Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UITE când ÎNCEPE ASFALTAREA drumului de la NOAPTEŞ ! S-a decis in aceasta dimineaţă !

Publicat

in

După un an în care ziarul nostru a tot a scris și a făcut demersuri la Consiliul Județean cu privire la halul în care a ajuns drumul principal din cartierul Noapteş, în această dimineață s-a luat, în sfârșit, decizia de începere a lucrărilor de reparații a străzii Luncilor, parte integrantă a DJ 704 H Merisani (DN7C) – Băiculesti – Curtea de Argeș (DN 73 C). Informația ne-a fost confirmată chiar de directorul general al Regiei Autonome Judeteane de Drumuri Argeș, Alina Nicolau:”Așa cum știți și ați scris, această lucrare este prinsă în lista de investiții a Consiliului Județean. Abia vineri am actualizat proiectul, pentru că era un proiect foarte vechi, nimeni nu a vorbit despre acest aspect. Azi dimineață am vorbit cu domnul președinte Dan Manu despre această lucrare și urmează că în maxim două săptămâni să terminăm procedurile de achiziție și să ne apucăm de lucrare imediat. În mod cert în iunie vom începe modernizarea drumului, deci vom avea acolo deschis șantier de la începutul lunii iunie. Sperăm să nu avem alte  surprize, adică să avem tocmai noi parte de contestații la procedura de achiziție a materialelor. Precizez că lucrările sunt făcute de către noi, Regia de Drumuri Argeș, nu de primăriile de pe traseul DJ 704 H,  așa cum greșit înțeleg unii”, ne-a declarat, azi dimineață, Alină Nicolau,

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului atrage atenția asupra poluării

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe, cere autorităților locale din țară să intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care și le-au asumat privind planurile integrate de calitate a aerului.

Costel Alexe a spus duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că procedura de infringement pe Bucureşti, Braşov şi Iaşi privind calitatea aerului ne afectează ca ţară, precizând că dincolo de faptul că România trebuie să-şi rezolve problema în raport cu Comisia Europeană, trebuie să asigurăm cetăţenilor României condiţii sănătoase de viaţă.

“Autorităţile publice locale din ţară, inclusiv cele din Iaşi, ar trebui să-şi intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat prin hotărâri de consiliu local în aceste planuri integrate de calitate a aerului. Solicit Primăriei Iaşi să realizeze raportul privind starea de sănătate a populaţiei pentru a vedea exact cum sunt afectaţi ieşenii de poluarea aerului din municipiu“, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a amintit faptul că există un raport făcut de Institutul Naţional de Sănătate Bucureşti, care arată că “avem probleme şi asocieri certe în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare în zonele în care aerul este foarte poluat“.

“La Iaşi vreau să cred că în perioada următoare administraţia publică locală va implementa cu paşi repezi toate acele măsuri pe care şi le-a asumat în 2018. Este inadmisibil ca abia în 2019, autorităţile centrale şi locale să se pună la masă pentru a hotărî că trebuie să facă nişte paşi în ceea ce priveşte deblocarea proiectului şoselei de centură“, a afirmat Costel Alexe.

Totodată, ministrul Mediului a anunţat că în acest an, municipiile Iaşi şi Braşov vor beneficia de două laboratoare mobile, astel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului să poată interveni ori de câte ori va fi necesar, conform news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură surpriză! Florin Cîțu anunță o ‘bombă’ la audierea sa din Parlament

Publicat

in

De

Florin Cîțu propus pentru același portofoliu în Guvernul Orban II, anunță o ‘bombă’ la audierea sa de luni. ‘Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020’.

”Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creşterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât şi în 2020”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Cîţu, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor în Guvernul Orban II, va fi audiat, luni, de la ora 12.00, de comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend