscăunării ca primar.

Contele de Bradu

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

STIREA CITITORULUI – Au tupeu şi la Curtea de Arges, doar sunt din Teleorman

Publicat

in

De

Un cititor al ziarului nostru care-si plimba copilasul in carucior pe Bulevardul Basarabilor,  a avut surpriya sa constate ca trotuarul era blocat de o masina pusă de-a curmezisul căii pietonale. Mai mult, masina bloca si o buna parte a partii carosabile, asa cum se vede si in imaginea trimisa de cititorul ziarului PROFIT. Dacă esti din Teleorman iti poti permite orice, chiar şi la Curtea de Argeş… Asta să fie concluzia ?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se caută voluntari pentru Let‘s Do It! Cea mai mare mişcare civică la nivel internaţional

Publicat

in

De

Pe 15 septembrie a.c, 150 de ţări din întreaga lume se unesc în cea mai ambiţioasă mişcare civică la nivel internaţional – World Cleanup Day. Milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile. România va organiza o Zi de Curăţenie Naţională pentru a şasea oară, după cele 5 acţiuni de succes desfăşurate începînd cu anul 2010. Let`s Do It, România! este cea mai mare mişcare socială din România – pînă acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! şi au curăţat 18 000 de tone de deşeuri. Pentru organizarea acestei ample campanii de ecologizare, pînă pe 30 august sînt recrutaţi voluntari pentru echipa de organizare. De asemenea, în perioada 15 mai – 31 august, se realizează hărţile deşeurilor cu ajutorul aplicaţiei de mobil World Cleanup iar pînă pe 15 iulie, are loc mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorităţi şi media. Pe 1 iulie se dă startul înscrierilor pentru Ziua de Curăţenie Naţională şi Globală care va fi pe 15 septembrie. Echipa Let`s Do It, România! recrutează voluntari pentru organizare atît pentru echipa centrală de la Bucureşti, cît şi pentru echipele locale din fiecare judeţ. Sînt căutaţi voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relaţia cu autorităţile publice. În acest moment, reţeaua naţională numără peste 100 de membri. Toţi cei interesaţi pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend