spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

UITE cât mai e ŞPAGA în SPITALELE din ARGEŞ – Vezi lista LISTA SUMELOR

Facebook Twitter Google+
UITE cât mai e ŞPAGA în SPITALELE din ARGEŞ – Vezi lista LISTA SUMELOR

În plin scandal generat de arestarea a trei infirmiere de la Spitalul Judeţean Argeş precum şi a deselor reclamaţii ale unor pacienti argeşeni, redactorii PROFIT s-au transformat în pacienţi şi au mers zilele trecute în trei spitale din Argeş pentru a vedea care mai este nivelul real şpăgii ce trebuie dată medicului, anestezistului sau infirmierei pentru a fi tratat ca un pacient european. Daca saptamana trecuta va preyentam mercurialul spagii la nive lantional, astazi va dezvaluim mercurialul săagii in spitalele din Argeş. Cu precizarea că sumele au fost avansate atât de pacienţi din saloanele spitalelor dar şi de asistenţi sau anestezişti, vă spunem că, în ciuda crizei, şpaga în spitalele din Argeş se menţine la cote înalte şi ea porneşte de la minim 500 lei pentru o simplă cezariană şi până la 2000 lei o operaţie de ulcer sau piatră la rinichi, în funcţie de spital.

La judeţeanul din Piteşti, şpaga se impune dar se negociaza !

La Spitalul Judeţean din Piteşti am constatat că putem negocia valoarea şpăgii. Cum aveam nevoie să ne operăm de ulcer, unul dintre medici ne-a dat de înţeles că se rezolvă cu 2000 lei pentru “all inclusive”, adică partea medicului, a anestezistului dar şi a asistentei. Spunându-i că lucrăm la o primărie de comună şi avem salarii de bugetari, domnul doctor a zis că “hai, fie 1500 lei pentru voi”. Ajunşi şi la unul din saloanele postoperatorii, ruda unei paciente ne-a luminat: ” Eu am scăpat cu 10 milioane dar acum, zilnic dau câte 10 lei la infirmiera care îi schimbă pansamentele soţului. Nu dai, nu te bagă în seamă cu zilele”, spune A. T, din Bascov, venită la judeţean pentru a avea grijă de soţul său, proaspăt operat. De la una dintre asistentele mai tinere, am aflat că pentru operaţie de colecist şpaga este un pic mai mare. Tot ea ne-a spus că şi cezariana s-a scumpit şi ajunge şi la 1500 lei dacă vrei şi un salon mai curat. “Dezastru, am pe cineva la Spitalul Judeţean, în stare gravă, şi la fiecare pansat trebuie să dăm asistentei 10 lei. De trei ori pe zi cotizăm, iar ele se vaită, că nu au bani, din ce văd eu, fetele astea câştigă mai mult decât doctorii, care au făcut o facultate”, ne-a spus un angajat de la Dacia venit la judeţean cu fratele grav bolnav. O alta tanara mamice ne declara ca ” Am facut cezariana in spitalul judetean si m-a costat 250 lei anestezist, 250 mana a doua si 200 asistente. Aceasta suma ne-a fost impusa sa o platim, plus 200 lei medicului neonatolog, iar daca sotul vroia sa vada copilul trebuia sa mai scoata fin buzunar 5-10 lei la asistenta”

La Curtea de Argeş, şpaga pleacă de la minim 100 lei

La Municipalul din Curtea de Argeş, preţurile nu par aşa de piperate. Potrivit pacienţilor de aici pentru naştere şpaga este minim un milion de lei vechi dar şi aici se plăteşte în plus şi salonul în care vrei să fii lǎuză. ” Dacă nu dai încă 100 lei cel puţin, te bagă în salon cu gândaci şi ţânţari”, spune o proaspǎtă mămică.
La secţia Chirurgie, preţurile sunt ceva mai umflate, şi pentru o operaţie simplă, de apendicită, şpaga minimă este de 300 lei. Dacă ai nevoie mare şi de anestezist trebuie să mai scoţi din buzunar încă 100 lei. Unul dintre medicii de aici susţine că fiecare dă cât vrea, nu există o sumă fixă. ” Nu strică o mică atenţie, mai mult pentru asistente sau infirmiere. Mie… nu contează! Eu oricum, îmi fac treaba cu sau fără şpagă”, susţine un tânăr doctor.

Şpaga se accepta şi în natură – Băuturi, cafele sau gaini de rasa !

La Spitalele din Argeş, şpaga se dă şi în natură, dar musai trebuie să completeze pe cea în bani. Arareori medicii acceptă doar produse, mici cadouri, de bază rămânând hârtiile de 100 lei. Cu toate acestea, majoritatea medicilor spun că nu ei cer ci practic sunt rugaţi de pacienţii ale căror rude, mai că le bagă banii în halate. Când nu au bani, pacienţii, în special cei de la sate, vin la doctor cu sacoşile în care pun de toate, de la ţuică, vin şi până la cafea, curcani sau chiar produse lactate. Medicii nu le refuză iar unii chiar se bucură că în acest fel duc acasă produse naturiste, eco, de la ţară.

MERCURIALUL ŞPĂGII ÎN SPITALELE DIN ARGEŞ

Cezariana
800 – 1.500 lei – medic
100- 500 lei – anestezist
100 – 350 lei – neonatolog
10-50 lei – asistentǎ

Operaţie la coaste, fracturi membre inferioare sau superioare
500 – 1.000 lei – medic
150 – 500 lei – anestezist

Operaţie de hemoroizi

400 -1000 lei – medic
100- 350 lei – anestezist

Operaţie Colecist sau Ulcer
800 – 2.000 lei – medic
100- 450 lei – anestezist
100 – 300 lei – neonatolog
5-50 lei – asistenta

Operatie la uretră
1.500 – 3.000 lei – medic

 

NU RATATI, saptamana viitoare ! Prezentam mercurialul SPAGII in ARGES pentru angajarile la stat ! Spaga pentru angajari in primarii s-a dublat fata de acum 2 ani. La o companie de stat, un argesean a dat spaga 15.000 Euro pentru un post platit cu 1000 Euro/luna

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....